Skal du have Tilsluttet en vaskemaskine? Så læs med her

Tilslutning-af-vaskemaskine-
Prisen for en almindelig montering af en vaskemaskine udført af en professionel VVS’er vil prisen typisk ligge mellem 800 – 1600 kr.
Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Hvad enten det er fordi man står midt i en flytning eller det er fordi man netop har købt en ny vaskemaskine er en tilslutning af vaskemaskinen ofte lidt af en opgave.

  For det første er vaskemaskiner som de fleste andre hårde hvidevarer, store og uhåndterbare, for det andet er der spørgsmålet om hvordan man tilslutter vaskemaskinen på den bedste placering, samtidig med at man også sikrer sig at der ikke kommer fremtidige uheld med vaskemaskinens vandtilløb og vandafløb.

  Vaskemaskiner kan nemlig indeholde meget store mængder vand, der ved uheld kan forårsage i bedste fald et kæmpe oprydningsarbejde og i værste fald store vandskader, ofte vil en forsikring ikke dække skader der er forårsaget pga. en forkert tilslutning af din vaskemaskine.

   

  Må man selv foretage montering af vaskemaskine

  I mange tilfælde må man gerne selv stå for en vaskemaskine tilslutning, her skal vaskemaskinen have en stikprop så det kun kræver at den skal sættes i stikket for at få strøm, ligesom det også er vigtigt at der er en stophane på vandinstallationen, så du kan lukke for vandet mens vaskemaskinen tilsluttes.

  Mangler en eller begge af disse ting, der er f.eks. tilfælde hvor vaskemaskinens ledning skal monteres i en dåse der sidder i væggen, bliver du nødt til at finde en professionel hvidevaremontør eller en autoriseret el installatør og/ eller en autoriseret VVS installatør for at få vaskemaskinen tilsluttet.  

  En side der er god at have i baghånden når man er i tvivl om hvilke elinstallationer man selv må lave, er denne https://www.sik.dk/privat/goer-det-sikkert/el/goer-det-selv/hvilket-elarbejde-maa-du-lave-uden-autorisation

   

  Hvad koster tilslutning af vaskemaskine

  Køber du en ny vaskemaskine vil du i mange tilfælde kunne tilkøbe en montering af vaskemaskine, priserne på montering kan varierer alt efter hvilken forhandler af hårde hvidevarer du køber din nye vaskemaskine hos, men ofte vil prisen ligge mellem 400 – 1200 kr.

  Prisen for montering af vaskemaskine vil typisk inkludere:

  • frakobling af den gamle vaskemaskine, hvis der er en gammel vaskemaskine
  • De vil sætte vaskemaskinen det ønskede sted
  • justering af vaskemaskinen, så den står i vater
  • tilslutte din vaskemaskine til afløb, indløb og strøm.
  • Lave en kort funktionstest.
  • Medtage emballage og fjerne transportsikring (en sikring der fx forhindrer transporten i at beskadige tromlen undervejs).

  Denne pris er typisk regnet ud fra at installationerne der skal bruges til montering af den nye vaskemaskine, også er klar til en tilslutning af en ny vaskemaskine, dvs. prisen ikke inkluderer ændringer af VVS installationer eller El installationer.

  Prisen inkluderer heller ikke bortskaffelse af den gamle maskine, men oftest vil denne service også kunne tilkøbes.

  Butikker der typisk vil kunne tilbyde montering af vaskemaskine når du bestiller din nye vaskemaskine er:

  https://www.elgiganten.dk/hvidevarer/vask-tor/vaskemaskine

  https://www.skousen.dk/hvidevarer/vaskemaskine/?branded_search&gclsrc=aw.ds&gclid=CjwKCAjwhdWkBhBZEiwA1ibLmK5tO82T4n0Ukyo3R_GfMAO-AM-zQv93LMnFzBhpwZyHqNRWRxRzjRoCsTQQAvD_BwE

  https://www.whiteaway.com/hvidevarer/vaskemaskine/

   

  hvis du skal installere vaskemaskinen pga. flytning

  Skal du flytte og dermed have en ny montering af den gamle vaskemaskine, kan du ikke bruge butikkernes mulighed for at installerer vaskemaskinen, men der er heldigvis stadig gode muligheder for at få professionelle fagfolk til at installere din vaskemaskine.

  Typisk vil du skulle bruge en professionel VVS installatør til at installere din vaskemaskine, prisen for en almindelig montering af en vaskemaskine udført af en professionel VVS’er vil prisen typisk ligge mellem 800 – 1600 kr.

  At prisen hos en VVS installatør er lidt højere end den ofte vil være hos de butikker der samtidig sælger vaskemaskiner, er pga. en VVS installatør ikke tjener penge på at sælge dig den nye vaskemaskine, og alene kommer for at få din vaskemaskine installeret.

  Skal der laves andet VVS arbejde end installation af vaskemaskinen i forbindelse med at vaskemaskinen bliver installeret kan prisen blive højere, ligesom det også vil koste mere hvis du også får brug for at hyre en el-installatør.

  Timeprisen for en VVS installatør ligger oftest mellem 450 – 800 kr. pr time.

  Timeprisen for en el-installatør ligger oftest mellem 500 – 1000 kr. pr time.

   

  Find den billigste håndværker til din installation af vaskemaskine

  Når du skal finde den eller de håndværkere der skal tilslutte din vaskemaskine, er det altid en god ide´ at indhente tilbud fra flere forskellige håndværkere her vil det typisk være en autoriseret VVS’er.

  VVS installatører kan nemlig have ret forskellige priser på deres arbejde, dermed også en installation af vaskemaskine, derfor vil der ofte være gode muligheder for at spare penge når du skal have tilsluttet din vaskemaskine.

  På den måde vil der være flere penge til det bedste vaskemiddel når du skal nyde din første vask.

  Installation af vaskemaskine på steder uden opsætning

  Hvis du ønsker at stille vaskemaskinen et sted som fx et badeværelse, bryggers eller i køkkenet hvor der er behov for en helt ny opsætning er det også en mulighed, men det vil blive til en højere pris da det ofte både er VVS installatøren og el installatøren der skal sættes på opgaven, og der vil være en del flere arbejdsopgaver.

  Ønsker du en installation af din vaskemaskine i køkkenet, er det en god ide´ at undersøge om der er klargjort til en ny opvaskemaskine, for der er tilfælde hvor den nye vaskemaskine kan bruge afløb og vandtilførsel der er beregnet til en opvaskemaskine.

   

  En installation af vaskemaskine et nyt sted kan blandt andet indeholde opgaver som:

  El installatør:

  Installation af ny stikkontakt, for at det er udført korrekt skal det være med jordforbindelse, da jordforbindelse gør elinstallationen fuldt lovligt.

  Det er også muligt at anvende en kort forlængerledning, så længe der også er jord i forlængerledningen.

  VVS Installatør:

  Lave nyt afløb med forbindelse til nærmeste afløb – er der et eksisterende afløb er dette selvfølgelig ikke nødvendigt, men det er vigtigt at det er muligt at afløbsslangen føres ned i afløbet uden problemer, så afløbsslangen ikke risikere at slippe fri af afløbet.

  Det er nødvendigt der er en vandhane tæt på vaskemaskinen, så vaskemaskinens medfølgende slange kan nå vandhanen for vandtilførsel til vaskemaskinen, her er det også vigtigt at slangen ikke er for kort, da vaskemaskiner kan flytte sig lidt når du vasker tøj, du kan evt. købe en ny slange, hvis den gamle slange er for kort.

   

  Opgavebeskrivelse

  Når du skal indhente tilbud fra flere håndværkere til din installation af vaskemaskine, er det altid en fordel at have en god opgavebeskrivelse klar, den kan blandt andet indeholde følgende:

  • Er der klargjort til en installation af vaskemaskine på stedet.
  • Hvis ikke, er det så afløb, elinstallationen eller vandtilførsel der mangler.
  • Er det kun en installation af vaskemaskine der skal udføres eller er der evt. to maskiner som fx en tørretumbler der skal installeres.
  • Ønsker du evt. en vaskemaskine og en tørretumbler installeret i en vaskesøjle.
  • Tidspunkt på hvornår du ønsker arbejdet med din installation af vaskemaskine udført så du igen kan vaske tøj.
  • Husk navn, adresse, telefonnummer og mailadresse så du kan modtage tilbud på tilslutning af vaskemaskinen der også inkluderer kørsel.
  • Medsend evt. et billede af stedet hvor vaskemaskinen skal tilsluttes.

   

   

  5/5 - (2 votes)