Zinktag - Her får du tips og udregning på hvad det koster

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Et zinktag er et tag der er lavet af metal og derefter behandlet med zink, det har en meget lang holdbarhed og du vil kunne have glæde af dit nye zinktag mellem 70 – 100 år, så med et nyt zinktag vil du ikke skulle bekymre dig om nye tage de næste mange år.

  Zinktaget er et tag der også egner sig særdeles godt til boliger med skæve vinkler fordi zinktaget er lavet af et blødt materiale der er yderst samarbejdsdygtig så det giver mange muligheder og vil kunne vinkles på de helt rigtige måder.

  Hvad koster et zinktag

  For at få en pris på et zinktag vil der være flere faktorer der skal belyses f.eks. hvor mange skæve vinkler der vil være på taget, jo mere komplekst dit tag er jo mere arbejde vil det kræve, så jo flere ovenlysvinduer, skorstene, kviste, inddækninger mm der er, jo højere vil prisen blive.

  Prisen på et zinktag afhænger også af hvor mange m2 zinktag der er behov for, om dit hus er i et eller flere plan mm.

  Ligesom det også har en effekt hvad dit nuværende undertag består af, et zinktag har brug for et fast underlag og vil sagtens kunne lægges ovenpå ru brædder, men det vil ikke være muligt at lægge zinkpladerne ovenpå gips eller beton.

  Undertag som f.eks. ru brædder har den fordel at det vil absorbere fugt, ligesom der skal være tilstrækkelig ventilering, da zink er et fuldkommen tæt materiale og dermed kan fugt ikke slippe ud.

  Men som udgangspunkt vil du kunne regne med at den vejledende pris for et zinktag vil ligge mellem 1400 – 1500 kr. pr m2.

  Det vil sige at et zinktag på 120 m2 vil koste mellem 168.000 kr. – 180.000 kr.

  Den endelige pris vil dog afhænge af faktorer som hvor komplekst taget er, hvor mange kviste vinduer mm der er, for mange tilretninger tager mange timer, ligesom det også betyder noget om du ønsker at zinktaget skal være med en overfladebehandling.

  Det vil sige for at få den rette endelige pris, er det bedst at kontakte flere blikkenslagere og indhente de bedste tilbud på et zinktag.

  Forskellige behandlinger til zinktagpladerne

  Blank zink

  Ubehandlet zink starter med at have en blank overflade, de blanke zinkplader vil med tiden altid få patina i form af den smukke gråblå farve, der kommer af oxygen påvirkning af zinken og som i daglig tale kaldes basisk zinkkarbonat, men er det ikke en farve man har lyst til at se på sit tag, er der andre muligheder så man stadig kan nyde godt af zinktagets mange fordele.

  Behandling af zinkens overflade:

  Forpatinerede zinkplader

  Den forpatinerede zink har fået behandlinger der gør at den farve de kommer med, er den farve de vil blive ved med at have, så er du lidt utryg ved den naturlige patina er denne kemiske patina en oplagt mulighed.

  Et forpatineret zinktag vil have en grå farve som en meget regelmæssig patina.

  Sort Zink

  Det er også muligt at få sort zink, den sorte zink har også været igennem en kemisk overfladebehandling, så den ikke får den naturlige patina, men i stedet vil være antracit sort zink.

  Fordele ved et Zinktag

  • Et zinktag er et stærkt tag, det er absolut vejrbestandig, vindtæt og vandtæt.
  • Et zinktag passer også godt til det danske vejr – sol, regn, blæst, sne, hagl, slud kortere sagt uvejr vil ikke skade taget– så længe du ikke bor nær havets salte luft.
  • Det har en virkelig lang levetid helt op til 70 – 100 år, de mange år er en klar fordel i sig selv i forhold til mange andre tagtyper.
  • Zink er et naturligt produkt det er et yderst miljøvenligt materiale som også kan genanvendes, så ønsker du at beskytte miljøet med dit tagvalg er et zinktag et perfekt miljøvenligt valg.
  • Du får ikke alene et bæredygtigt tag med en lang levetid, du får også et tag der holder sig smukt i hele tagets levetid lige fra det er blank zink til der er kommet den gråblå farve fra de mange lag patina.
  • Et zinktag er meget formbart materiale så det egner sig fantastisk til de tage hvor der er brug for at tage højde for kviste, tagvinduer, lysskakte, mange kanter mm, så lige meget hvordan tagets kompleksitet er så kan et zinktag være det rette valg, og det er muligt at sætte sit personlige præg på taget.
  • Et zinktag vil give dit hus et eksklusivt udseende.
  • Bryder du dig ikke om den gråblå farve er det muligt at få sit zinktag i mange farver ved hjælp af pigmentering under behandlingen af forpatineret zink, du kan blandt andet se nogle af de forskellige farver hos ng zink.
  • Der er meget lidt vedligehold ved et zinktag.
  • Med et zinktag har du også muligheden for at få matchende tagrender.
  • Når zink får ridser eller lignende vil det kunne reparere sig selv da de mange lag patina gør at zinktaget har selvhelende lag.
  • Et zinktag er en god investering til din bolig, både i forhold til boligens værdi og til tagets holdbarhed.
  • Et zinktag fungerer også godt som et ret fladt tag helt ned til 5 graders hældning – det vigtige er at regnvandet naturligt ledes bort fra taget og ikke ligger der som vandpytter, det vil få taget til at patinerer hurtigere hvor vandet ligger og dermed give din tagbelægning en ujævn patina med forskellige farver.

  Ulemper ved et zinktag

  • Et zinktag er ikke den billigste løsning og vil koste lidt mere end andre tag men sammenligner du med de mange andre tagtyper vil du opleve at prisen i forhold til tagets lange levetid i sidste ende vil betyde at taget slet ikke er så dyrt igen.
  • Det kan være lidt svært at finde den rette håndværker der kan montere dit zinktag, især til den rette pris da det er vigtigt at den håndværker du vælger, kan sit fag og ved hvordan zinkplader lægges og hvordan de formes, så det vil koste lidt mere at få monteret et zinktag end prisen for montering af andre former for tagbelægninger gør.
  • Bor du nær havet er et zinktag ikke det rette valg da zink og salt ikke fungerer sammen og havluften derfor vil påvirke din tagbelægning negativt.
  • Der er i nogle kommuner regler for hvordan regnvandet føres bort fra zinktaget og din grund, derfor er det vigtigt at undersøge din kommunes holdning inden du får monteret et zinktag.

  Vedligehold dit zinktag

  Et zinktag kræver ikke meget vedligeholdelse, som førnævnt vil det ofte med tiden selv reparere sine ridser og skrammer.

  Men du kan dog rengøre tagets zinkplader med lunkent vand og en blød ren klud eller svamp.

  Det kan være at der på taget er steder hvor regnvandet ikke når ind, her kan der være risiko for at der dannes hvidrust, dette kan du afhjælpe med lige at vaske efter med det lunkne vand.

  Rens samtidig taget med svampen hvis der sidder sand eller andet skidt, på den måde kan du undgå hvidrust.

  Hvilke håndværkere arbejder med zink

  Det er oftest Blikkenslagere der arbejder med zink og dermed zinktage, det er deres erhverv der har erfaringen med zinken og det naturlige bløde bøjelige materiale.

  Da zink er et lidt specielt materiale at arbejde med, betyder det også at det kræver specielt værktøj, det er oftest kun blikkenslagere der arbejder med disse værktøjer.

  Da zinktage endnu ikke er så udbredte i Danmark er det nok mest inddækninger, tagrender mm. blikkenslagerne oftest arbejder med, men da de kender materialet godt, er det også muligt at finde en blikkenslager til et zinktag.

  Du kan læse mere om blikkenslagere her

  Find det bedste tilbud på zinktaget

  Det er vigtigt at finde den rette håndværker til et nyt zinktag så du er sikker på at dit tag bliver monteret helt efter forskrifterne og der ikke kommer til at opstå problemer i fremtiden, det er nemlig ikke alle håndværkere der arbejder med tagbelægninger der har erfaring med zink.

  En let måde hurtigt at komme i kontakt med flere håndværkere på en gang og samtidig finde de bedste tilbud på taget kan være ved at benytte sig af 3byggetilbuds 3 gratis tilbud, de er dygtige og virkelig effektive til at skabe kontakt mellem dig og de håndværkere du har brug for, og det kræver kun at du udfylder deres formular med en grundig beskrivelse af opgaven.

  Når du så høre fra håndværkerne med deres tilbud kan du vælge den der passer bedst til opgaven med monteringen af nyt zinktag.

  De 3 tilbud er altid gratis og uforpligtende tilbud, så du kan altid i ro og mag undersøge de 3 gratis tilbud og vælge om du vil gå videre med et af de 3 gratis tilbud, det er blot en nem og hurtig måde at finde de rette håndværkere der har tid og mulighed for at udføre opgaven.

  Opgavebeskrivelse

  En opgavebeskrivelse kan se ud som følgende

  Montering af nyt zinktag

  Hvor mange m2 er dit tag.

  Beskriv om der er kviste, tagvinduer, lysskakter, skorsten mv på taget der skal tages højde for og antallet af disse.

  Er der brug for at nedtage den gamle tagbelægning, og køre de gamle tagbelægninger væk.

  Evt. hvad den gamle tagbelægning består af.

  Hvad består dit undertag af.

  Hvilken hældning er der på taget

  Ønsker du et zinktag hvor zinkpladerne har fået en forbehandling – hvilken?

  er din bolig i et plan eller flere plan?

  Medsend gerne gode billeder af dit tag.

  Hvornår ønsker du at dit nye zinktag skal være færdigt?

  Husk navn, adresse, telefonnr. og mailadresse så det er let at komme i kontakt med dig.

   

  Brev til 3byggetilbud.dk

  Kære 3byggetilbud

  Jeg ønsker at finde de håndværkere der kan montere et nyt tag af zink, det er vigtigt for mig at finde håndværkere der tidligere har arbejdet med zink og tage lavet af zink.

  Forhåbentligt vil det være muligt at mit nye tag er færdigmonteret til august i år.

  Mit tag består af 120 m2 hvor der er 2 kviste, et ovenlys vindue samt en skorsten – jeg vedlægger billeder så det er muligt at se taget med det hele.

  Taget har en hældning på 45°

  Mit hus består af 2 plan – stue og 1 sal.

  Mit undertag består af ru brædder, jeg ved ikke om der så også er behov for at montere et skillelag mellem zinktaget og undertaget.

  De gamle tagbelægninger består af eternit og mit ønske er at de gamle tagbelægninger køres væk når de er taget ned.

  Jeg ønsker at det nye tag består af ubehandlet zink så tag overfladen med tiden får sin egen patina.

  Ser meget frem til at modtage 3 gratis og uforpligtende tilbud fra jer.

  Mvh

  Hr Zink

  Zinktag Zink vej 33

  35.000 Zinktag ca

  Zink@mailens.dk

  Tlf.nr. 12341234

  5/5 - (1 vote)