Få en pris på en lækker
træterrasse

Nyd sommeren fra træterrassen

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Har du overvejet at få en ny terrasse, måske en ny træterrasse som du kan sidde på mens du nyder sommerlivet, drikker morgenkaffen, nyder drinksene med gode venner eller har en hyggelig grillaften med familien? Mulighederne for hyggelige stunder på en træterrasse er mange, og samtidig med alt det hyggelige er den også smuk at se på, og behagelig for de bare fødder at gå på. Men lad os nu se lidt nærmere på, alle de forskellige muligheder for en træterrasse.

  Hvad er prisen for en Træterrasse

  Prisen for en træterrasse, vil oftest starte på 1200 kroner pr kvadratmeter.

  Træsorter der er gode til træterrasser

  Det er vigtigt når man vælger træet til træterrassen, at man vælger en træsort der kan holde til udendørslivet og være modstandsdygtig for vind, vejr og fugt, heldigvis er der mange muligheder at vælge imellem og nogle af træsorterne vil vi komme ind på her. Men da der er så mange muligheder, kommer vi ikke hele vejen rundt, så derfor vil vi også anbefale dig at tale med din håndværker om hvilken slags træ der bedst egner sig til placeringen for din træterrasse, ud fra de ønsker du har.

  Ituba, det er en meget hård træsort der er længe om at tørre ud, det har heller ikke godt af at tørre ud så det er træ der er meget velegnet til at ligge på steder der vil indeholde lidt fugt hele året, Ituba har en lys nuance.

  Teak, Vi kender nok alle Teaktræet og dens varme mørke glød, den er fra naturens side modstandsdygtig mod vind og vejr så holdbarheden for en Teak terrasse er god.

  Ipé er ligeledes en meget hård træsort der med sin varme glød liver smukt op i have miljøet, træet er modstandsdygtigt mod insekter og brand, og er som Ituba ikke glad for udtørring og her kan oliebehandling hjælpe meget.

  Robinie, En træsort med en gul nuance der har virkelig god og stærk holdbarhed til udendørs brug, derfor er det et godt valg til træterrassen og farven bliver ved med at være smuk at se på, den gule farve vil med tiden skifte til en dybere varm honninggul farve.

  Purpleheart (Amarante) Når dette træ bliver fældet, vil træfarven være gråbrun, udsættes træet for sollys vil det gå over i en mere lilla nuance, lader man det stå ubehandlet vil det over tid miste sin lilla nuance og ende med en brun farve med kun et strejf af lilla, her er træsorten også meget hård og holdbar. 

  Bangkirai er en hård træsort der som de andre vi har nævnt, er en træsort der er meget egnet til terrasser, farven varierer fra rød til brun og for at træet ikke skal miste sin glød er det glad for en oliebehandling i ny og næ.

  Merbau, når Merbau træet er frisk fældet vil træets farve have en orange-brun farve, denne farve vil ændre sig til en flot mørkere rødbrun kulør. Selve træet indeholder gummi så det er ekstremt modstandsdygtigt overfor vand, måske er det derfor det er et populært materiale til bygning af broer og bolværk og dermed også vil kunne holde meget længe som terrasse.

   

  Den rette håndværker til træterrassen

  Der er selvfølgelig firmaer der specialiserer sig i at lave træterrasser, og ofte er de også et godt valg men en tømrer kan være et lige så godt valg da de altid har styr på alt der har med træ at gøre, så at lave en træterrasse vil også for dem være en virkelig god arbejdsopgave. 

  At finde den rette håndværker til træterrassen, kan godt være lidt omfattende i hvert fald hvis du også gerne vil have træterrassen til den helt rigtige pris. Et af vores bedste råd er at finde frem til flere tømrere og virksomheder der specialiserer sig i at bygge træterrasser, fortælle dem om de ønsker du har til din træterrasse, materialer, størrelser, beliggenhed mm og få dem til at give dig en fast pris på deres arbejde inklusive materialerne. Nok er materialeprisen oftest den samme, men håndværkernes timeløn kan svinge en del, så her vil der være mulighed for at spare på regningen. 

  Når man så til sidst sidder med alle priserne, er det næste spørgsmål, hvem skal man vælge? Vores bedste råd her vil være at du ser på om der er en rimelig sammenhæng mellem priserne for at få bygget din træterrasse, der er ikke nogen grund til at vælge den dyreste håndværker til opgaven, men at vælge den billigste kan også være lidt risikofyldt, i hvert fald hvis håndværkerens tilbud er så langt under de andre at det lyser ud af tilbuddet at håndværkeren har underbudt sig selv. Her risikere du nemlig at håndværkeren må arbejde så hurtigt for at holde dags indtægten hjemme, at det går udover kvaliteten af arbejdet og dermed kvaliteten af din træterrasse, så vær kritisk inden du træffer dit valg, billigst er ikke altid bedst.

  Prisen på en træterrasse

  Prisen på din træterrasse vil selvfølgelig afhænge af flere forskellige ting som f.eks. antallet af kvadratmeter du ønsker den skal være på, hvilken slags træ du gerne vil have, hvor meget forarbejde der skal til og selvfølgelig som førnævnt din valgte håndværkers timeløn.

  Men som udgangspunkt vil du kunne regne med at prisen på din færdigt lagte træterrasse vil starte på de 1200 kroner pr kvadratmeter, denne pris er selvfølgelig hvis du vælger en træsort i en god kvalitet, som du kan glæde dig over i mange år.

  Vedligehold din træterrasse

  Ofte vil træ i en god kvalitet mest passe sig selv, den vil måske få lidt patina med årene men alt i alt vil træets holdbarhed modstå det meste, dog er det ofte alt efter den valgte træsort en god ide´ at give træet en lille hånd. 

  Du kan starte med at rengøre overfladen og sørge for at der ikke ligger noget skidt og snavs i overfladen, dette kan du gøre ved at vaske med vand og bruge en god kost, herefter kan du give din træterrasse en god terrasse-rens, husk at læs brugsanvisningen grundigt inden brug og slut derefter af med en gang olie. Til tider kan der være behov for lidt ekstra, og du kan med fordel give din træterrasse en god slibning, så ujævnheder i overfladen forsvinder. 

  Men det bedste råd er at forhøre dig hos din håndværker der lægger træterrassen for dig, hvordan du bedst muligt vedligeholder træterrassen i fremtiden, hvordan og hvor ofte da der kan være forskel på den behandling der er bedst for træet.

   

  Få et godt tilbud på din træterrasse

  Vi har et andet godt råd når der skal hentes priser hjem på træterrassen, og dette er et råd der kan komme til at spare dig for en hel del tid du kan bruge på sjovere ting, og der er også mulighed for at det vil kunne give dig et lidt bedre tilbud på træterrassen du går og drømmer om. 

  Klikker du dig videre herfra vil du komme frem til vores samarbejdspartners side, de har de sidste 20 år arbejdet med at indhente gode tilbud fra forskellige håndværkere i Danmark, oftest til deres kunders glæde. Vælger du at udfylde den lille formular du møder på deres side med oplysninger om den træterrasse du gerne vil have lavet, vil du efter to til tre hverdage modtage tre forskellige tilbud fra tre forskellige håndværkere der gerne vil lave din træterrasse for dig. 

  Herefter kan du i fred og ro gennemgå de tre tilbud, og se om ikke et af dem skulle passe lige til det du gerne vil have, så du hurtigst muligt kan komme til at nyde livet på din egen træterrasse. At bestille og modtage de tre tilbud, koster dig ikke noget, og du forpligter dig heller ikke til at gøre brug af dem hvis du mod forventning ikke finder et tilbud du kan bruge.

  5/5 - (2 votes)