Hvad koster det at renovere sit tag ?

tagrenovering

Prisen på tagrenovering kan variere afhængigt af mange faktorer, herunder materialet taget er lavet af, hvor mange kvadratmeter der skal renoveres, tagets nuværende stand, og hvor mange etager huset har.

Prisen på renovering af et naturskifertag vil ofte ligge mellem 1250 – 1600 kr. pr m2, mens et almindeligt tegltag kan koste mellem 800 – 1300 kr. pr m2.

Det er vigtigt at beregne dit tagareal korrekt for at få en præcis pris på tagrenovering. Det anbefales altid at indhente flere tilbud for at få den bedste pris

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Sådan kan du udregne en estimeret pris på tagrenovering

  En tagrenovering pris, er faktisk slet ikke så let at fastlægge uden at have forskellige informationer om taget der skal have en tagrenovering.

  Prisen for en tagrenovering afhænger af forskellige ting som f.eks. hvilket materiale taget er lavet af, hvor mange kvadratmeter der skal have tagrenovering, hvilken stand dit tag er i på nuværende tidspunkt, hvor store dele af taget der kræver en udskiftning, hvor mange etager huset er på mm.

  Prisen på Tagrenovering er følgende, ved disse tagtyper

  • Naturskifertag 1250 – 1600 kr. pr m2.
  • Eternitskifertag 950 – 1300 kr. pr m2.
  • Ståltag 550 – 900 kr. Pr m2.
  • Glaseret tegltag: 1350 – 2200 kr. pr m2.
  • Almindeligt tegltag 800 – 1300 kr. pr m2.

  Beregn dit tagareal

  Det er nok de færreste af os der ved hvor mange m2 tag vi har over hovedet, men det er alligevel nemt nok at regne ud.

  Du tager taglængden som du ganger med din taghøjde, derefter ganger du resultatet med 2.

  Dermed har du det samlede tagareal udregnet i kvadratmeter.

  Et eksempel kan være taglængde på 15 meter gange med taghøjden på 6 meter ganget med 2

  15×6 x2= 180 m2

  Prisen på tagrenoveringer bliver så

  Når vi nu ved at taget er på 180 m2 er det nemt at regne ud hvad tagrenoveringen for de følgende tagkvaliteter vil være, det vil sige vi regner det ud fra de omtrentlige midterste priser.

  • Prisen for renoveringen på et tag med naturskifer vil koste omkring 252.000 kr.
  • Prisen for renoveringen på et tag med eternitskifer vil koste omkring 207.000 kr.
  • Prisen for renoveringen på et tag med ståltag vil koste omkring 126.000 kr.
  • Prisen for renoveringen på et tag med glaseret tegltag vil koste omkring 306.000 kr.
  • Prisen for renoveringen på et tag med almindeligt tegltag vil koste omkring 198.000 kr.
  Det er altså ikke helt billigt, men vi kan fortælle at til sammenligning vil et nyt tag i almindeligt tegl koste mellem 306.000 – 414.000 kr. så det kan altså godt betale sig at forlænge det eksisterende tags holdbarhed.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave - Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Hvad indebærer en tagrenovering?

  Der er selvfølgelig forskel på tagrenovering alt efter tagtype og hvilket behov dit tag har for renovering, men ofte vil en tagrenovering indeholde flere forskellige dele som disse.

  • Først og fremmest vil taget blive renset så det kosmetisk fremstår som et helt nyt tag, det betyder at gammelt snavs og urenheder bliver fjernet, og der bliver arbejdet på tagets nedslidninger.
  • Herefter kan det være at dit tag har behov for en algebehandling det indebærer at alle alger, mosbelægninger mm bliver fjernet, efter det vil dit tag se ud til at være helt nyt.
  • Der vil blive foretaget en opspænding af alle tagplader der har behov for det.
  • Men taget skal jo ikke kun se nyt ud, det skal også virke som et nyt tag og derfor vil flækkede tagsten og lignende blive repareret eller udskiftet helt, det kan også være at der er behov for at udskifte dele af taget med nye tagsten.
  • Er der skader på undertaget, vil disse også blive udskiftet
  • Ofte vil taget også blive efterisoleret.
  • Taget vil få en gang imprægnering.
  • Det sidste punkt på listen, er at taget vil blive malet, med tagmaling.
  Hvis du vil være helt sikker på hvad din tagrenovering kommer til at indebære kan du altid spørge dine håndværkere til råds, evt. få dem til at se på dit tags tilstand for at se hvad der er behov for at få lavet og hvis du har nogle særlige ønsker til tagrenoveringen, er det også ofte muligt at få vendt tankerne omkring disse ønsker.

  Fagfolk til renovering af tag

  På grund af vejrets øgede pres på vores tage er der kommet en række restriktioner i forhold til tagarbejdet og tagets konstruktion, dette er for at sikre bedst muligt at taget kan holde fugt og vand ude da det blandt andet vil kunne medføre skimmelsvamp, råd og vandskader i dit hjem.

  Det er også væsentligt at tagkonstruktionen er bygget og taget er lagt, på en sådan måde at der ikke kan komme vind ind under taget, der i så fald ville kunne løsrive hele taget eller dele af taget fra resten af huset.

  Taget skal helst kunne bære dens store rolle i bevaring af et godt og sundt indeklima i din bolig, samtidig med at det også skal kunne beskytte dig når stormen raser udenfor.

  For at opnå det bedste tag er det derfor oftest den bedste løsning at det er fagfolk der står for dit tagarbejde, så er du også sikret at alle restriktioner og love i forhold til taget er overholdt.

  Hvilke tage egner sig til en tag renovering?

  Først og fremmest kommer det an på standen af taget, er taget meget gammelt eller har det været ekstra meget udsat fra vand, vind og vejr vil det måske ikke kunne betale sig at foretage en tagrenovation og her kan det være mest hensigtsmæssigt at udskifte taget.

  Men i virkelig mange tilfælde, vil det være en god mulighed at få foretaget en tagrenovering.

  Hvis man tænker på tagets materialer i forhold til renovering kan du læse listen herunder over tage der kan have gavn af en tag renovering, og dermed få en forlænget levetid.

  • Eternittag
  • Skifertag
  • Eternitskifertag
  • Naturskifertag
  • Betontag
  • Tag af tagpap
  • Kobbertag
  • Zinktag
  • Tagplader
  • Tegltag både almindelig tegl og glaseret tegl
  • Græstag
  • Mos tag
  • Stråtag
  • Decra tag
  • Lindab tag
  • Ståltag
  Vi kan dog ikke love at vi har husket alle tagtyper, så er dit ikke med og du overvejer en tagrenovering må du endelig ikke tøve med at spørge en fagmand.

  Hvilke håndværker laver tagrenovering?

  En stor del af tømrerens arbejde foregår på taget, her bygger de blandt andet tagkonstruktioner, lægger nyt tag og laver tagrenoveringer. 

  Find en tømrer her

  Er dit tag lavet af Kobber eller zink mm. er det ofte en blikkenslager du skal have fat på. 

  Find en Blikkenslager her

  Er dit tag derimod et stråtag, vil det ofte være en tækkemand du skal bruge.

  Der findes også folk som primært beskæftiger sig med tag og de går oftest under betegnelsen taglægger, tagdækker eller tagmand.  

  Som du kan se, er mulighederne mange for at finde den rette håndværker til din tagrenovering

  Få en god pris på tagrenovering

  Når du skal finde den håndværker der skal foretage din tagrenovering, er det altid en god ide´ at shoppe lidt rundt, så du kan finde en dygtig håndværker til en god pris.

  Det vil sige kontakt flere tømrer, tagdækker eller blikkenslagere alt efter dit tag, og fortæl dem om opgaven, dine ønsker tagets stand antallet af m2 mm.  bed dem derefter om at give dig deres pris på opgaven.

  Her er det altid fristende at vælge håndværkeren der har den laveste pris, men er prisen sat alt for lavt er det sjældent en fordel da det kan ende med at tingene kommer til at gå for hurtigt, så husk at vælge en god men fair pris.

  Få et godt tilbud på tagrenovering

  En anden og noget nemmere mulighed end selv at skulle finde frem til flere forskellige håndværkere der udfører tagerenovering, forklare så udførligt om opgaven til hver eneste så de kan komme med deres bud på prisen, er at få andre til at indhente tilbud for dig.

  Vores samarbejdspartner har gennem mange år, arbejdet med indhentning af tilbud fra håndværkere i hele landet, dette gælder også for de håndværkere der udfører tagerenovering.

  Klikker du dig videre til deres side her Kan du udfylde den lille formular med de informationer der er vigtige for din tagrenovering, de vil efterfølgende sende din opgave i udbud hos de håndværkere der er relevante for opgaven, og de vil herefter have tre dage til at komme med deres tilbud til dig.

  Fordelen ved at gøre brug af denne mulighed er ikke alene at du sparer tid, du vil også kunne opleve at få bedre tilbud da håndværkerne ved at de må konkurrere lidt om at komme i betragtning til opgaven.

  Efter tre dage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud fra de håndværkere der gerne vil lave din tagrenovering, så nu er der kun tilbage at gennemgå tilbuddene og se om der er et af dem der passer til dine ønsker.

  At bestille og modtage de tre tilbud er selvfølgelig både gratis og helt uforpligtende.

  En tagrenovering vil ofte koste mellem 66.000 – 264.000 for et hus med 120 m2 tag, men prisen vil variere alt efter hvilken håndværker du hyrer, hvor i landet du bor, tagets stand, materialet taget er lavet i og antallet af m2 mm. så hvert tags renoveringspris vil blive bedømt ud fra det enkelte tag.

  En tømrer kan stå for reparationen af de fleste tagtyper men hvis dit tag er lavet af bronze, kobber eller lignende er det en blikkenslager der kan reparere taget.

  Hvis dit tag er et stråtag, skal du have fat i en tækkemand der kan lave tag reparationerne på stråtaget.

  Ja det kan man godt, faktisk er reparationer af undertaget en stor del af tagrenoveringen da undertaget er vigtigt for hele tagets sundhed.

  Reparation af undertaget sørger for at dit tag kan holde meget længere.

  Et nyt tag på 100 m2, i tegl vil ofte koste omkring 230.000 kr. prisen kan variere alt efter hvilken håndværker du vælger, om du ønsker taget i et andet materiale og hvor du bor i landet.

   

  5/5 - (7 votes)