Få en pris på
træfældning

Skaere-trae-over

Træfældning er en nødvendig, men ofte kompliceret proces, der involverer mange variabler, herunder typen af træ, dets placering, og ikke mindst prisen for selve fældningen. Det kan være en jungle at finde rundt i de forskellige priser, og hvordan man får det bedste tilbud. I denne artikel vil vi guide dig gennem de forskellige aspekter af træfældning, så du kan træffe det bedste valg, både for dig og dine træer.

Vi vil dække emner som startpriser for træfældning og hvordan du finder den rette træfælder. Derudover vil vi også røre ved, hvordan vejret og årstiden kan påvirke dine træer, og hvorfor det er vigtigt at holde et vågent øje med dem, især i de våde vintermåneder.

Startpriserne for træfældning er iflg vores undersøgelser: 800 kroner pr fældet træ, 80 kroner pr påbegyndt meter for nåletræer og 115 kroner pr påbegyndt meter for løvtræer, eller 450 kroner pr time inklusive moms.

Prisen for træfældning.

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Navigering i priserne for træfældning kan være udfordrende, da nogle træfældere tager en timepris, mens andre tager en pris pr påbegyndt meter eller pr fældet træ.

  Vi har undersøgt priserne hos flere træfældere for at give dig et overblik over startpriserne.

  Bemærk at priserne kan variere afhængigt af træfælderens valg.

  Startpriserne for træfældning er: 800 kroner pr fældet træ, 80 kroner pr påbegyndt meter for nåletræer og 115 kroner pr påbegyndt meter for løvtræer, eller 450 kroner pr time inklusive moms.

  Ofte vil det være billigere at fælde et nåletræ end et løvtræ, da der er mere arbejde involveret i fældningen af løvtræer på grund af de store sidegrene og kronen.

  Træfældning

  Det er en stor beslutning at vælge at fælde et eller flere af sine træer i haven, det er trods alt ikke noget man lige kan fortryde igen. Men der er også tilfælde hvor der ikke er noget valg at træffe, og træet skal fældes for at undgå at huset tager skade af altid at stå i skyggen af træet, eller at træet vil vælte og lave beskadigelser på bygninger i nærheden.

   

  Kan du selv fælde træet

  Der findes faktisk ikke nogen regler for hvem der skal fælde træet, så i princippet kan du sagtens fælde træet selv men vil du selv gøre det skal du være opmærksom på at der kan være stor risiko for at træet vil falde et sted der absolut ikke var planen. 

  Ligesom der også er risiko for at træet i tilfælde af at det lider af en sygdom, har fået svamp eller andre skader kan stå i spænd, det betyder at der ikke vil være kontrol over træets falderetning når det fældes, træet kan ryge i en helt modsat retning end den retning man har planlagt.

  Så rådet herfra er helt sikkert at få en professionel træfælder ud og fælde dit træ, hvis det er så stort at det risikerer at gøre skade når det fældes, og ellers sørg altid for at have det rette udstyr til at fælde træet med og det rette sikkerhedsudstyr til at passe på dig selv i fældningsprocessen.

  Inden du går i gang, er det selvfølgelig også en god ide´ at forhøre dig hos din kommune om træet du vil fælde er fredet, ellers kan det ende med en kedelig bøde i stedet.

   

  Vær ekstra opmærksom på dine træer

  I disse år har vi haft nogle ret våde vintermåneder, ikke alene har de været så våde at mudderet nærmest suger sig fast til os hver gang vi er ude, der har også været en hel del blæst, vi er slet ikke alene om at have det hårdt i den slags vejr. Alt det er nemlig også noget der påvirker vores træer og de kan få lettere ved at vælte når stormene sætter ind, for rødderne kan ikke have et lige så fast greb i den våde mudrede jord som de plejer i den almindelige jord. Du har garanteret lagt mærke til at der oftere ligger væltede træer i naturen, når vejret har været vådt igennem længere tid og et blæsevejr har passeret.

  Med det fugtige vejr er der også ekstra risiko for at træerne vil blive syge eller ramt af svamp hvilket også kan nedsætte deres livstid, derfor er det ekstra vigtigt at være opmærksom så du kan nå at redde dit hus inden der er risiko for at dit træ vælter.   

  Få et godt tilbud på træfældning

  Som du læste før, var priserne der blev nævnt kun de startpriser vi fandt, der var træfældere der tog mere for deres arbejde og leder man i længere tid kan man nok også være heldig at finde nogen der tager mindre for træfældningen.

  Men at finde den bedste pris for træfældningen kan være et tidskrævende arbejde, og derfor ved vi at det ofte ender med at man vælger at hyre den første man får fat på, der er trods alt meget der skal nås i løbet af en dag.

  Det er faktisk ret trist for der kunne have været penge at spare, og har man sparet er der råd til flere af de sjovere ting, derfor har du her muligheden for at klikke dig videre til vores samarbejdspartnere der er specialister i at hente gode tilbud hjem fra håndværkere i hele landet, inklusive træfældere. Faktisk har det været deres arbejde i de sidste 20 år, og derfor kender træfælderne vores samarbejdspartnere ret godt og ved at de bliver nødt til at finde deres bedste tilbud frem, for at få chancen for at fælde dit træ.

  Vejen til tilbuddet på træfældning

  Når du er på vores samarbejdspartners side, vil du se en lille formular du kan vælge at udfylde med de væsentlige oplysninger om din træfældning opgave, det kan f.eks. være arten af træet, højden på træet, hvor mange sidegrene der er, hvor arbejdet skal udføres. Når den lille formular er udfyldt vil den blive sendt ud til træfældere nær dig, og efter to til tre hverdage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud på at få dit træ fældet, nu kan du så i ro og mag gennemgå de tre tilbud og se om ikke et af dem passer til dig.
  Det er selvfølgelig helt gratis og aldeles uforpligtende for dig at bestille og modtage de tre tilbud, så er der mod forventning ikke et af dem du kan lide, kan du stadig fortsætte jagten.
   

  5/5 - (1 vote)