Få en pris på nye tagrender

Nye tagrender til boligen

Indholdsfortegnelse

  Add a header to begin generating the table of contents


  Scroll to Top

  Der er mange gode grunde til at sørge for at husets tagrender fungerer helt som de skal, det vil blandt andet sige at de skal have den rette størrelse så de kan tage imod alt den nedbør der lander på husets tag, de skal være intakte så vandet bliver ledt de rigtige steder hen.

  Det er også vigtigt at tagrenderne sidder korrekt, med de forkerte vinkler på tagrenden vil tagrenden ikke virke optimalt.

  Hvis dine tagrender ikke fungerer optimalt, kan det blandt andet betyde at vandet ikke bliver ledt væk fra husmurene, men derimod skaber fugt der i sig selv kan skabe problemer, men sammen med frost kan det betyde frostsprængninger af husets murværk.

  Hvad koster nye tagrender

  Tagrenders pris varierer alt efter om du selv ønsker at montere tagrenderne eller du gerne vil have fagfolk til at montere dem så du ved det bliver gjort helt som det skal.

  Prisen på dine tagrender bliver også fastsat ud fra hvilket materiale du ønsker tagrenden skal være i og hvor højt dit hus er, de fleste nedløbsrør mål 3 meter så er dit hus højere end dette vil tagrenderne koste lidt mere og antallet af tagrende hjørner har også betydning for tagrendernes endelige pris mm.

  Der kan også være forskel på priserne ud fra producenterne af tagrenderne og tagrende tilbehør, ligesom prisen for håndværkernes arbejde er variabel, derfor er de følgende priser omtrentlige.

  Tagrende priser pr meter.

  • Plastik tagrende: 325 kr. inkl. Montering.
  • Stål tagrende: 360 kr. inkl. Montering.
  • Zink tagrende: 400 kr. inkl. Montering.
  • Kobber tagrende: 600 kr. inkl. Montering.

  Nedløbsrørs priser for 3 m. inkl. Montering

  • Plastik nedløbsrør:  870 kr.
  • Stål nedløbsrør: 930 kr.
  • Zink nedløbsrør: 1250 kr.
  • Kobber nedløbsrør: 1350 kr.

  Tagrende hjørne inkl. Montering

  • Plastik hjørne: 330 kr.
  • Stål hjørne: 325 kr.
  • Zink hjørne: 400 kr.
  • Kobber hjørne: 495 kr.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud

  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Udregn prisen på dine tagrender

  De fleste huse har tagrender på langsiderne af huset, da facaderne oftest går op i en spids, her er der heller ingen hjørner, som på et vinkelhus.

  Er dit hus 12 meter langt har du altså brug for 24 meter tagrende, herunder kommer der så et nedløbsrør for hver 12 meter, det vil sige du skal bruge 2 nedløbsrør.

  Så alt efter materialet du vælger til dine tagrender, vil prisen for nye tagrender blive:

  • Plastik tagrender: 9.540 kr. inkl. Montering.
  • Stål tagrender: 10.500 kr. inkl. Montering.
  • Zink tagrender: 12.100 kr. inkl. Montering.
  • Kobber tagrender: 17.100 kr. inkl. Montering.

  Forskellige typer tagrender

  Der er forskellige typer af tagrender, de fleste er fremstillet i metermål og det er primært tagrendernes materiale der skal tages stilling til, om tagrenderne skal være i den naturlige materialefarve, eller om det skal være sorte tagrender mm.

  Men det er også muligt at hyre en blikkenslager til at specialfremstille tagrender til dit hus.

  Her vil vi dog holde os til tagrendernes materialer.

  Zink tagrender

  Tagrender af zink er et godt valg hvis du ønsker en tagrende der er virkelig holdbar og modstandsdygtig over for mere saltholdig luft, og alt slags vejr.

  En zink tagrende bliver ved med at se flot ud som kanten på husets tag, med alderen vil den få en charmerende patina der er en flot dyb grå farve.

  Zinktagrender fås både i den klassiske halvrunde form og den kvartrunde form, men det er også muligt at få dem i den kantede version ofte kaldet arkitekttagrender.

  Producenter af zink tagrender er blandt andet Plastmo zink tagrender, VM Zinc og Rheinzink.

  Da zink tagrender har en lang holdbarhed, fås de også oftest med en lang garanti.

  Rheinzink giver op til 30 års garanti på zinktagrender.

  Plastmo giver op til 25 års garanti på zinktagrender.

  VM Zink giver op til 10 års garanti på zinktagrender.

  Kobber tagrender

  Tagrender af kobber er udover det smukke røde udtryk også et meget holdbart valg når det gælder tagrender, dog er det ikke så velegnet nær kysterne hvor luften er saltholdig.

  Kobber kan modstå alle klima og vejrforhold, så deres holdbarhed er helt fantastisk også selvom de bliver udsat for vind, frost, sol og regn.

  Kobbertagrender mister aldrig deres smukke udseende og har ikke en tendens til rust, derimod kan det med tiden få en flot patina, nemlig den irgrønne farve der er helt særlig for kobber.

  Tagrender i kobber fås i halvrunde, kvartrunde og firkantede

  Producenter af kobbertagrender er blandt andet Plastmo kobber tagrender og NG Zink kobber tagrender.

  Plastik tagrender

  Tagrender af plastik er en ofte valgt tagrende type da plast tagrender har en lang og god holdbarhed, derfor er det oftest plast tagrender og nedløbsrør i plast vi oftest møder i by- og villakvarterer.

  Med plastiktagrender skal man ikke tænke over vind, vejr og saltholdige luft da plastik aldrig ruster, og er modstandsdygtig overfor alt slags vejr.

  Med en plast tagrende er det nemt at få de helt rigtige mål, da plastik er et medgørligt materiale og derfor let at save i de ønskede mål, derfor kan man også med den rette fingersnilde selv montere plastiktagrender, husk dog at være opmærksom på at plastik udvider sig i varmen.

  Plastmo laver tagrender i plastik og Rias producere Rodena plast tagrender.

  Stål tagrender

  Tagrender i stål har også ofte en lang levetid, du kan forvente at dine tagrender holder op til 35 år under de rette forhold.

  ståltagrenders fordel er at det er meget hårdt i forhold til kobber, plast og zink og derfor kan du stille stigen op ad tagrenden når du skal rense for blade mm.

  Ulempen ved ståltagrender er at de kan ruste og derfor anbefales det ikke at bruge stål tagrender i nærheden af kyster hvor der er mere salt i luften.

  Plastmo producerer også ståltagrender og det samme gør Lindab og Rias.

  Er det muligt selv at montere tagrender?

  Svaret er både ja og nej, for der er nogle varianter af tagrenderne du godt selv kan montere, men der er andre tagrender der kræver en vis form for ekspertise.

  Mange plasttagrender er det muligt selv at montere, da de er nemme at tilpasse i længden og kan limes sammen hvorimod tagrender som kobber skal loddes og materialet generelt er lidt mere kompliceret at arbejde med.

  Nogle stål og zink tagrender kan i dag limes eller klikkes sammen, mens andre stadig har brug for en lodning, så spørg altid der hvor du køber dine tagrender.

  Vil du gerne være helt sikker på at dine tagrender kommer til at sidde korrekt og ikke kommer til at forårsage fugt og frostskader på huset anbefaler vi helt sikkert at få professionelle blikkenslager til at montere dine tagrender for dig.

  Vedligehold dine tagrender

  Som alt andet i et hus har tagrender også brug for lidt opmærksomhed, heldigvis kræver de ikke alverdens opmærksomhed og er oftest tilfredse med en hånd en gang om året, det bedste tidspunkt til rensning af tagrenderne er i efteråret når bladene er faldet af træerne.

  Her skal du rense tagrenderne for blade og snavs, så vandet altid har mulighed for frit løb ned gennem tagrenden til nedløbsrøret.

  Er der skidt der er vokset fast til tagrenden kan dette fjernes med en god stiv børste eller skrubbe.

  Sørg for at nedløbsrøret ikke er stoppet til med blade og diverse snavs og grene mm.

  Det er også en god ide´ lige at tjekke efter om tagrenderne er intakte så vandet ikke smutter ud de forkerte steder.

  Når du har renset tagrenderne, kan du spule grundigt efter med vand fra vandslangen når du gør det, er det også en god mulighed til at se om det hele fungerer som det skal.

  Vil du gerne gøre arbejdet lidt lettere er det også muligt at købe et tagrendenet, så blade og skidt ikke så let får mulighed for at tilstoppe dine tagrender og nedløbsrør.

  Et tagrendenet kan du nemt bestille her https://www.harald-nyborg.dk/adano-tagrendenet-16-cm-x-6-m

  Spar penge på dine tagrender

  Hvis du gerne vil have dine tagrender til en god pris, skal du i gang med et lille stykke arbejde, for der kan være store forskelle på de forskellige håndværkeres priser, det gælder selvfølgelig også for blikkenslagere.

  Derfor skal du finde frem til flere forskellige blikkenslagere i det område du bor i, kontakte dem og fortælle dem om alle de vigtige faktorer i forhold til dine nye tagrender, det kan blandt andet være:

  • Er der gamle tagrender der først skal fjernes?
  • Hvilke tagrender ønsker du at få opsat?
  • Hvor mange meter tagrender skal du bruge?
  • Hvad er antallet af nedløbsrør der skal bruges?
  • Er huset op til taget mere end 3 meter i højden, er det f.eks. et toplans hus?
  • Hvor mange tagrende hjørner er der brug for?

  Når blikkenslagerne har fået alle informationerne om tagrenderne, kan de give dig deres pris for udførelsen af arbejdet inkl. Materialerne, og du kan nu bagefter gennemgå de forskellige priser og finde det bedste tilbud på montering af dine tagrender.

  Få et godt tilbud på dine nye tagrender

  Vi ved godt at det er et lidt omfattende arbejde at hente priser på tagrendemontering hjem fra forskellige blikkenslagere, derfor har vi også en mulighed til dig der er meget nemmere og kan spare dig for en masse tid, og sikkert også give dig et ret godt tilbud på monteringen af tagrender.

  Vores samarbejdspartnere har gennem de sidste par årtier arbejdet med indhentning af gode tilbud fra håndværkere i hele landet, så dette gælder selvfølgelig også for blikkenslagerne i dit nærområde.

  Vores samarbejdspartner har en stor succes med indhentning af tilbuddene fra håndværkerne, hvilket betyder at de både har mange tilfredse brugere og kontakt til mange håndværkere, der er klar til at byde ind med deres bedste tilbud.

  De bedste tilbud kommer, fordi håndværkerne ved at de er flere om buddet på opgaven og derfor må de finde deres bedste tilbud frem, for at komme i betragtning til den udbudte opgave.

  Vejen til de gode tilbud

  Hvis du klikker dig videre herfra vores side, vil du komme frem til vores samarbejdspartners side, her vil du se en lille formular du kan vælge at udfylde formularen som vi linker til her på siden.

  Den lille formular kan du udfylde en gang med de vigtige detaljer for din tagrende montering, herefter vil opgaven blive sendt i udbud blandt blikkenslagerne, der er i nærheden af dig.

  Blikkenslagerne har nu tre hverdage til at komme med deres tilbud på opgaven, og du vil efter de tre dage have modtaget tre forskellige tilbud fra tre forskellige blikkenslagere der gerne vil montere dine tagrender for dig.

  Du kan nu sidder derhjemme og gennemgå de tre tilbud i ro og mag, og se om ikke et af dem falder i din smag.

  Det er både gratis og uforpligtende for dig at benytte dig af denne mulighed, så skulle du mod forventning ikke kunne bruge et af tilbuddene, har det kun kostet dig en lille smule af din tid.

  Hvor længe holder zink tagrender?

  Zink er et meget holdbart materiale, så Zink tagrender kan holde i mange år, længere end plastik og ståltagrender, ofte vil zink tagrender under normale forhold holde op til 50 år.

  Zink mister heller ikke sit flotte udseende, med tiden vil det få et smukt gråt patina, selv hvis det bliver ridset vil det blot arbejde videre med patinaen.
  Zink tagrender egner sig også fortrinligt til bygninger der ligger nær havet da zink er særdeles modstandsdygtigt over for den meget saltholdige luft, hvor andre metaller hurtigt vil opgive.

  Hvem monterer tagrender?

  Det er en blikkenslager der oftest monterer tagrender, blikkenslagere arbejder med alt metal der sidder udvendigt på bygninger.
  Der er også tagdækkere der arbejder med montering af tagrender.

  Hvor lang må en tagrende være?

  Dine tagrender skal helst være lige så lange som taget på dit hus, men for hver 12 meter skal der isættes et nedløbsrør, ellers vil dine tagrender ikke kunne følge med til vandmængderne.

  Plastik tagrender der er længere end 18 meter skal bruge ekspansion.
  Zink tagrender der er længere end 36 meter skal bruge ekspansion.
  Stål tagrender der er længere end 72 meter skal bruge ekspansion.

  Zink er et meget holdbart materiale, så Zink tagrender kan holde i mange år, længere end plastik og ståltagrender, ofte vil zink tagrender under normale forhold holde op til 50 år. Zink mister heller ikke sit flotte udseende, med tiden vil det få et smukt gråt patina, selv hvis det bliver ridset vil det blot arbejde videre med patinaen. Zink tagrender egner sig også fortrinligt til bygninger der ligger nær havet da zink er særdeles modstandsdygtigt over for den meget saltholdige luft, hvor andre metaller hurtigt vil opgive.
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
  5/5 - (2 votes)