Maling af tage - Pris og tips

tagmaling
For et tag på 180 m2, med en hældning på 30° vil prisen for tagmaling, ligge omkring 25.000 kr. For et tag på 180 m2, med en hældning der starter ved 35° vil prisen for tagmaling, ligge omkring 36.000 kr.

Hvad koster en tagmaling?

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Tagmaling priser afhænger af flere ting, det kan være hvilke produkter der anvendes til tagmalingen, hvor stor en hældning der er på dit tag, hvad den valgte taglægger skal have for arbejdet og antallet af lag taget skal males i.

  De fleste firmaer tager omkring 140 kr. pr m2 tag, for at male et tag med en lille hældning, her menes et tag med en hældning på 30°

  Hvorimod en højere hældning oftest vil koste fra 200 kr. pr m2 tag, her tænkes på tage med en hældning på 35°.

  Vælger du at gøre dele af arbejdet selv kan prisen starte helt nede ved 60 kr. pr m2.

  Mere info om konceptet

  Priseksempler på tagmaling

  For et tag på 180 m2, med en hældning på 30° vil prisen for tagmaling, ligge omkring 25.000 kr.

  For et tag på 180 m2, med en hældning der starter ved 35° vil prisen for tagmaling, ligge omkring 36.000 kr.

  For et tag på 180 m2 hvor du delvist udføre arbejdet selv vil prisen for tagmalingen starte ved 10.800 kr.

  Udregn dit eget tags m2

  Når alt skal regnes ud i m2 inden du kan finde frem til hvilken pris for tagmaling du kan regne med, vil være den omtrentlige pris, er det også rart at vide hvordan man regner tagets m2 antal ud.

  Du tager længden på dit tag og ganger det med højden på taget derefter ganger du antallet med 2 så du får begge sider af taget med i regnestykket.

  Er dit tag f.eks. 15 m langt og 6 meter højt er det 15 x 6 x 2 = 180 m2.

  Hvad indeholder en professionel tagmaling

  Hvis du hyrer en taglægger til din tagmaling, vil taget oftest få følgende behandling;

  • Først vil taglæggeren undersøge dit tag for eventuelle skader og kritiske områder, blandt andet knækkede eller revnede tagplader, utætheder ved inddækninger og lignende skader hvor der vil kunne opstå større problemer hvis ikke disse bliver repareret og udskiftet.
  • Nu er det så tagrendens tur, hvor blade og skidt bliver fjernet og tagrenden spules grundigt, så den igen er i stand til at holde styr på vandet fra rensningen af taget.
  • Nu er det blevet tid til at taget får en god omgang algebehandling, sammen med en rensning af taget med et rensesystem.
  • Efter denne behandling, bliver taget skyllet efter med vand.
  • Taget får en gang imprægnering
  • Klargøring til selve malerarbejdet: udluftning, skotrender, inddækning og eventuelle skorstene afdækkes, taget får en omgang grunder og små revner bliver udjævnet med spartel.
  • Til sidst får taget endelig sin maling, det vil blive malet mellem 1 til 3 gange alt efter tagets behov.
  Nu kan du nyde synet af dit ikke nye men helt ny udseende tag.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave - Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Hvilke tag kan males med tagmaling?

  Det er ikke alle slags tagtyper der egner sig til tagmaling, nogle tagtyper tåler ikke den hårde rensning inden tagmalingen, mens andre ikke har godt af selve malingen, derfor er det vigtigt at du kender din tagtype og undersøger om den kan tåle det inden du kaster dig ud i projektet.

  Eksempler på tag der ikke egner sig til tagmaling er blandt andet tegltag, skifertag og naturskifer

  Men der er flere tagtyper der vil kunne blive godt opfrisket med en tagmaling, herunder eternittag (dog skal disse fra start have været behandlet med maling), ståltag og tag med betontegl.

  Vi råder dog stadig til at du forhører dig, om dit tag kan tåle at blive malet med tagmaling, da det forkerte tag kan tage varigt skade af behandlingen.

   

  Kan man selv male taget?

  Hvis du har hænderne skruet rigtigt på, og ved hvad du skal gøre og har tålmodigheden til at udføre alle delene af tagmalings processen, skulle der ikke være noget der hindrer dig i at udføre tagmalings arbejdet selv.

  Et godt alternativ til at gøre det hele selv, er at få taglæggere til at udføre forarbejdet med tagreparationer, og tagrensningen og du så selv udfører malerarbejdet efterfølgende.

  Der findes flere gode tagmalingsprodukter du kan købe som privatperson, du kan blandt andet se mere her, hvor det også er muligt at bestille malingen hjem. https://www.malgodt.dk/udendors-maling/tagmaling 

  Men husk endelig at undersøge om dit tag egner sig til tagmaling, inden du kaster dig ud i projektet.

  Den perfekte dag til tagmaling

  Det er slet ikke ligegyldigt hvornår tagmaling arbejdet bliver udført, først og fremmest er det bedst hvis taget har været i tørvejr i mindst tre dage så taget er helt tørt, ellers kan du risikere at malingen holder på regnvandet og fugten.

  Dernæst er det også vigtigt at der efter maling arbejdet er udført, er tørvejr i mindst et døgn.
  Temperaturen kan også have betydning for arbejdet, den ideelle temperatur må helst ikke kommer under 10° om natten, og over 25° om dagen

  Hyr en taglægger til at male dit tag

  Hvis du gerne vil bruge din tid på andre ting end tagreparationer, tagrensning og tagmaling anbefaler vi helt sikkert at du finder en god taglægger.

  Som du før kunne læse, er der forskel på prisen blandt de forskellige taglæggere hvilket er en gældende ting for alle håndværksfag, de fastsætter selv deres egne priser for arbejdet.

  Derfor kan du finde taglæggere der tager både mindre og mere for at udføre arbejdet end de nævnte beløb, så det du skal gøre for at finde en taglægger til en god pris, er følgende.

  • Udregn antallet af m2 på dit tag, undersøg hvor meget dit tag har brug for af reparationer mm, undersøg tagets hældning, generelt undersøg alle de faktorer der kan have indflydelse på arbejdets udførelse og pris.
  • Find frem til flere taglæggere i dit område
  • Kontakt dem, og forklar udførligt om det tagarbejde du gerne vil have udført
  • Slut af med, at få deres tilbud på opgaven
  • Gå de forskellige tilbud igennem, og find den bedste pris på tagmalingen.
   

  Få et godt tilbud på tagmaling

  Det er et ret stort og tidskrævende arbejde når det handler om indhentning af priser fra håndværkere, men der er heldigvis en måde der er langt nemmere. Ikke alene er den langt nemmere vi vil faktisk gå så langt som til at sige at metoden også er bedre, for du vil kunne være heldig at få arbejdet udført til bedre priser end dem du selv vil kunne hente hjem, og det kræver ikke meget arbejde eller meget af din tid. Vores samarbejdspartner har gennem de sidste par årtier arbejdet med at indhente gode tilbud fra håndværkere, hvilket de er ret gode til og håndværkerne kender dem og ved at de må finde deres gode tilbud frem, hvis de skal komme i betragtning til at udføre din tagmaling. På deres side vil du finde en lille formular Her som du kan udfylde en gang med de informationer der væsentlige for malingen af dit tag, herefter vil den blive sendt i udbud blandt de taglæggere der kan udføre opgaven. Efter tre hverdage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud på at få udført malingen af dit tag, og du kan nu i ro og mag gennemgå de tre tilbud, og se om der er et af dem der falder lige i din smag. Når du benytter dig af denne mulighed, har du ikke forpligtet dig til noget, ligesom der heller ikke er nogen omkostninger for dig forbundet med indhentningen af tilbuddene, men der er masser af værdifuld tid at spare.

  Hvis du vælger at få malet dit tag vil tagmalingen holde op til 15 år, det er ikke beviseligt at tagmaling forlænger tagets levetid, men det holder taget flot i længere tid så det ser nyt ud.

  Det er muligt selv at male taget, det er dog vigtigt at gøre tingene i den rette rækkefølge og være opmærksom på, at det ikke er alle tagtyper der har godt af tagmaling.

  Men ståltag, eternittag og betontegl tag er blandt de tagtyper du med fordel kan male med tagmaling.

  Hvis du ønsker at male taget i en anden farve end den oprindelige farve, kan det nemt være at taget skal males af flere omgange, end det ellers ville have behov for.

  Men vælg en farve der står godt op af husmurenes farve, så huset får et flot samlet udtryk, du kan eventuelt også inddrage omgivelserne i dine beslutninger om farvevalget.

  B6 og B7 bølgeeternitplader der i forvejen er overfladebehandlet kan godt males med tagmaling, en vigtig tommelfingerregel er at tagtyper der kommer med en malet overflade fra fabrikken, kan tåle at blive malet med tagmaling, og kan komme til at se ud som ny igen.

  Nyttig links

  5/5 - (1 vote)