TV inspektion af din kloak - Hvordan gør man og hvad koster det

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  En TV inspektion af din kloak er især en god ide´ hvis du f.eks. oplever at dine afløb begynder at lugte, det bliver mere besværligt at skylle ud i toilettet, tilstopning af vasken i køkkenet, at du hører lyde fra afløbene som kradselyde eller piben, eller du oplever at der er tilbagevendende problemer med kloak og afløb mm.

  Det kan også være at du oplever sammenstyrtninger af jord i haven, ønsker at få monteret rottespærre, eller gerne vil have et godt overblik over din kloaks tilstand, det er nemlig vigtigt at vedligeholde kloaksystemet, så problemer kan undgås inden de opstår.

  At undersøge kloaksystemer med en professionel TV inspektion giver dig alt den nødvendige viden til at identificere problemer i din kloak så du kan få udbedret eventuelle skader uden unødvendige udgravninger, og dermed spare en masse omkostninger.

  Hvad koster en TV inspektion af kloakken?

  Prisen for en TV inspektion afhænger af flere forskellige faktorer blandt andet hvem du vælger der skal udføre TV inspektion af dine kloakker, hvor kompleks opgaven er, hvor meget kørsel der vil være i forbindelse med opgaven, men vil oftest ligge mellem 1200 kr. – 1700 kr.

  Det kan i mange tilfælde være nødvendigt at lave en spuling af kloakken, inden TV inspektionen starter så kameraet har frit udsyn til alle dele af kloakken, dette vurdere kloakmesteren når de skal i gang med TV inspektionen, skal kloakken spules kan det koste lidt ekstra.

  Inden en spuling er det også en god ide´ at advare de naboer der evt. har sammenhængende kloaksystem med dig, da der kan forekomme ret generende lugte i forbindelse med spulingen.

  Er der kloakproblemer i dit kloaksystem, der kræver en udbedring af skaderne, vil det komme til at koste mere, den gennemsnitlige pris for en kloakmester ligger omkring 500 kr. i timen, udover dette vil der selvfølgelig også være materialeomkostninger der afhænger af det der skal laves.

  Vil du gerne sikre dig en god pris på TV inspektion anbefaler vi altid at bruge 3byggetilbud de er nemlig yderst effektive når det handler om indhentning af priser, og de har store erfaringer med at finde frem til den billigste pris på TV inspektion af kloak, på den måde kan du spare mange penge og det er altid gratis og uforpligtende tilbud du vil modtage.

  Hvorfor få en TV inspektion af kloakken?

  Det er en god idé at få en kloakmester til at udføre en TV inspektion når du oplever problemer først de små problemer som de store problemer oftest starter med, så oplever du lugte, forstoppelse i toilet eller vaske, at bruservandet forsvinder langsomt selvom du lige har renset afløbet, at jorden falder sammen udenfor el.lign.

  Det kan også være du har en mistanke om rotter der prøver at komme gennem kloaksystemet ind i din bolig, her kan det også være en virkelig god ide´ at få en TV inspektion så du kan finde årsagen til rotter i din kloak og udbedre skaden eller skaderne.

  En TV inspektion kan også være en god hjælp inden en montering af en rottespærre så du sikrer dig at den kommer til at virke optimalt uden rotterne, kan finde andre smutveje.

  Mange problemer kan hurtigere afhjælpes ved hjælp af en TV inspektion af kloak, da det vil være let at se hvor fejlen er opstået, så der kun skal graves lige der hvor det er muligt at udbedre skaden, før TV inspektionerne kunne det være lidt af et gravearbejde at finde frem til skader.

  Det kan også være en god idé at få en kloak TV inspektion i forbindelse med et huskøb, da kloakken ikke normalt er med i ejerskifteforsikringen, og man derfor selv kan komme til at hæfte for de problemer din kloak måske allerede har.

  Hvordan foregår en kloak TV inspektion

  Kameraet til en TV inspektion er ret specielt, det er et meget lille kamera der sidder på en meget lang tynd slange, så det kan nå langt og komme ind alle vegne, på den måde kan du få foretaget en TV inspektion af kloakken hvor det lille kamera kan komme ud i alle kloakrør, kroge og hjørner af kloakken.

  Den autoriserede kloakmester vil så med stor erfaring sidde og styre kameraet på slangen, så den kommer ud i alle rørene, det er en effektiv metode til at finde ud af om alt er som det skal være i din kloak.

  En anden metode til at foretage en TV inspektion er ved brug af et robotkamera, denne fungerer bedst i lidt større kloakrør, hvor rørene er fra 110 mm og op.

  De fleste kloakfirmaer vil give dig en rapport med dokumentation over utætheder, brud og lign. skader når selve inspektionen er udført, så du har en oversigt over skader i kloakken, med denne rapport vil der også ofte følge en DVD med af optagelserne fra TV inspektionen i kloakken.

  Rapporten fra TV inspektionen gemmes på nettet, så den også kan bruges som dokumentation til dit forsikringsselskab.

  Selve TV inspektionen tager oftest et par timer.

  Hvad kan lave skader i kloakken

  De problemer en TV inspektion typisk vil finde i en kloak kan være

  • Et eller flere kloakrør kan være knækket.
  • Rødder fra træer og buske kan lave brud på en kloak
  • Der kan være indgroede rødder i kloakken, det vil sige at rødderne både har lavet hul og vokser i din kloak så der spærres for gennemgang af vand mm.
  • Kloakkens udluftningsrør kan være tilstoppet, det kan betyde at vandet i dit toilet kan stå højt.
  • Der kan være rotter i din kloak de skader kloakken ved at bide og kradse huller, ser du rotterne omkring dit hus er det ofte tegn på problemer med din kloak.
  • Din kloak er for lille i forhold til det den skal kunne, derfor er det svært at få vandet ledt væk fra kloakken.

  Problemer der kan opstå pga. kloakken

  Hvis kloakken ikke bliver passet og kloakarbejde bliver udført efter behov, kan det give kloakproblemer der kan være svære at få bugt med

  • Der kan komme fugtskader i boligen fordi vandet ikke bliver ført væk af kloakken.
  • Der kan komme oversvømmelse.
  • Der kan komme ret så slemme lugtgener fra kloakken.
  • Der kan komme forstoppelse i afløbet fra vaske, toiletter og bad.
  • Og det kan åbne op for rotter, så de flytter ind i kloakken og hvis de kan flytter de også ind i din bolig.

  Dit forsikringsselskab og kloak – hvad dækker forsikringen?

  Der er forskel på hvad forsikringen dækker når det gælder din kloak, nogle husforsikringer går ind og dækker dele af kloak forsikringen, den dækker oftest skader der sker i og under huset, nogle kræver en udvidet forsikring især hvis den skal dækker skader der ligger udenfor husets areal.

  Da der er så stor forskel på det den enkelte forsikring dækker, er det altid en god ide´ at undersøge sin forsikring og eventuelt få forsikret de dele den ikke dækker, det kan blive dyrt når kloak arbejdet skal udføres.

  I forhold til en udvidet ejerskifteforsikring, dækker den kun dele af din kloak der er ulovligt udført, det vil sige ulovlige stik- og kloakledninger, grunden til at en kloak med fejl og mangler ikke høre med under ejerskifteforsikringen er at den ikke bliver undersøgt når der laves tilstandsrapport.

  En tilstandsrapport laves kun for selve boligbebyggelsen og går ikke under jorden, du kan læse mere om tilstandsrapport her

  Hvem kan lave en TV inspektion af kloak

  For at få lavet en TV inspektion af kloakken skal du finde en autoriseret kloakmester, en autoriseret kloakmester vil også kunne give dig et overslag på prisen for eventuelle udbedringer af problemer i din kloak.

  Der er forskel på priserne på TV inspektion af kloak blandt de autoriserede kloakmestre, derfor er det en god ide´ at forhøre dig og prisen for TV inspektion af kloak hos flere kloakmestre, inden du vælger kloakmesteren der skal lave TV inspektion hos dig.

  Få et godt tilbud på TV inspektion af kloak

  En let måde at finde den kloakmester der skal lave TV inspektion hos dig er ved at udfylde formularen hos 3byggetilbud som du kan finde her på siden, de sender den ud til de autoriserede kloakmestre og indenfor 3 hverdage modtager du 3 tilbud på TV inspektion.

  En hurtig og effektiv måde når du skal finde en god pris på arbejdet, og både gratis og helt uforpligtende for dig, og er der et tilbud fra en kloakmester du synes om er det bare at bestille tid til en TV inspektion.

  FAQ

  Hvem er ansvarlig for kloakken på min grund?

  Som grundejer er du selv ansvarlig for alt kloak på din egen grund, derfor er det en god ide´ at vedligeholde kloakken løbende, dette kan gøres med eftersyn, TV inspektion, ved at få kloakken spulet og ved mistanke om problemer i kloakken er det vigtigt at få årsagen fundet og problemet udbedret.

  Du kan eventuelt i fremtiden have en fast årlig aftale med kloakmesteren.

  Hvad er en TV inspektion

  En TV inspektion er en grundig gennemgang af din kloak med et lille kamera der enten sidder på en lang slange der føres ned i din kloak og undersøger alle dele af din kloak og kloakledningen.

  En TV inspektion er især en god ide´ blandt andet ved mistanke om rotter eller brud på din kloak, for det er nemt med en TV inspektion at se omfanget af problemer i din kloak.

  5/5 - (1 vote)