Er kloakken stoppet er den rette hjælp heldigvis nem at finde

stoppet-kloak
kloakrensning starter ved 900 kr. pr time.
Indhold på siden
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  En stoppet kloak kan være noget af det værste man kan kæmpe med i sin bolig, der findes flere husråd til hvad man skal gøre når man har en stoppet kloak, men det er bare ikke altid at de virker, og til tider når de faktisk virker, udsætter man bare det store problem, for med husrådene er årsagen til at kloakken stopper sjældent forsvundet.

  Derfor er vores råd altid at du finder en dygtig autoriseret kloakmester der kan afhjælpe problemet med den stoppede kloak og samtidig sørge for at problemet ikke opstår igen, det betyder selvfølgelig ikke at der ikke er noget du selv kan gøre for at undgå problemet opstår.

  Hvad koster det at få lavet en stoppet kloak?

  Prisen for at få lavet en stoppet kloak afhænger af flere ting, det kan blandt andet være hvornår på døgnet du har brug for en kloakmester, er det et akut problem der opstår midt om natten eller på en helligdag vil prisen være højere end den er indenfor normal arbejdstid.

  Hvor du bor i landet, kan også have betydning for prisen for at få lavet en stoppet kloak, ligesom lønnen til kloakmesteren du vælger, også kan have stor betydning, da kloakmester priser afhænger af den enkelte kloakmester.

  Prisen for at løse problemet med en stoppet kloak, afhænger også af grunden til at den er stoppet, i de fleste tilfælde vil kloakmesteren vælge at lave en kloakrensning, spule kloakken eller bruge en slamsuger for at løsne proppen i kloakken.

  Hvis dette ikke kan afhjælpe problemet, vil der ofte blive lavet en tv-inspektion i kloakken for at finde ud af hvordan man bedst kan løse problemet, når problemet er fundet, skal det selvfølgelig laves, så kloakken ikke bliver stoppet til igen.

  • Prisen for kloakrensning starter ofte ved 900 kr. pr time.
  • Prisen for en kloakspuling eller slamsugning starter oftest ved 1000 kr. pr time.
  • Prisen for en Tv-inspektion starter ofte ved 1200 kr. pr time.
  • Timeprisen for en autoriseret kloakmester vil oftest ligge omkring 500 kr. pr time.

  Hvordan ved jeg at kloakken er stoppet?

  Der er selvfølgelig de tilfælde hvor man ikke er i tvivl om kloakken er stoppet, her oplever du at stoppede afløb betyder at vandet du bruger i huset ikke forsvinder igen, en stoppet vask på badeværelset eller en stoppet køkkenvask hvor det er så slemt at du selv må fjerne vandet med en skål og en spand.

  Det kan være et tilstoppet gulvafløb hvor vandet ikke forsvinder lige meget hvor meget du arbejder med svupperen, eller et stoppet toilet, der nærmest svømmer over hvis du så meget som tænker på at skylle ud.

  Men allerede inden disse ting sker, er der advarsler som du kan fange i tide og dermed løse problemet inden det går helt i hårdknude, disse advarsler kan f.eks. være:

  • Vandet forsvinder langsommere i køkkenvasken – eller i de andre vaske.
  • Du oplever at afløbet klukker – dette kan være et tegn på kloakproblemer især hvis det er i alle afløb
  • Toilettet oftere ikke vil skylle helt ud, og vandet stiger op i stedet, så du ofte må bruge svupperen.
  • Måske oplever du ildelugtende afløb
  • Du oplever oftere at soppe i vand når du er i bad fordi afløbet hurtigere bliver stoppet.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  De store syndere i kloakken og afløbet

  Der er flere ting der kan være medvirkende til at afløbet stopper, det kan blandt andet være:

  • At hælde stegefedt og andre madrester i køkkenvasken er ofte en af de helt store syndere, når det gælder et stoppet afløb,
  • Vatpinde, vat, hygiejnebind, tamponer, kattegrus og lignende er gode til at skabe problemer i toilettet, ofte har det tilsyneladende fungeret fint at slippe af med diverse genstande den vej, men det betyder ikke at de forsvinder helt, derimod kan de danne proppen i kloakken og dermed også et stoppet toilet.
  • Hår og sæberester er verdensmestre når det gælder om at få stoppet badets gulvafløb.
  • At ignorere vandlåsen i afløbene kan også være medvirkende til problemer i afløb, dårlig lugt og stoppede kloakker.
  • Skidt og snavs der får lov at forsvinde med ned i afløbet kan også have en negativ påvirkning.
  • En af de mere alvorlige ting der kan stoppe kloakken kan være fejl i kloakrørene, her vil du i mange tilfælde opleve gentagende problemer, da der skal mere end en rensning til for at afhjælpe problemet.

  Disse ting er gode at huske hvis du vil undgå tilstoppede afløb i fremtiden

  Er problemerne i din kloak skabt i dit hjem er der flere ting du kan gøre for at forhindre at du får problemer med kloak og stoppet afløb igen, nogle af de ting du kan gøre for at undgå det fremover er:

  • Rens afløbet i badet jævnligt – fjern hår og sæberester, så det ikke ender med at stoppe afløbet, selv en smule hår og sæberester vil med tiden kunne samle mere hår og sæberester og danne en stor klump i dit afløb.
  • Undgå afløbsrens og kaustisk soda, da afløbsrens og kaustisk soda kan være medvirkende til skader i kloakken.
  • Rense afløb i vaskene i køkken, bryggers og badeværelse ved hjælp af de gode gamle husråd du finder herunder.
  • Rens vandlåsen i afløbene (husk at skrue vandlåsen på igen)
  • Undgå at fedt, madrester og det værste skidt og snavs ikke kommer ned i afløbet under køkkenvasken, fedt og madrester er ofte en årsag til stoppede afløb.
  • Sørg for at det kun er toiletpapir der skylles ud i toilettet.

  Gode husråd til dit afløb og stoppede afløb

  Der findes også gode husråd der er værd at bruge når det handler om at passe på dit afløb og dermed også din kloak, du kender garanteret allerede nogle af dem som f.eks. at undgå afløbsrens og kaustisk soda og måske også alle disse:

  • Husk at bruge det store skyl i toilettet, da toilettet også har godt af at blive skyllet godt igennem.
  • Hav altid svupperen klar, svupperen er guld værd når det gælder om at løsne op for mindre propper i et stoppet afløb (husk at have en til badeværelset og en til køkkenet så de holdes adskilt)
  • At hælde kogende vand i afløbet blandet op med lidt opvaskemiddel, er også fantastisk når det handler om at løsne op for let stoppede afløb.
  • Sørg for at få renset afløbet og rense vandlåsen jævnligt.
  • Undgå fedt i vasken, da fedt er en stor synder når det gælder om at stoppe afløbet, og nærmest i sig selv er en garanti for at man på sigt må tilkalde slamsugeren, hæld gerne fedtet i en mælkekarton og sørg for at blande det resterende fedt der skal skylles af op med opvaskemiddel, så undgår du oftest en stoppet vask.
  • Det er også ofte en fordel at rense afløbet løbende, så du slet ikke når at få et stoppet afløb, hæld først et par liter kogende vand i afløbet, hæld gerne lidt opvaskemiddel i sammen med det kogende vand på den måde opløser det bedst skidtet i afløbet, gå derefter afløbet igennem med en svamp eller børste for at fjerne det sidste skidt, skru vandlåsen af og rens også den.

  Vedligehold din kloak

  Som husejer er man forpligtet til at sørge for at kloakken virker som den skal, derfor er det også en god ide´ at holde øje med at alt i kloakken er som det skal være og sørge for at der er de optimale forhold for en sund kloak.

  Først og fremmest er det vigtigt at sørge for at der fra badeværelset og køkkenet ikke sendes noget med ud gennem afløbene der kan sætte sig fast og stoppe kloakken, så ingen bind, tamponer, papruller fra toiletpapiret, fedt fra flæske – og andestegen mm. i dit afløb.

  Du kan blandt andet holde øje med at alle afløb udenfor med forbindelse til kloakken ikke sender en masse unødigt skidt som f.eks. grene og mange blade med ned i kloakken, de kan nemlig også sætte sig fast i kloakken og skabe problemer.

  Hold øje med planterne i haven træer og nogle buske kan udvikle et rodsystem, der kan nå ned til kloakrørene og dermed lave skade på rørene i kloakken.

  Hold øje med din kloak og dine afløb, oplever du ændringer som lyde og lugte, problemer når du skal bruge toilettet, at vandet løber langsommere ud af dit afløb eller oftere stopper til o. lign. Så tilkald en autoriseret kloakmester, så du hurtigt kan få løst problemet, inden tilstopningen er akut.

  Det vil også være en stor fordel at få foretaget kloakeftersyn, det gøres typisk hver tredje år og her bliver alt gennemgået, så fejl i kloakken opdages og udbedres i tide så der ikke når at sætte sig alvorlige skader i rørene der vil give problemer med alle afløb i huset.

  Det kan blandt andet foregå med en TV-inspektion af din kloak, som vi tidligere har skrevet om her https://bygliga.dk/tv-inspektion-kloak/

   

  Find en autoriseret kloakmester til en tilstoppet kloak

  Når du skal finde en kloakmester til en stoppet kloak, vil det være en god ide´ at kontakte flere kloakmestre, for at få deres tilbud på at få din kloak til at fungere optimalt igen, på den måde kan du sammenligne deres priser og finde det bedste tilbud på at få lavet en stoppet kloak.

  Det er en fordel at have en god opgavebeskrivelse klar til de forskellige kloakmestre, så de ved så meget som muligt om opgaven, ligesom det også er en fordel at få opgaven løst indenfor almindelig arbejdstid.

  Er din kloakopgave akut hvor du f.eks. har et helt stoppet afløb hvor det slet ikke hjælper at bruge en svupper eller at hælde kogende vand i afløbet mm. er vores råd selvfølgelig altid at du straks kontakter en kloakmester og får løst opgaven hurtigst muligt.

  Hvorfor kloakken stopper, kan have mange forskellige årsager, det vil være nemt at sige at det er fordi der bliver dannet en prop i kloakken, men hvorfor proppen dannes, kan være fordi man bruger husets afløb forkert, ikke vedligeholder dem eller fordi der ganske enkelt er skader i selve kloakken.

  Den del der ligger under hus og grund er altid ejeren af ejendommens ansvar, dvs. hvis du ejer et hus er du ansvarlig for kloakken under hus og have, bor du til leje, er det udlejerens ansvar.

  Kloakken der ligger under offentlig grund er du derimod ikke ansvarlig for, det er i stedet kommunen der har ansvaret for denne del af kloakken, det er typisk kloakkens hovedledning.

  Tidligere lavede man kloakrør af cement, disse kloakrør begynder dog at smuldre let efter 50 år, det betyder ikke at de ikke stadig er holdbare blot at levetiden er begrænset. Nye kloakrør, laves af plast og har derfor en meget længere levetid.

  5/5 - (1 vote)