Strømpeforing af faldstammer
– en effektiv og besparende løsning til din bolig

faldstamme
Prisen for strømpeforing vil ligge omkring 900 – 1300 kr. for hver meter der skal have strømpeforing. Til sammenligning starter prisen ofte for en traditionel udskiftning af de gamle faldstammer ved 40.000 kr.
Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top
  Faldstammesystemer holder desværre ikke evigt, faldstammer er oftest lavet af støbejern, støbejernet har en forventet levetid på 50 – 60 år, før der er brug for reparationer eller en udskiftning af faldstammer.

  Det kan være en større udgift at udskifte samtlige faldstammer, derfor kan en strømpeforing af faldstammer være en virkelig god løsning, der hurtigere løser problemet med minimale gener og er et langt billigere alternativ, da man kan renovere faldstammer med strømpeforing uden at skulle skille dem ad.

  Hvad koster strømpeforing af kloak og faldstammer

  Prisen på strømpeforing af faldstammer i ejendommen afhænger af hvor mange meter faldstamme der har behov for en strømpeforing, men du vil kunne regne med at prisen for selve strømpeforingen vil ligge omkring 900 – 1300 kr. for hver meter der skal have strømpeforing.

  Til sammenligning starter prisen ofte for en traditionel udskiftning af de gamle faldstammer ved 40.000 kr.

  Hvad er en faldstamme

  En faldstamme er et lodret rør der leder spildevandet væk fra din bolig, det vil sige at dit toilet, dine vaske, dit bad mm. er tilknyttet et faldstammesystem.

  Det er ikke alle boliger der har faldstammer, da de typisk er i fleretagers boliger både i toplanshuse med bad, toilet eller en anden enhed der afgiver spildevand på første salen, og i lejlighedskomplekser med flere etager.

  Hvordan foregår strømpeforing

  Helt kort sagt er en strømpeforing en metode hvor du laver et nyt rør indeni det gamle rør, på den måde er røret hurtigt repareret i stedet for at udskifte det.

  Men mange gange startes arbejdet med en strømpeforing af selve faldstammen med en tv inspektion, på den måde får man et bedre overblik over faldstammens stand og hvor generne er opstået, i andre tilfældes sluttes arbejdet af med en videodokumentation af de rør der har fået en strømpeforing.

  Det samme gør sig gældende hvis problemet stammer fra kloakrør eller kloakledninger, for selv en kloak kan have gavn af en strømpeforing.

  Det gamle rør bliver renset inden strømpeforingen monteres, for der vil oftest være en del fedt, aflejringer og rust i røret.

  Strømpeforing foregår enten ved at strømpen føres igennem røret ved hjælp af en ballon eller ved at bruge lufttryk, og føres på den måde ind i røret.

  Strømpen der består af glasfiber eller filt og er imprægneret med enten epoxy, silikat eller polyester, er blød og ganske samarbejdsvillig.

  Når den dækker hele området, sørges der for at den sidder helt rigtigt og slutter tæt, så dit rørs indvendige belægning igen er helt, og der ikke længere er risiko for at den gamle faldstamme har utætheder hvor vandet og lugtgenerne kan sive ud.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Fordelene ved strømpeforing

  Der er flere fordele ved at lave en renovering med strømpeforing, først og fremmest er det en effektiv og hurtig renovering af de eksisterende faldstammer, det er også en langt mere økonomisk renovering af faldstammerne.

  Beboerne i boligen slipper altså for alt besværet når man undgår nedrivning af den gamle faldstamme, og nye rør føres ind med dertilhørende byggerod som huller i vægge, gulve og lofter, ligesom det heller ikke er nødvendigt at lave omlægninger af eksisterende installationer og kloaksystemer.

  Når man ikke laver huller i vægge, lofter og gulve, skal der heller ikke bruges tid og penge på at genetablere bygningen, især på badeværelser er det en stor besparelse da man ikke skal vådrumssikre de beskadigede steder på ny.

  Ved strømpeforing vil arbejdet oftest være afsluttet efter 24 timer, så det er ret hurtigt du igen kan vende tilbage til din normale hverdag.

  Renoveringen med strømpeforing forlænger faldstammernes levetid med mange år, da en korrekt udført strømpeforing kan holde mellem 30-70 år.

   

  Ulemper ved strømpeforing

  Der kan forekomme lugtgener når arbejdet udføres, det sker oftest når strømpen hærdes da de stoffer strømpen er lavet af, kan give nogle knap så rare lugtgener, dog hjælper det med en udluftning.

  Da strømpeforingen tager 24 timer, kan der være behov for at beboerne finder et andet sted at sove da der vil være en del støj gener i forbindelse med arbejdet.

  Under arbejdet vil kloakken ikke fungere, ligesom forbindelsen til den offentlige hovedledning også vil være afbrudt.

  Udover disse ulemper burde der ikke være nogen store gener forbundet med en strømpeforing af faldstammer, heller ikke efterfølgende når husets faldstammer igen er i brug.

   

  Pas på dine faldstammer

  Det er altid en god ide´ at alle beboerne passer godt på husets faldstammer, både i de tilfælde hvor faldstammen er i et en families hus, men i særdeleshed også i de tilfælde hvor faldstammen er i en etageejendom, og flere lejligheder er tilknyttet den samme faldstamme.

  Smid aldrig andet i toilettet end det som toilettet er beregnet til, i mange beboelsesejendomme hvor beboerne smider vatrondeller, hygiejnebind, vatpinde og lignende i toilettet er der ofte store udgifter til de stoppede kloaksystemer.

  I køkkenet skal man være opmærksom på at madrester og større mængder fedt ikke kommer ned i afløbet, det er nemlig også med til at skabe problemer for faldstammerne, og kan medføre tilstopninger af afløb mm.  til stor gene for beboerne.

  Undgå at hælde kemikalier som f.eks. afløbsrens i afløbene, det skader nemlig dine rør langt mere end det gavner og kan medføre store følgeomkostninger for faldstammen.

  Til gengæld er det altid en fordel at hælde kogende vand ned i vaskenes afløb, alle gulvafløb og selv i toiletterne, da den kogende vand kan være med til at minimere risikoen for problemer med faldstammen.

  Er skaden allerede sket kan du prøve at tjekke vandlåse for madrester, fedt, hår og andet der ikke skal være der, toilettet kan afhjælpes med opvaskemiddel, en spand vand og en svupper.

   

  Find et godt tilbud på strømpeforing

  Når du skal finde en kloakmester til at lave strømpeforing i dine faldstammer, kan en mulig måde at spare penge på strømpeforingen være ved at indhente flere tilbud på strømpeforing, fra forskellige autoriserede kloakmestre.

  Den hurtigste og mest effektive måde at indhente tilbud på er altid ved at bruge 3byggetilbuds tilbud, hvor de indhenter tilbuddene for dig, 3byggetilbud har mange års erfaring i tilbudshentning.

  Udfylder du deres formular tager det op til tre hverdage, hvorefter du har modtaget tre tilbud fra tre forskellige kloakmestre som kan lave en strømpeforing for dig, du kan frit vælge mellem og fravælge tilbuddene.

  Ofte vil de tilbud du får igennem 3byggetilbud være bedre end dem du selv kan finde, da de forskellige kloakmestre ved at de er flere om at byde ind på opgaven.

  Det er både gratis og uforpligtende at indhente tilbud gennem 3byggetilbud, og det er nemt at udfylde formularen med beskrivelse af opgaven.

  En strømpeforing er en metode hvor du ved hjælp af en strømpe lavet af imprægneret glasfiber eller imprægneret filt, laver et nyt rør indeni det gamle rør, dette kan blandt andet gøres ved kloakrør og kloakledninger og faldstammer.

  Typisk vil en korrekt monteret strømpeforing kunne holde i 30 – 70 år, der er dog også nogle der mener at den kan holde helt op til 100 år, helt sikkert er det at en strømpeforing er en både billig og effektiv metode til at renovere faldstammer, kloakrør mm.

  Man skal have en kloakmester til at lave en strømpeforing, kloakmesteren fører strømpen op gennem røret, det udføres ved hjælp af en ballon eller ved hjælp af lufttryk.

  Når strømpeforingen sidder hvor den skal, sørger kloakmesteren for at den slutter helt tæt, derefter skal den hærde inden røret igen kan bruges.

  5/5 - (1 vote)