Hvad koster et nyt tagpaptag ?

En af de meget populære tagtyper er tagpap, som også af nogle bliver kaldt selvbyggerpap, det har en særdeles god holdbarhed, er let at arbejde med og så er det ovenikøbet et prisvenligt tag.

Mange vælger at bruge tagpap til boligen, men det er lige så anvendeligt til sommerhuse, pavilloner, garager, skure mm. kortere sagt tagpap passer til de fleste slags tag.

tagpaptag
Indholdsfortegnelse
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll to Top

    Hvad koster tagpap?

    En tagpap pris vil variere fra opgave til opgave da der er flere faktorer der spiller ind på den endelige tagpaptag pris, det kan blandt andet være:

    • Antallet af m2 tag der skal lægges tagpap på
    • Er der vinkler på taget?
    • Hvor mange udluftningsventiler er der?
    • Er det et eller flere plans hus?
    • Hvad er håndværkernes pris for monteringen af dit tagpap tag?
    • Lægger du evt. selv taget?
    • Vælger du billigt tagpap?
    • Om du vælger krydsfiner eller tagbrædder som underlag

    Din pris for tagpap inklusive monteringen vil ofte være:

    1 lags tagpap inkl. Montering ligger omkring 1250 kr. pr m2

    2 lags tagpap inkl. Montering ligger omkring 1550 kr. pr m2

    Udregn tagpap priser for dit eget tag

    Hvis du gerne vil regne ud hvad din pris på tagpap vil blive for dit hustag, skal du altså udregne antallet af m2 dit hustag er på.

    Du tager tagets længde, ganger det med tagets højde og resultatet ganger du med 2

    Det vil altså sige, hvis dit tag er 14 meter langt og 6 meter højt = 84 x 2 = 168 m2.

    Herefter ganger du så tagpap pris pr m2 med 168 m2, eller det antal m2 dit tag er.

    1 lags tagpap inkl. Montering på 168 m2 tag vil koste omkring 210.000 kr.

    2 lags tagpap inkl. Montering på 168 m2 tag vil koste omkring 260.400 kr.

    Hvis der er flere kviste, udluftningsventiler, vinkler mm. på dit tag stiger prisen muligvis og omvendt hvis du får en god pris på pålægning af tagpap, kan prisen blive lavere.

    Hvad er tagpap lavet af

    Man kan let komme til at tro, at et tag af tagpap bare er et tag der er belagt med pap og dermed hurtigt bliver slidt og ikke kan holde vand og vejr ude af huset, sådan var det også engang.

    Men i dag er tagpap et langt mere solidt materiale og består af en kerne der er lavet af polyesterfibre, omkring denne kerne er der lagt et lag af bitumen, bitumen er en blanding der består af asfalt der er blandet op med en syntetisk gummi.

    Denne blanding gør at tagpap ikke alene er et stærkt og solidt tag, det er også et tag af et materiale der er blødt og nemt at arbejde med.

    Faktisk er det efterhånden 20 – 30 år siden man begyndte at lave tagpap på den nye måde, hvilket var tiltrængt da forsikringsselskaberne ikke længere ville forsikre huse med tagpap da det alt for ofte endte med at blive utæt, hvilket så betød at ingen ville bruge tagpap til bygninger dengang.

    I dag er det en helt anden sag, og tagpap kan let måle sig med mange af de andre tagtyper.

    1 lag eller 2 lag tagpap

    Det bedste valg du kan træffe, er tagpap lagt i to lag, på den måde sørger du for at det bliver ekstra modstandsdygtigt overfor især vand men også vind, sne, hagl og alle andre vejrforhold.

    Hvis du vælger kun at bruge et lag tagpap skal det lægges lodret.

    Men vælger du to lag tagpap skal du lægge det første lag altså det nederste lag vandret for derefter at lægge det øverste lag tagpap lodret, så de to lag ligger på tværs af hinanden og skaber et solidt tag.

    Hvor længe holder tagpap.

    I dag hvor tagpap er lavet af langt bedre materialer vil du kunne regne med at dit tagpaptag kan holde op til 50 år.

    Den lange Levetid på tagpap taget forudsætter selvfølgelig at taget ikke bliver udsat for ekstreme forhold, at taget løbende vil blive vedligeholdt, at underlaget er godt og sundt, ligesom det også er vigtigt at taget er lagt helt rigtigt.

    Levetiden kan også blive afkortet hvis der bliver gået på taget.

    Vedligehold dit tagpaptag

    Et tagpaptag kan have brug for en kærlig hånd en gang imellem og derfor er det også vigtigt at du holder øje med tagets stand et par gange hvert år, gode tidspunkter er foråret når frosten har sluppet og efteråret når bladene er faldet af træerne.

    • Det er en god ide´ at feje taget så blade og andet snavs ikke får lov til at ligge og holde unødigt længe på fugten.
    • Undersøg om taget har taget skade af vinterfrosten.
    • Rens tagrender og nedløbsrør så vandet får frit løb
    • Undersøg tagets kanter og inddækninger, efterse kanterne for revner og om kanterne stadig sidder godt fast.
    • Efterse tagets fuger, er de stadig hele eller er der behov for en genopfriskning.
    Er der behov for reparationer på taget er det altid en god ide´ at få en tagdækker til at foretage en tagrenovering, så du er sikker på at taget er i sin bedste stand igen efter tagrenoveringen.
    Du kan læse mere om tagrenovering her

    Fordele ved tagpap

    De største fordele ved at vælge pålægning af tagpap på taget, er at du har et tag der holder meget længe samtidig med at tagpap er en billig tagløsning, der er let at arbejde med og let at vedligeholde.

    Der er flere tagpap fordele, blandt andet:

    • Tagpap egner sig til alle former for tagløsninger, lige fra flade tage til højere hældninger på taget.
    • Det er let at opsætte og den selvklæbende tagpap gør det endnu nemmere.
    • Et tagpaptag der er monteret rigtigt, har en meget lang levetid.
    • En økonomisk løsning til dit tag.
    • Du kan vælge mellem flere farver tagpap bl.a. grøn, rød, grå og sort.
    • Husets tag får et rent og glat udtryk med tagpap.
     

    Gør det selv tagpaptag

    Det er muligt selv at montere tagpap på sit tag, det kan dog godt kræve en vis håndværksmæssig snilde da det kræver at alle tagpap baner bliver lagt korrekt, og vælger du tagpap der har brug for at blive brændt på, er det heller ikke helt ufarligt.

    Det er også altid en god ide´ at undersøge med dit forsikringsselskab om det nu er en god ide´ at du selv lægger tagpap på dit tag.

    Men faktisk er der lavet tagpap der er selvklæbende, den selvklæbende tagpap gør det noget nemmere at arbejde med taget selv, da der ikke kræves en brænder til arbejdet, i stedet bliver tagpappets kanter klæbet sammen, så det er vandtæt.

    Ønsker du den selvklæbende tagpap version, ved vi at mange er glade for Icopal tagpap.

    Inden du kaster dig over opgaven så husk det er nemmest selv at lægge tagpap på mindre tage, så hvis det er hele dit hus der skal beklædes med tagpap, er det ofte bedst at få en professionel tagdækker til at udføre arbejdet.

    Hvis du ønsker at få en tagdækker til at udføre arbejdet, kan du lidt længere nede på siden læse om hvordan du finder en tagdækker til den bedste pris og hvordan du får et godt tilbud fra en tagdækker.

    Kaster du dig ud i projektet selv er det nemt at bestille tagpap her.

    Kaster du dig ud i projektet selv er det nemt at bestille tagpap her.
     
    Davidsen        https://www.davidsenshop.dk/
    10-4                https://www.10-4.dk/
    Frishop           https://www.frishop.dk/
    Byghjemme   https://www.byghjemme.dk/
     

    Få en god pris på dit tagpap tag.

    Når man gerne vil hyre håndværkere til et projekt, er det fristende bare at takke ja til den første der giver et tilbud på den opgave man gerne vil have udført, men faktisk kan der være en del penge at spare ved at indhente priser fra flere håndværkere.

    Hver håndværker og hver håndværksfirma fastsætter nemlig deres egne priser og løn for at udføre et stk. arbejde og derfor kan prisen være ret forskellig.

    Dette gælder selvfølgelig også for tagdækkere, derfor er det en god ide´ at finde frem til flere tagdækkere i dit nærområde, kontakte dem med de vigtige informationer om det tagpaptag du ønsker at få lagt, så de kan give dig deres bud på prisen.

    Få et godt tilbud på dit tagpap tag

    Det er selvfølgelig en ret tidskrævende og måske også lidt kedelig proces at indhente flere priser på at få lagt nyt tag, derfor har vi heldigvis også en anden mulighed du kan benytte dig af.

    Hos 3byggetilbud har de i de sidste to årtier arbejdet med at indhente tilbud fra forskellige håndværkere i hele landet, hvilket de har en virkelig god succes med, og ofte ender de med at finde de bedste tilbud da håndværkerne kender dem og ved at der er konkurrence om at få opgaven.

    Hvis du klikker dig videre herfra Bestil tilbud vil du møde en lille formular som du kan udfylde med alle de vigtige informationer om dit tagpaptag, så vil du også få muligheden for at benytte dig af deres erfaring og store kontaktflade.

    Og hos 3byggetilbud skal du heldigvis kun udfylde formularen en gang, og det tager ikke lang tid.

    Når formularen er udfyldt, vil den blive videresendt til de tagdækkere der er i området hvor du bor, derefter vil de så sende deres tilbud tilbage.

    Efter to til tre hverdage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud på lægningen af dit tagpap tag, så du i ro og mag kan gennemgå dem derhjemme, og se om der ikke er et af dem du synes om.

    Det er selvfølgelig helt gratis og ganske uforpligtende for dig at benytte dig af denne mulighed, så hvis der mod forventning ikke er et tilbud du synes om, kan du straks lede videre igen.

     

    Ja et tagpaptag er helt sikkert meget billigere end et tegltag.

    Et tagpaptag vil koste:

    1 lags tagpap inkl. Montering på 168 m2 tag koster omkring 210.000 kr.

    2 lags tagpap inkl. Montering på 168 m2 tag koster omkring 260.400 kr.

    Et tegltags tag vil koste

    Tegl inkl. Montering på 168 m2 tag koster omkring 336.000 kr.

    Det er en god ide´ at lægge to lag tagpap da det dermed vil blive endnu mere modstandsdygtigt overfor vind og vejr.
    Lægger du tagpap på et tag hvor hældningen er fra 1.20 og ned er to lags tagpap en endnu bedre ide´ da vandet vil have en tendens til at blive længere på taget.
    Når man lægger to lag tagpap lægger man det første lag vandret og det næste lag lodret så taget på den måde er helt dækket ind og der er ingen svage steder hvor vandet kan trænge ind.

    Du kan godt selv lave en tagpapbelægning på dit tag, før i tiden krævede det en del mere udstyr blandt andet en brænder, så der var det ikke helt ufarligt.
    I dag er det muligt at få selvklæbende tagpap hvor kanterne klæber sig sammen, så det er meget nemmere.
    Dog er det nemmest på mindre tag som f.eks. garage og skur da store tag, kræver en del mere håndværksmæssig snilde, for at gøre det helt tæt ved alle kanter mm.

    I dag kan man godt selv lægge tagpap, dog skal man være helt sikker på at evnerne rækker til at gøre tagpaptaget helt tæt overalt så man undgår vandskader.

    Vil man gerne hyre en professionel til at pålægge tagpappet er det en tagdækker du skal finde.

     

    5/5 - (1 vote)