Her får du svar omkring tagrensning og priser

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  En tagrens er en kosmetisk gave til dit tag, det vil sige der ikke er evidens for at en tagrensning forlænger tagets levetid, men den ændrer udseende på taget og får dit tag til at fremstå flot, og se ud som et næsten nyt tag.

  Typisk overvejer man en tagrensning når der er kommet mange alger og mos på taget, men alger og mos er ikke i sig selv skadelige for taget, det er kun hvis mospladerne vokser sig store nok til at komme ned mellem tagplader og tagsten og løfte dem op, at det er nødvendigt at fjerne mos.

  Det kan især være en fordel hvis du gerne vil sælge din bolig, for et tag der stråler friskt, sælger altid bedre end taget der ser træt og slidt ud, de færreste har nemlig lyst til overvejelser om at udskifte sit tag, de første år i deres nye hus.

   

  Hvad koster en tagrensning

   

  Prisen for en tagrensning afhænger af flere forskellige ting blandt andet kommer det an på hvilken tagtype du har og hvilken stand taget er i, det kommer også an på hvor mange krummelurer som vinkler, tagvinduer, skotrender mm.

  Ligesom prisen også afhænger af hvilket firma du vælger til at udføre rensningen af dit tag, der kan være store forskelle på de forskellige firmaers priser.

  Prisen afhænger selvfølgelig også af tagets størrelse og hvilket tagfirma du vælger til din tagrensning m.fl.

  Men du vil kunne regne med at prisen for en tagrensning vil koste omkring 100 – 150 kr. pr m2

  Så hvis dit tag er 20 meter i længden og 6 meter i højden x 2 vil dit tag være 240 m2 derfor vil en tagrensning af taget koste mellem 24.000 – 36.000 kr.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Tagrensning til en god pris

  Vil du gerne have et godt tilbud på en tagrensning, er det en god ide´ at kontakte flere tagrensningsfirmaer og give dem en beskrivelse af dit tag, og beskrive opgaven for dem blandt andet om du kun ønsker en tagrensning eller om du også gerne vil have en algebehandling af taget.

  Det er selvfølgelig tidskrævende at kontakte flere, derfor er det også altid en oplagt mulighed at bruge vores samarbejdspartneres tilbud, de er nemlig virkelig dygtige når det handler om at indhente de bedste tilbud til folk, du kan se det her.

  Det er nemt og gratis, helt uden forpligtelser også er der samtidig de bedste muligheder for at modtage de bedste tilbud på rensning af dit tag.

  Hvad indebærer det at få renset taget

  En professionel tagrensning består af flere dele, og hvilke dele behandlingen består af afhænger af hvilken stand dit tag er i og hvilken tagtype du har, der er også tagtyper der har bedst af ikke at få en tagrensning overhovedet, da de i sig selv er selvrensende – her tænker vi selvfølgelig på naturskifer tag.

  Det første der sker, er en gennemgang af tagets stand, det er vigtigt at taget er helt uden løse eller knækkede tagplader eller tegl, da der ville være risiko for at vandet kan trænge ind.

  Er det meget slemt med tagets stand, hvilket det ofte er med ældre tage, kan det være en god ide´ med en hel tagrenovering. En tagrenovering vil også altid forlænge levetiden på et ældre tag.

  Er der kun få tagsten eller tagplader der er knækkede eller løse, vil de oftest blive skiftet eller repareret af tagfirmaet inden tagrensningen påbegyndes.

  Nu starter selve tagrensnings behandlingen, den kan foregå på flere forskellige måder ofte vil taget blive spulet med en højtryksrenser, så alger og mos bliver fjernet, der er også tagrensningsfirmaer der vælger en algebehandling af taget under en tagrensning, især hvis der er meget mos og mange alger, der er også firmaer der vælger at rense taget med sæbeskum.

  Ligesom der også er firmaer der vælger at behandle taget med en blød børste, en blød børste kan i mange tilfælde godt rense taget og er langt mere skånsomt, er der mange alger og mos kan en hård kost også klare opgaven.

  Bliver der brugt højtryksrenser til at få renset taget er det vigtigt at være opmærksom på at det er meget hårdt for taget og tagets overflade derfor har brug for en god efterbehandling.

  I mange tilfælde vil man her vælge at male taget når overfladen males, vil taget igen få noget af sin modstandsdygtighed mod vind og vejr, i andre tilfælde vil man vælge at afslutte med en algebehandling så taget forlænger sit nyrensede udseende og døde alger ikke genopstår foreløbig.

  Husk tagrenderne

  Når du skal have taget renset, er det altid en god ide´ at ordne tagrenderne inden, det er selvfølgelig altid vigtigt at have rensede tagrender, så vandet kan løbe den rette vej væk fra huset og ikke ender med at løbe ned ad husmurene med risiko for beskadigelse af huset.

  Men når taget skal have en tagrens, er det vigtigt at tagrenderne er helt frie for blade og andet skidt så vandet kan løbe frit gennem tagrenden, og du undgår at noget af tagrensningsvæskerne og væskerne fra en evt. algebehandling havner forkerte steder.

  Nogle tagfirmaer vil sikkert sikre sig at alle tagrender er rene, men det skal være en del af pakken for at du kan være helt sikker.

  Heldigvis er det let selv at rense tagrenden, så du behøves ikke altid at have fagfolk til opgaven, selvom det selvfølgelig altid er muligt.

  Fordele og ulemper ved tagrensning

  Kigger man lidt på fordele og ulemper ved en tagrensning må man erkende at der er flest ulemper, men det betyder jo ikke nødvendigvis at fordelen ikke vejer højere end ulemperne, og ønsker man sig et tag der skinner af renhed, er det jo en fordel så længe man ikke forventer at en tagrensning vil forlænge tagets levetid.

  Fordele ved rensning af sit tag

  • Dit tag kommer til at fremstå flot og blive et skinnende rent tag, næsten som et helt nyt tag.
  • Inden en rensning af taget, vil taget blive gennemgået og skader på taget vil blive opdaget, er tagpladerne f.eks. blevet skøre, revnet eller ødelagt af frosten, vil det være muligt at få nye tagplader i stedet.

  Ulemper ved rensning af sit tag

  • En tagrensning kan være hårdt for taget, derfor slides taget mere, hvilket også vil kunne føre til utætheder med risiko for fugt.
  • Hvis taget indeholder asbest, vil tagets asbest blive blandet med vandet fra tagrensningen, problemet her er at asbestholdigt vand risikere at ramme jorden, komme ud i miljøet og dermed skade miljøet.
  • Der er også risiko for at asbest fra taget, trænger ind på loftet under en tagrensning.
  • Der er risiko for at kemikaliefyldt vand rammer jorden så det havner i miljøet og dermed skader miljøet, derfor er det vigtigt at undersøge at de professionelle fagfolk du vælger til tagrensning af dit tag, overholde alle reglerne fra miljøstyrelsen, og samler den kemikaliefyldte vand korrekt op.
  • Det er de samme regler for algebehandling, under mange tagrensninger vælges det også at give taget en algebehandling, hvilket også kun er kosmetisk da algerne ikke skader taget, men det er stadig yderst vigtigt at væsker fra en algebehandling samles korrekt op så de ikke ender med at skade miljøet.
  • Sluttes tagrensningen af med maling af taget, vil det give mere vedligeholdelse af taget, da tagmalingen med tiden vil skalle af og derfor skal males igen.

  Mange professionelle tagrensere anvender metoder der er miljømæssige forsvarlige, men det er altid en god ide´ at undersøge inden du hyrer nogen til opgaven.

  Du kan her læse miljøstyrelsens udtalelser om tagrensning https://mst.dk/kemi/biocider/borger-og-biocider/rens-taget-med-godkendte-midler-til-algebekaempelse/tagrensere-skal-bruge-godkendte-midler/

  Og her kan du læse mere fra miljøstyrelsen omkring asbest og tagrensning https://mst.dk/affald-jord/affald/affaldsfraktioner/asbest/

  Du kan også læse mere om algebehandling af taget lige her

  Er der andre muligheder end en tagrensning

  Vil du gerne undgå en tagrensning og algebehandling men stadig gerne holde taget rent, er det faktisk en mulighed selv at stå for opgaven og at rense dit tag kræver slet ikke så meget som man skulle tro.

  Selvom mos og alger ikke skader taget, er det alligevel en god ide´ at holde lidt øje og tjekke taget for mos der gror da mospuderne kan vokse sig så store at de kan løfte tagpladerne, også ved tegltag og eternit tag.

  Løftes tagpladerne er der f.eks. risiko for at de går i stykker eller at der trænger fugt og vand ind under taget.

  Sker det, er det let at gøre noget ved da du simpelthen kan løfte mos pladerne af med hænderne, også er problemet løst inden mos pladerne når at give taget et løft på den forkerte måde.

  Det er også muligt at fjerne mange af algerne og meget af mosset uden en rigtig algebehandling, da det ofte kan fjernes med vand og en stiv kost, så kan du børste det af sammen med vandet.

  Det er vigtigt ikke at bruge højtryksrenseren da den kan gøre stor skade på taget, ved at ødelægge tagets overflade og dermed er tagets levetid forkortet.

  Det er nok svært at få taget helt så rent på denne måde, som en tagrensning ville gøre det, men vedligeholder du taget jævnligt med kost og vand vil det se næsten ud som efter en tagrensning.

  Opgavebeskrivelse

   

  Hvis du ønsker at få tilbud på rensning af taget, er det altid en god ide´ at skrive en god opgavebeskrivelse og vedhæfte billeder af taget, så tagrensningsfirmaerne har de bedste forudsætninger for at give dig et godt tilbud.

  • Beskriv størrelsen på taget enten ved at skrive længde og højde samt hældningsgrad af taget eller skriv antallet af m2 taget er på.
  • Beskriv om der er vinkler, tagvinduer, skotrender mm.
  • Hvilken tagtype er dit tag? De fleste tagtyper som eternit tag, ståltag mm. kan godt få en rensning men der er også selvrensende tagtyper som naturskiftertage, der ikke har brug for en tagrensning.
  • Hvad er tagets alder?
  • Ønsker du også en algebehandling af taget?
  • Er dit hus et etplans hus eller er der flere plan? selvom der sprøjtes op på taget nede fra jorden, kan det alligevel være en god ting at nævne.
  • Er der risiko for asbest i dit tag?
  • Husk at vedhæfte billeder af taget
  Bedøm artiklen her