Få en pris på
en overdækket terrasse

Her på siden kan du få gode råd og prisen på hvad vi mener er overdækket terrasse koster. Du kan vælge at klikke dig videre og få 3 specifikke tilbud på din opgave.

udestue

Brug sommeren meget mere på din overdækkede terrasse

Indhold på siden
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Der er vist ikke noget der er mere hyggeligt end at nyde kaffen på sin overdækkede terrasse, mens sommerregnen vander hele haven, og du selv sidder tørt og hyggeligt og nyder udelivet helt ind i efteråret. Så er du på udkig efter en overdækning til din terrasse, synes vi helt sikkert at vi skal gå i gang med at se lidt på nogle af alle mulighederne, for en anden praktisk sidegevinst til den overdækkede terrasse er at det også er stedet dit vasketøj kan lufttørre, helt uden du bliver nødt til at bekymre dig om duggen der falder og regnen der drypper. Og samtidig behøver du heller ikke bekymre dig for havemøbler, udendørslegetøj mm der står på terrassen, for overdækningen vil sørge for at det bliver holdt tørt i selv det vildeste regnvejr, hvilket kan spare dig for en del travlhed og stress når regnen uventet og pludseligt rammer haven.

  Hvad er prisen for en Overdækket terrasse

  Prisen for en overdækket terrasse, vil ofte starte ved de 10.000 kroner, prisen afhænger selvfølgelig af forskellige ting som materialevalg og størrelsen på terrassen mm.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave - Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Overdækningen til terrassen

  Der er flere muligheder når det handler om valget af overdækningen, og der er valgmuligheder der lader lyset og dermed sommervarmen trænge ind og muligheder der minimere lyset og så er der dem der slet ikke lader lyset komme ind men i stedet giver dig en overdækket terrasse der altid vil kunne give dig et skyggefuldt sted at opholde dig.

  Nogle vælger at få lavet en overdækning med glas, det er en flot løsning der lader masser af sollys og varme komme ind på terrassen, men som oftest er glas ikke så modstandsdygtigt når det kommer til blæst, hagl og ting der kan blæse ind på glasset, så her kræver det at din terrasse er beskyttet mod vejrets uforudsigeligheder, her er det selvfølgelig en god ide´ at vælge sikkerhedsglas til dit glastag, så det kan holde til lidt ekstra.

  Trapezplader i PVC en løsning der også lukker meget sollys ind på din overdækkede terrasse, det er som med glasset en lidt skrøbelig løsning, til gengæld er det billigt og skulle hagl og vildtblæsende grene have været lidt for hårde ved trapezpladerne er de billige og nemme at få skiftet ud. Trapezplader fås i flere farver, og nogle giver lyset en bedre glød end andre så her må du være opmærksom på det du bedst kan lide så det ikke ender med et alt for køligt skær i stuen eller lignende.

  En anden mulighed der er modstandsdygtigt mod vind og vejr er polycarbonatplader til din overdækning, her kan du også få masser af lys ind.

  Termoplader er også en mulighed, her er plasten lidt mere uklar og vil derfor tage en del af sollyset, til gengæld vil termopladerne hjælpe dig til at holde varmen noget længere på terrassen, hvilket måske kan være praktisk hvis du holder af at sidde på din overdækkede terrasse ud på de små timer.

  Og sidst vil vi nævne tagpap, en virkelig slidstærk løsning der kan tåle en hel del hagl og blæst (så længe blæsten altså ikke løfter tagpappet væk), og er det den skyggefulde overdækkede terrasse du ønsker, er tagpappet det perfekte valg da det ikke lukker lys igennem.

  Prisen på en overdækket terrasse

  Prisen på din overdækkede terrasse vil selvfølgelig variere ud fra antallet af kvadratmeter den skal have, hvilket materialevalg du tager, hvem der skal lave din overdækkede terrasse, hvor i landet du bor, da der udover at være forskel på håndværkernes timepriser fra værksted til værksted også er forskel på priserne i forhold til hvor i landet man bor.  

  Men hvis du regner med at startprisen for en overdækket terrasse vil starte på de 10.000 kroner, vil det ikke være helt forkert, men husk at være opmærksom på at de materialer du vælger, skal være noget du vil være glad for mange år frem.

  Regler for en overdækket terrasse

  Som med alle byggerier på en husejers grund er der regler at forholde sig til, reglerne kan godt variere fra kommune til kommune, derfor er det altid godt at undersøge de specifikke regler for den kommune du bor i, men ofte vil reglerne ligne de følgende.

  Er der tag på en bebyggelse vil det straks tælle med til den samlede bebyggelse på din grund.

  Har du ikke i forvejen nogen bebyggelse på din grund, udover selve huset må du oftest gerne bygge op til 35 m2 overdækket terrasse, alt herefter skal meldes til kommunen som herefter har 14 dage til at komme med indsigelser mod byggeriet. Og kommer det samlede byggeareal til at overstige de 50 m2, f.eks. hvis du har andre bygninger som redskabsskur, garage eller carport mm skal du søge om byggetilladelse hos din kommune, og først hvis de svarer ja kan du gå i gang med at få bygget din overdækkede terrasse.

  Når din overdækkede terrasse er færdig, skal du straks meddele BBR (kommunens bygnings- og boligregister? Om de ændrede m2 på din grund, dette kan komme til at få meget stor betydning hvis du en dag vælger at sælge din bolig.

  Vær opmærksom på hvor tæt du bygger på skellet til din nabo, bygger du tættere på end 2,5 m vil du løbe ind i et stort regelsæt omkring højden på det bebyggede, hvor dit tagvand ender, hvordan vinduer og døre vender mm.

  Du kan i øvrigt læse meget mere om de almindelige regler her:  https://bygningsreglementet.dk/Administrative-bestemmelser/BRV/Sekundaer-bebyggelse?Layout=ShowAll 

  men vi vil stadig anbefale dig at undersøge om der er særregler i din kommune inden du går i gang med at bygge.

   

  Få et godt tilbud på en overdækket terrasse

  Når du skal finde frem til den håndværker der skal lave din overdækkede terrasse, og du gerne vil have din overdækkede terrasse lavet til en god pris er der to måder du kan gøre det på. den ene er ved at finde frem til flere forskellige håndværkere og firmaer der arbejder med at lave overdækkede terrasser, det kan f.eks. være firmaer der er specialiserede indenfor overdækkede terrasser eller det kan være tømrere og glarmestre til glasset mm, find frem til dem og fortæl om din overdækkede terrasse drøm og få dem til at komme med en fast pris på arbejdet inklusive materialerne.

  Det er et lidt omfattende og tidskrævende projekt at kaste sig ud i og derfor kan du måske bedre lide vores anden løsning, der faktisk også ofte viser sig at være en god mulighed for lidt ekstra besparelser. Klikker du dig videre herfra vores side vil du komme frem til vores samarbejdspartner, i de sidste to årtier har de arbejdet med at indhente gode tilbud fra håndværkere i hele Danmark, så deres kunder kan få den håndværker hjælp de har brug for og stadig spise andet end havregrød resten af måneden. Vælger du at udfylde den lille formular på deres side med oplysninger om den overdækkede terrasse du gerne vil have lavet, vil din opgave straks blive sendt ud til egnede håndværkere i omegnen af din bolig. Når der så er gået to til tre hverdage, vil du have modtaget tre forskellige tilbud fra tre forskellige håndværkere, der gerne vil lave din overdækkede terrasse for dig, herefter er det bare at gennemgå tilbuddene og se om der ikke skulle være et af dem der falder i din smag. Det er selvfølgelig helt gratis og aldeles uforpligtende for dig at bestille og modtage de tre tilbud på at få din overdækkede terrasse lavet, dette er blot en god mulighed.   

  5/5 - (2 votes)