Solcelle priser – få solceller på dit tag til den bedste solcelle pris
- Tommy
- Opdateret juli 30, 2023
- Artiklen kan indeholde reklame
Flere og flere vælger i dag at få solceller på taget, og det er der en virkelig god grund da et solcelleanlæg kan give dig gode besparelser på dine energiregninger.
At vælge solceller som sin energikilde, er ikke alene besparende for privatøkonomien, men også et flot skridt på vejen til en grønnere hverdag, med en lavere CO2 udledning. Rundt regnet kan du med et solcelleanlæg på omkring 20 m2 reducere dit CO2 udslip med et ton årligt.
Den overskydende elektricitet vil du også kunne sælge videre til el nettet, så andre kan købe din grønne strøm, hvilket både vil give dig en økonomisk indtægt og give andre mulighed for at bruge mere miljøvenlig strøm.
Her vil du kunne finde meget mere viden om solceller der er så fantastiske til at generere strøm, deres fordele og ulemper, prisen på solceller mm.
Hvad koster solceller
Prisen for solceller inkl. monteringen og installation vil for et almindeligt parcelhus ligge mellem 80.000 – 180.000 kr.
Prisen på solceller afhænger af din boligs forbrug af el, da et højere elforbrug vil kræve flere solpaneler til at dække energiforbruget.
Hvis vi tager udgangspunkt i en gennemsnitlig husstand med 2 voksne og 2 børn bosat i en villa, på 130 m2 vil der skulle bruges omkring 50 m2 solcelleareal, hvilket giver en pris på 100.000 kr.
Dette giver en solcelle pris på 2000 kr. pr m2.
Dvs. hvis din familie har et lavere forbrug af el, kan I nøjes med færre solpaneler, ligesom et højere forbrug af el vil kræve flere solpaneler.
Med et solcelleanlæg vil du altid have gode besparelser på din strøm, og du vil hurtigt kunne se det på din elregning, ligesom du kan sælge din overskydende strøm til elnettet.
Priseksempler:
- 30 m2 solceller koster 60.000 kr. ekskl. montering og installation.
- 40 m2 solceller koster 80.000 kr. ekskl. montering og installation.
- 60 m2 solceller koster 120.000 kr. ekskl. montering og installation.
- 80 m2 solceller koster 160.000 kr. ekskl. montering og installation.
Priseksemplerne er kun vejledende, da der kan være flere forskellige faktorer der spiller ind blandt andet hvem du vælger til monteringen og installation af dit solcelleanlæg og hvilke solceller du vælger.
Gode råd i forhold til solceller
Når du overvejer at investere i solceller og genere strøm til dig selv, er der flere ting der er gode at have med i sine overvejelser
Det første er hvor stort et solcelleanlæg du har behov for, f.eks. består et 4KW solcelleanlæg af 16 solpaneler, et solpanel fylder i sig selv omkring 1,44 m2 af tagfladen, dvs. det fylder ca. 23,04 m2
Et 5 KW består af 20 solpaneler og fylder derfor omkring 28,8 m2.
Når du skal udregne den ideelle størrelse på dit solcelleanlæg, er det godt at medbringe viden om
- Hvor meget dit nuværende strømforbrug ligger på
- Hvor meget du ønsker at solcelleanlægget skal dække af strømmen du bruger.
- Hvor mange solskinstimer der gennemsnitligt er i det område du bor.
- Hvor meget tagflade du har til rådighed.
- Hvordan taget vender der hvor du ønsker solcellerne skal monteres, f.eks. er der flere solskinstimer på tagflader der vender mod syd og færrest mod nord.
- Hvilken hældning dit tag har, der er størst effekt fra solceller der ligger på et tag med en sydvendt flade med en hældning mellem 34° og 45°, her er effekten 100%.
Derimod vil solceller på et tag der vender nordligt have størst effekt med en hældning på 0° (altså et fladt tag) her er effekten 82%.
Disse faktorer spiller ind når det skal besluttes hvor stort et solcelleanlæg du har behov for, og for den optimale løsning vil vi altid råde til at få hjælp fra en solcelleinstallatør.
Indhent tilbud helt uforpligtende
Få en pris på din opgave - Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner
- Nemt, hurtigt og ligetil
- De har 4,7 i score på Google og 4,6 ud 3075 anmeldelser på trustpilot
- Entreprisegaranti : op til 35.000 kroner
Andre overvejelser i forhold til solceller
- Det er også vigtigt at finde ud af om dit eksisterende tag, kan bære solcellerne.
- Overvej om der er skygge i løbet af dagen på den del af taget du ønsker at solcellerne skal placeres, solceller er følsomme overfor skygge og vil ikke samle energi i den tid de ligger i skyggen.
- Er der mange fremspring, skorstene eller andre ting der gør det svært at montere solcellerne på dit hustag, kan det være en mulighed at montere dem på andre bygninger på din grund som f.eks. garage, carport eller skur.
- Undersøg i lokalplanen om der er nogle regler i forhold til et solcelleanlæg.
- Er der regler for hvordan bygningens facade skal se ud.
- Er bygningen fredet eller bevaringsværdig.
- Vil solcelleanlægget kunne genere naboerne på den planlagte placering (refleksskin i sollyset).
- En anden ting der også er værd at overveje, er muligheden for et batteri til solcelleanlægget, med dit eget batteri har du muligheden for at gemme noget at den overskydende strøm der bliver produceret i løbet af dagens solskinstimer, og anvende dem om aftenen og natten, det kan blandt andet være praktisk til de hvidevarer der kører hele døgnet, og i tilfælde at behov for opladning af elbilen.
Fordele ved solceller
- Solceller er stort set vedligeholdelsesfri, så når de først er monteret, er det bare at nyde den billige strøm.
- Solceller er en støjsvag energikilde, dvs. de larmer slet ikke som man ofte oplever det fra andre grønne energikilder.
- Solceller forurener ikke, der er ingen bevægelige dele, og de er en vigtig del af omstillingsmålet til kun at anvende vedvarende grøn energi der reducerer vores samlede CO2 udslip.
- Solceller formindsker dit CO2 udslip – 20 m2 solceller kan formindske dit CO2 udslip med 1 ton pr år, og når du sælger den overskydende strøm til det offentlige elnet, sikrer du også at andre kan nedsætte deres CO2 udslip, når de køber fra elnettet.
- Et plus er helt sikkert også de gode besparelser du får på din elregning, og bruger du f.eks. elektricitet til opvarmning med varmepumpe vokser det plus ganske betragteligt, især hvis du også bruger batteriet til at gemme strømmen.
- Planlægger du dit elforbrug så du forbruger mest energi om dagen hvor solen står højest, vil du kunne drage størst fordel af den gratis solenergi, med et batteri til dine solceller har du også mulighed for at gemme meget strøm til aftenen og natten, så det også er muligt at oplade bilen gratis.
- Med et batteri til dine solceller vil du i sommermånederne kunne blive helt selvforsynende med el.
- Du kan sælge noget af din overskydende strøm til det offentlige elnet, og tjene lidt ekstra penge på den måde og give andre muligheden for mere miljøvenlig energi, dog skal du huske at betale skat af den indtægt der overstiger 7000 kr. pr år.
- Solceller har en lang levetid, så når du først har investeret i solceller, kan du nyde den gratis el i mange år fremover (oftest strækker solcelleanlæggets levetid sig til 25 år).
- Solceller er en driftssikker teknologi da der ikke er løse bevægelige dele på solceller, derfor kommer de også oftest med en lang garanti, så du er sikret hvis der mod forventning skulle blive problemer med dit solcelleanlæg.
- Solceller producerer elektricitet til dig hele året, også i vintermånederne da solens lys også her vil kunne give noget energi til at solcelleanlægget kan producere el, derfor vil din elregning også her blive billigere.
- Solceller kan bruges i stedet for facadedele og tagbelægning, så vælger du at montere solceller samtidig med et nybyg, reparation eller udskiftning af tag eller facade, kan solcelleanlægget allerede der dække lidt af dine udgifter, du kan i dag også få solceller der kan integreres i dine tagsten.
- Solceller kan også være integrerede solceller i din bygning, f.eks. som en del af vinduer, solafskærmning, i tag og facader.
- Med solceller er du med til at sikre den grønne vedvarende energi.
- Solceller giver din bolig en højere værdi, da solcelleanlægget forbedrer boligens energimærke, det er en fordel hvis du vil sælge eller belåne din boligs friværdi.
- Med solceller vil dit årlige elforbrug blive markant lavere og du får ikke brug for meget elektricitet fra de offentlige elnet.
Ulemper ved solceller
- Solceller er følsomme over for skygge og fungerer bedst med direkte sollys, så det er vigtigt at der ikke er noget der kan kaste forstyrrende skygger på dine solceller, det kan være træer, skorstene, tag o. Lign.
- Ikke alle tage har en bæreevne der kan tåle vægten af solcellerne, blandt andet derfor kan der være udfordringer med monteringen.
- Der er et mindre udbytte af solcelleanlægget i vintermånederne, de vil stadig kunne producere el, men det bliver nok nødvendigt at tilkøbe elektricitet også.
- Et solcelleanlæg producerer meget strøm i dagtimerne, derfor går man glip af en del gratis strøm mens man selv er på arbejde, det er dog muligt at tilkøbe et batteri der kan optage energien midt på dagen, og gemme den overskydende del af strømmen, så du stadig har gratis strøm om aftenen.
- Solceller kan nedsætte din boligs værdi på salgsmarkedet, hvis solcellerne forringer din boligs arkitektoniske udtryk, dog vil mange købere være glade for den gratis strøm der følger med.
- En økonomisk investering i et solcelleanlæg giver en høj start pris, da solceller stadigvæk ikke er helt billige selvom prisen gennem årene er faldet betydeligt, du skal regne med en tilbagebetalingstid der strækker sig over 10 år, medmindre du har sparet beløbet op inden.
- Placeres dit solcelleanlæg det forkerte sted, vil de kunne give et genskin, der vil genere dine naboer.
Konklusion af fordele og ulemper
Vi finder at det helt klart altid vil være en god forretning at invertere til solenergi, især hvis du kommer fra en dyrere løsning.
Strømmen fra solceller er gratis, og el fra elnettet kan være temmelig dyrt, er en investering i solceller en oplagt mulighed, og vil altid give dig en billigere elregning.
En anden fordel vi finder ret fordelagtig, er at et solcelleanlæg passer sig selv, og der derfor ikke er behov for vedligehold, solceller ligger i en vinkel der gør at smuds og skidt ikke vil sætte sig fast på solcellerne.
Der er ingen bevægelige og løse dele på solcellerne derfor kan de fint bruges i 25 – 30 + år uden behov for reparationer, det er en effektiv og god måde at bruge vedvarende energi på.
Et solcelleanlæg er en miljøvenlig måde at få gratis og flere kWh hvilket absolut heller ikke er en dårlig egenskab, ligesom indtægten du får når du sælger den overskydende strøm kan give et godt tilskud med mere til den elektricitet du kommer til at købe fra elnettet i vintermånederne.
Få den rette montering af dine solceller
For at du kan være sikker på at dine solceller fungerer optimalt og det ikke ender ud i en dårlig investering pga. fejlmontering, eller at dine solceller ikke er placeret så de fanger solens stråler bedst muligt, den rette vinkel, side mm. Så er det altid en god ide´ at finde en dygtig fagmand til opgaven.
Det er ikke fordi det ikke er muligt selv at montere solcellerne, men du skal have godt styr på producentens anvisninger i forhold til selv at monterer et solcelleanlæg, ligesom du også skal have et godt kendskab til bygningsreglementet så det kan blive overholdt.
Det er også vigtigt at du er sikker på at tagets bæreevne kan holde et solcelleanlæg, og du ved hvordan du sikrer dit tag mod overbelastning, nedbøjning, sætningsskader mm.
Ligeledes er det også altid en god ide´ at sikre sig at taget er sundt og vedligeholdt, det ville være så ærgerligt at sætte solceller op, for at finde ud af at taget snart har brug for en tagrenovering.
Den sidste grund vi vil nævne, er at der under arbejdet med opsætningen af solceller også kan være en risiko for stødskader.
Dette var blot lidt af alle de gode grunde der er til at finde en solcellemontør til dine solceller, men en anden god grund er også at det er et lovkrav at du får en autoriseret elektriker til at koble dine solceller til elnettet.
Find den helt rigtige solcellemontør til dit solcelleanlæg
Det er muligt at finde en solcellemontør til den bedste pris når du skal have monteret dine solceller, det kan selvfølgelig i sig selv være lidt af et arbejde at kontakte en masse forskellige solcellemontører, for at få deres pris.
Men det kan heldigvis også gøres meget nemt og hurtigt, for du kan benytte dig af vores samarbejdspartners tilbud om at indhente priser på din solcelle opgave, alt du så skal gøre, er at udfylde deres formular.
Det er en god ide´ at jeres solcellemontør er en godkendt installatør af solceller, det vil sige en VE-certificeret installatør (VE står for vedvarende energianlæg) Du kan læse mere om VE-godkendelsesordningen her https://ens.dk/ansvarsomraader/energibesparelser/byggeri-og-renovering/ve-godkendelsesordning
Ting der kan være gode at have med i opgavebeskrivelsen
- Størrelsen på det ønskede solcelleanlæg
- Den ønskede placering af jeres solcelleanlæg
- vinklen på taget hvor solcellerne skal monteres
- Adgangsforhold til huset
- Adgangsforhold til stedet i ønsker jeres solceller placeret
- Ønsker i at få et batteri til dem overskydende el i løbet af dagen
- Jeres tidshorisont, så I får solcellerne når de gavner mest
- Hvis der er nogle regler at tage højde for f.eks. i lokalplanen.
- Hvilken slags solceller i ønsker
- At I søger en VE-certificeret installatør til jeres solceller.
Et eksempel på jeres opgavebeskrivelse
Kære 3byggetilbud
Vi er en familie på 4 der bor i en etplans villa beliggende (indsæt adresse), der er gode tilkørselsforhold til vores villa og mulighed for opsætning af stillads stort set hele vejen rundt om selve huset.
Vi vil meget gerne have et tilbud på monteringen af et solcelleanlæg.
Vi regner med at solcelleanlægget skal være et 6KW, vi vil gerne have solcelleanlægget monteret på vores tag, der har en hældning på 40°.
Vi ønsker at få vores solcelleanlæg sat til inden 3 måneder, da vi gerne vil have mere glæde af solens stråler til sommer.
Vi glæder os til at høre fra jer med priser og tidsideer´
Mvh
Familien El