Få en pris på at bygge et sommerhus

Byg dit eget sommerhus

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Har du længe været på udkig efter det helt rigtige sommerhus, lige præcis det sommerhus som har den helt rigtige stemning, kan rumme hele familien og eventuelle gæster, og samtidig ligger helt perfekt i forhold til udsigt og afstand til vand? Ofte er det sådan at de ældre sommerhuse der kommer til salg, er dem der har denne perfekte udsigt og vandet inden for en 5 minutters gåtur, men det er også de sommerhuse der bare ikke lever op til de behov vi har i dag, og derfor kunne den gode ide´ være at bygge et nyt sommerhus i stedet for.

  Muligheder for det nye sommerhus

  Man skal altid sætte sig ind i lovgivningen for området inden man kaster sig over et byggeprojekt, oftest er der strenge regler for hvor mange kvadratmeter det er tilladt at bygge på grunden, ligesom der også ofte er regler for maks højden på det byggede hus, og du skal selvfølgelig også huske at indhente alle de rigtige tilladelser inden byggeriet kan gå i gang.

  Når det er gjort, er det tid til at finde ud af hvad det helt præcis er du ønsker dig fra dit sommerhus, og om det skal være et type sommerhus hvor du bestiller en model der vil blive bygget op eller om det skal være et individuelt sommerhus byggeprojekt.

  Fordelen ved type sommerhuset er at du kan se en model af huset inden du beslutter dig, her kan du også se hvilke materialer det bliver bygget i, der er informationer om de ting der kan tilvælges eller fravælges og det du ellers kan have indflydelse på, men meget er forudbestemt med et type sommerhus, hvilket ofte kan gøre det til et nemt og ligetil valg med en vis portion tryghed da alt er gennemprøvet på forhånd, ofte mange gange. En ulempe kan dog være at det ikke er altid at du kan få et typehus placeret på din grund nøjagtigt som du ønsker det, da husets udformning er forudbestemt og derfor ofte skal ligge på en bestemt måde.

  Find prisen på en maler her

  Vil du hellere have bygget det individuelle hus, er det en god ide´ at gøre det sammen med en arkitekt hvor i sammen kan tegne det sommerhus du har i dine tanker, med de materialer og det inventar du bedst kan lide, her er det vigtigt at bevare overblikket så det ikke kun bliver dit drømmesommerhus men også et sommerhus der fungere i forhold til at bo der både i kortere tid. 

  Men også de længere ferier og måske overvejer du endda også at flytte ind i huset og nyde pensionsalderen i sommerhuset, så er det også vigtigt at tage højde for den del. Med det individuelt byggede hus, vil du også selv kunne bestemme hvordan huset skal ligge på grunden, og du kan derfor få mest muligt ud af solens bane og udsigten fra dine vinduer.

   

  Fordele ved at bygge sommerhus

  Udover at sommerhuset bliver som du gerne vil have det, er der også andre fordele og for at nævne nogle af dem kan vi starte med pladsen, ofte er de gamle sommerhuse så små at de mest minder om en lidt forvokset kolonihave, det kan heldigvis nemt gøres bedre i dag. 

  Du vil også opleve at det nye sommerhus vil have et langt bedre indeklima og vil være langt nemmere og billigere at varme op i de kolde måneder, du vil have muligheden for at placere boligen på grunden i forhold til at få mest muligt ud af udsigten, tidligere var det ofte vigtigere at få vinduer til at være mere i læ så det beskyttede mod kulden, men med de nyere vinduer er det ikke nødvendigt.

  Prisen for det byggede sommerhus

  Hvad dit nybyggede sommerhus vil ende med at koste, kan kun blive gætterier, da der er mange faktorer der spiller ind, nogle af de faktorer er beliggenheden af sommerhuset, er det nemt at komme til det med materialerne? Hvor mange kvadratmeter skal der bygges? er der et sommerhus der skal fjernes først? Eller er det en helt ny sommerhusgrund? Hvilke materialer ønsker du? Med mere. Men hvis du går, ud fra at selve byggeriet vil løbe op i 15000 kroner pr kvadratmeter, vil du nok være på rette vej i forhold til prisen.

  Er det muligt at spare på sommerhus byggeri?

  Alt efter hvad du vælger, kan der være muligheder for at spare lidt på den endelige pris, først og fremmest kan du forhøre dig hos dem du vælger at bruge til byggeriet om det kunne være muligt at du selv for et nedslag i prisen varetager nogle af opgaverne. 

  Her tænker vi at det kunne være kørsel af byggeaffald så du selv sørger for at fjerne det, eventuelt ville du kunne stå for at male og tapetsere og lignende ting. Dog vil vi advare mod at kaste dig ud i egentlige byggeopgaver, da det ville kunne blive problematisk i tilfælde af senere reklamationer og forsikringssager om det var dig selv der stod for at bygge netop den del der er problemer med eller om det var håndværkerne der lavede det, derfor er vores råd at du endelig holder dig til at lave ting der ikke senere kan give problemer.

  En anden måde du vil kunne spare, er ved at spørge dig for i forhold til priser for arbejdet, ofte koster materialerne det samme, til gengæld vil der ofte være noget at spare på arbejdets timeløn. 

  Har du valgt et typehusfirma til at bygge sommerhus kan det måske være svært at finde muligheder for nedslag i prisen, medmindre du vælger et sommerhus hos det firma du kan finde der har den bedste pris på et sommerhus. 

  Men har du valgt det individuelt byggede sommerhus ville du opleve at der kan være store forskelle på håndværkeres timepris, spørger du f.eks. en murer om deres timeløn kan det nemt være at nabofirmaets murer, tager langt mindre for det samme arbejde. Det er en temmelig stor og tidskrævende opgave, at hente så mange priser hjem fra de forskellige håndværkere der er brug for, men ofte er det arbejdet værd.

   Det er selvfølgelig også en mulighed at hyre en entreprenør der arbejder med husbyggeri, så vil denne entreprenør sammen med din arkitekt kunne sørge for at dit sommerhus bliver bygget, med de håndværkere der skal til, her er det selvfølgelig stadig en virkelig god ide´ at indhente flere priser fra forskellige entreprenører.

   

  Er der en nemmere måde at få bygget sommerhuset til en god pris?

  Det er der faktisk, så du kan sagtens slappe af og smile lidt af alle de tidsmæssige bekymringer, for at det ville tage frygtelig meget af din tid at indhente alle de priser. 

  Klikker du dig videre herfra vores side vil du komme frem til vores samarbejdspartners side, de har arbejdet med indhentning af gode tilbud fra forskellige håndværkere i Danmark i de sidste 20 år, så de ville også nemt kunne hente gode tilbud hjem så du kan få dit sommerhus bygget, når vi skriver tilbud er det fordi at håndværkerne kender vores samarbejdspartner og de ved at de må oppe sig lidt med de gode priser for at blive valgt til at udføre arbejdet for dig.

  På vores samarbejdspartners side vil du møde en lille formular, den kan du vælge at udfylde med de informationer der er behov for i forhold til dit sommerhus projekt, vil du gerne have et firma der skal bygge det, notere du det i formularen. 

  Vil du hellere selv vælge mellem håndværkerne skriver du at du mangler f.eks. en murer til at bygge sommerhuset på så mange kvadratmeter og hvad der ellers er behov for at de skal vide, det samme gør du med tømrerne, elektrikerne osv. Indtil du til sidst har et helt byggehold klar. 

  Når du har udfyldt din eller dine formularer vil de blive sendt ud til forskellige håndværkere eller firmaer i dit område, når der så er gået to til tre hverdage vil du så for hver formular have modtaget tre forskellige tilbud fra tre forskellige håndværkere der gerne vil hjælpe dig med at bygge dit sommerhus, nu kan du så i ro og mag gennemgå tilbuddene og se om der ikke er nogle der falder i din smag. 

  Det er selvfølgelig helt gratis for dig at bestille og modtage tilbuddene ligesom du heller ikke forpligter dig til noget, det er blot en god mulighed for nemmere at komme i gang med dit sommerhus projekt.

   
  5/5 - (1 vote)