Find en tømrer her

Mere info om konceptet

Når du lige står og mangler en tømrer

Når man står og mangler nogen til at løse en håndværksopgave, kan det godt være svært at finde ud af hvem man skal henvende sig til, for hvem er det lige der dækker det område jeg nu har brug for hjælp til? Her vil vi fortælle dig lidt om tømrerens mange opgaver, så er der i hvert fald styr på hvad tømreren kan hjælpe dig med.

Indhold på siden
  Add a header to begin generating the table of contents

  Lidt om tømrerne

  Tømrer laver virkelig mange forskellige ting, de er nærmest multikunstnere når der gælder områder hvor træet indgår, alt træ, tømmer og træmaterialer generelt, er lige noget for dem at arbejde med. Deres opgaver ligger både uden på og rundt om huse som inde i husene.

  De har været på skolebænken i 4,5 år, for at lære en stor del af de ting de kan, og de sidste ting kommer fra erfaringer, som de får både ved at lære af andre men også ved at bygge videre på det de kan.

   

  Hvad tømrerne helt konkret arbejder med

  Men hvad er det så de kan? Faktisk ved jeg næsten ikke hvor jeg skal starte, men vi prøver fra en ende, og ser om vi når til slutlinjen af alle de ting de kan.

  Først og fremmest kan de lave plantegningerne selv, så de har noget at arbejde ud fra, og derfor kan følge den rigtige linje i arbejdets gang fra start til slut, hvilket er en virkelig god ting hvis du har en masse tanker og ideer om noget du gerne vil have bygget, kan i sikkert sammen få det ned på et papir, så ved i at i taler om det samme.

  De monterer både vinduer og døre, så er du ved at få bygget nyt hus, eller trænger det gamle hus til en udskiftning er det tømreren du skal have fat på. De er også virkelig dygtige til at reparere vinduer og døre, hvis der skulle ske noget med dem.

  De er virkelig gode til opsætning af køkkener, og indsætning af badeværelsesinventar, skabe og reoler i boligen, nogle tømrer kan også selv bygge skabene og reolerne.

  De kan bygge din træterrasse for dig, og de er også gode til at reparere og renovere træterrassen når der efter mange års brug og slid af vind og vejr trænger til at blive lidt opfrisket.

  De monterer porte, og opsætter og bygger gerne hegn omkring din have.

  I de nye huse laver de også opsætning og beklædning af vægge og lofter.de monterer panelerne og lægger gulvet. Og trænger du til en renovering, af dit hus eller en bygning, gør de også gerne det samme der.

  De opsætter trapper og gelændere, og nogle tømrer kan også selv lave trappen og gelænderet for dig.

  Det er også tømreren der etablerer tagkonstruktioner og står for at renovere dem, og det er dem der sørger for at der er plads til vinduer og kvistvinduer. Ønsker du at få et kvistvindue etableret i dit nuværende tag, kan de også hjælpe dig med det.

  Og i et flere etagers hus eller lejlighedskompleks, laver de også etageadskillelsen, så det er også dem du skal snakke med hvis du ønsker at få en ekstra etage på dit hus.

  De opsætter carporte, skure, legehuse og tilbygninger i træ, og de vil garanteret også gerne hjælpe dig med at bygge en træhytte i havens trætop, til børnene eller dig selv.

  Og du vil også nemt kunne finde en tømrer der gerne vil lave dit shelter, bålhytte, bord og bænkesæt eller andre lignende ting du gerne vil gøre brug af i din have.

  Og som det sidste jeg vil nævne her (hvilket absolut ikke er det sidste af det de kan, men du vil garanteret også gerne blive færdig med at læse på et tidspunkt), er de også virkelig gode til at give dig råd og vejledning omkring de tanker du kan have i forhold til et projekt du ønsker at få lavet, så stil dem endelig de spørgsmål du har gået og grublet over.

  Som du kan se, er det næsten kun fantasien der sætter grænserne for det en tømrer kan lave ud af træet, faktisk er det et af Danmarks ældste håndværksfag, dog hed det i 700-tallet træsmed i stedet for tømrer, og allerede dengang var deres arbejde meget varieret, de lavede alt det der kunne laves i træ som deres samfund havde brug for.

   

  Uddannet og ikke uddannet tømrer

  Selvom tømrerne skal være på skolebænken i 4,5 år, er det ikke en beskyttet titel, så enhver kan i dag kalde sig, tømrer og starte deres eget tømrerfirma op. Mange af disse ikke uddannede tømrer er også dygtige, og har ofte mange års erfaring i at arbejde indenfor faget. Men det de ikke har er medlemskabet af brancheforeningen for tømrer, dette betyder noget for dig som kunde da det er det medlemskab der sikre dig at der er en garanti for det arbejde tømreren udfører, så skulle tømreren være uheldig og lave en fejl i arbejdet, vil garantien gå ind og dække her. Så er du sikret at du altid får det ønskede resultat, både fordi garantien vil gå ind og dække ekstra arbejde på grund af fejl, men især også fordi du ved den pågældende tømrer har en længere uddannelse bag sig.

   

  Prisen på tømrerarbejde

  Hvis du har tænkt dig at hyre en tømrer til at løse en af de mange opgaver de er eksperter i, har du garanteret også tænkt på hvad det vil koste at få en tømrer til at udføre opgaven for dig, men det er svært at svare på da det er forskelligt fra tømrerfirma til tømrerfirma, det er også på timelønnen du kan spare penge på opgavens pris, det kommer vi ind på lige om lidt. Først lidt mere om prisen for tømrerarbejdet. Du kan regne med at timeprisen for en tømrer ligger på de 500 kroner inklusive moms, men det er kun en gennemsnitlig pris så du kan møde tømrermestre der tager mere og tømrermestre der tager mindre for timelønnen. Oveni tømrernes timeløn kommer så materialeudgifterne, men da tømrerfirmaerne ofte køber ind de samme steder, vil materialeprisen ikke variere synderligt meget hvis overhovedet.

  Få et godt tilbud på tømrerarbejde.

  Vi har heldigvis muligheden for at hjælpe dig med at få indhentet et godt tilbud på tømrerarbejde, det vil sige hvis du klikker dig videre her, kommer du til vores samarbejdspartneres side, de har 20 års erfaring i at indhente gode tilbud fra håndværkere og udfylder du formularen på deres side omhandlende det arbejde du ønsker at få udført, vil du også få mulighed for at få udbytte af et af tilbuddene de kan indhente til dig. Efter du har udfyldt formularen, sender de opgaven videre til de forskellige tømrerfirmaer og indenfor 2-3 hverdage vil du modtage tre forskellige tilbud, fra tre forskellige tømrerfirmaer der gerne vil lave din tømreropgave for dig. Det er selvfølgelig helt uforpligtende for dig at modtage tilbuddet, og du kan i ro og mag sidde derhjemme og selv vælge hvem af dem du gerne vil have til at løse din ventende opgave. 

  Andre sider til dig

  Nyttig links