Rullegræs – så er græsset grønnere på din side

Rullegraes-laegges-paa

Rullegræs er en effektiv metode til hurtigt at skabe en frodig og grøn græsplæne. Mange haveejere og professionelle anlægsgartnere foretrækker denne løsning, da den giver en umiddelbar grøn overflade uden ventetid, som når man sår græsfrø. Med rullegræs undgår man også den indledende kamp mod ukrudt, som ofte kan præge nyudsåede plæner. Selvom rullegræs giver en øjeblikkelig grøn plæne, er det vigtigt at huske, at den nye græsplæne stadig har brug for pleje og opmærksomhed, især i de første uger efter udlægning.

50 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 260 kr. pr m2 rullegræs.
100 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 180 kr. pr m2 rullegræs.
150 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 137 kr. pr m2 rullegræs.
300 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 105 kr. pr m2 rullegræs.
Indhold på siden
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Rullegræs er en hurtig og nem måde at få en smuk og frodig græsplæne på, det er en populær løsning for private haveejere og professionelle anlægsgartnere, da rullegræs giver mulighed for at etablere en flot græsplæne på kort tid, uden græsset skal konkurrere med voksende ukrudt.

  Når man vælger rullegræs, er det ofte et godt alternativ til at så græsfrø, det er især en fordel når man ønsker en hurtig etablering og ikke vil vente flere uger på at frøene spirer og græsset vokser sig stærkt nok til at tåle brug af græsplænen.

  Plænen har dog brug for 2-3 uger, inden du vil have en helt robust græsplæne som du kan bruge til havegåture, fodboldkampe, udendørs lege og vilde spil mm.

  Hvad koster rullegræs inkl. lægning af rullegræs

  Priser på rullegræs variere blandt andet efter hvilken slags rullegræs du ønsker, om der er en eksisterende græsplæne der skal fjernes først, om jorden er gjort klar til rullegræsset og hvor mange kvadratmeter rullegræs du har brug for, ofte vil prisen pr m2 rullegræs blive mindre for jo flere m2 rullegræs du har brug for.

  Prisen for at få lagt rullegræs kan også variere alt efter hvilken gartner du ønsker at bruge til opgaven, da alle gartner- og anlægsgartner firmaer selv fastsætter deres priser.

  Men typisk koster rullegræs inkl. klargøring af jorden og udlægning vil ofte starte ved:

  • 50 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 260 kr. pr m2 rullegræs.
  • 100 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 180 kr. pr m2 rullegræs.
  • 150 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 137 kr. pr m2 rullegræs.
  • 300 m2 rullegræs pris vil typisk starte ved 105 kr. pr m2 rullegræs.

  Disse priser for anlagt rullegræs er ekskl. Fjernelse af tidligere græsplæne.

  For at finde en rigtig fornuftig pris på rullegræs, er det en fordel at kontakte flere forskellige gartnere eller anlægsgartnere, beskriv opgaven grundig f.eks.

  • Hvor mange kvadratmeter græs du skal have lagt.
  • Om du selv køber rullegræs eller ønsker at købe rullegræs af dem hvis de tilbyder dette.
  • Vil du selv stå for noget af forarbejdet
  • Hvis ikke er der så en græsplæne der først skal fjernes inden det nye rullegræs kan lægges.

   Ved at sammenligne deres tilbud har du muligheden for at finde billigt rullegræs til din have.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Hvornår kan man påbegynde lægning af rullegræs

  Du kan lægge rullegræs hele året, men der er tidspunkter der er bedre end andre, så vil du gerne have størst mulighed for succes med din nye græsplæne, vil det bedste tidspunkt at lægge rullegræs være i maj og juni eller september og oktober.

  Nylagt rullegræs har brug for at være fugtigt de første par uger, derfor går man ofte udenom juli og august, da disse måneder ofte er tørre og varme, og det vil derfor kræve at du vander græsplænen mere, indtil den nye plæne har fået rødder der har nået at gro fast i havens muld.

  Forberedelse til lægning af rullegræs

  Når du skal lægge rullegræs, er det vigtigt at du sørger for at jorden er klar til at du lægger græsset, det er en af de ting der kræver en del, hvilket også er grunden til at mange vælger at få professionelle til at lægge rullegræs i haven.

  Det er en fordel at jorden er klar til at få rullegræs, inden rullegræsset ankommer da det er vigtigt at du går i gang med lægning af rullegræs hurtigst muligt efter du har modtaget rullegræsset, rullegræs der ligger sammenrullet har nemlig ikke en ret lang holdbarhed.

  • Har du allerede en græsplæne skal du starte med at fjerne den, og ellers fortsætter du bare til næste punkt.
  • Jorden hvor rullegræsset lægges, skal løsnes grundigt, dette kan gøres ved at grave ned og vende den, fræse den eller plove jorden, jorden skal løsnes i et 20 centimeters lag, har der været tunge maskiner på jorden kræver det ofte at den løsnes i et 70 vm lag.
  • Når jorden er godt løsnet, er det tid til at gennemgå den, her skal du fjerne alt ukrudt, sten og rødder fra jorden, så der skabes den bedste grund for at du lægger dit rullegræs på et problemfrit område, uden sten og uden chancer for ukrudt kan vokse op nedefra, så du starter ud med en ukrudtsfri græsplæne.
  • Nu skal du sørge for at gøre jorden plan, der hvor du ønsker at rullegræsset lægges, så du får en ensartet græsplæne uden buler og ujævnheder, til det bruges der oftest en havetromle til en let tromling, men du kan også bruge fødderne og sørge for at gå på hvert punkt af jorden hvor du vil anlægge rullegræs.
  • Du kan nu rette jorden af, dette kan gøres med bagsiden af en rive eller lignende, her er det vigtigt at huske at din nye græsplæne typisk vil have en højde på 2 – 4 cm, derfor er det vigtigt at jorden har en højde hvor en ny græsplæne ikke vil komme til at ligge over havegange, terrasser og andre afgrænsninger, husk hjørner og kanter så græsplænen forbliver plan.
  • Fugt jorden inden dit rullegræs lægges på jorden, det er især vigtigt hvis jorden hvor du vil anlægge rullegræs er tør, da rullegræssets rødder har brug for et fugtigt miljø for at kunne vokser videre.
  • Endelig er det tid til at anlægge din nye græsplæne, ved at rulle rullegræsset ud.

  Plej din rullegræs plæne

  Når din nye græsplæne er lagt, er det vigtigt at vande græsset med det samme, især i starten har din nye græsplæne brug for meget vand, for rullegræs og jord skal holdes fugtigt indtil dit rullegræs er groet fast, til gengæld vil du få en grøn græsplæne, og vi ved jo alle at en grøn græsplæne er en smuk græsplæne.

  Når din græsplæne er godt etableret, vil den kunne nøjes med at få vanding som alle andre græsplæner, det vil sige den har brug for vanding i de tørre og varme perioder.

  Når plænen er vokset til efter et par måneder, vil de små strå have en højde på 3-4 cm, det vil nu være en fordel at slå din plæne jævnligt, så du får en tæt græsplæne, og ukrudtet vil blive holdt nede, så du næsten vil fortsætte med at have en ukrudtsfri græsplæne, det vil dog kræve lidt ekstra arbejde at holde græsset helt ukrudtsfri.

  Fordele ved rullegræs

  Der er flere fordele end en hurtig etablering ved en plæne med rullegræs, blandt andet:

  Det er selvfølgelig stadig værd at nævne at du med rullegræs hurtigt etablerer en stærk og modstandsdygtig græsplæne, hvorimod en græsplæne af græsfrø er lang tid undervejs, før den er lige så robust og stærk som en rullegræs plæne.

  Du behøves ikke at bekymre dig om ukrudt der vokser op af græsplænen inden du har mulighed for at slå græsset, med rullegræs plænen har du hurtigere muligheden for at kunne holde ukrudtet nede, ligesom ukrudtet ofte vil være forsinket af det rene rullegræs.

  Du kan lægge et større areal rullegræs i løbet af en enkelt dag, så længe din havejord er gjort klar til at du kan anlægge plænen.

   

  Man kan godt lægge rullegræs hele året, men græsstrå vokser ikke rigtigt før der er mindst +7° udenfor, og rødderne vokser når temperaturen er over 0°, de bedste måneder at lægge rullegræs er i maj + juni og september + oktober, hvor der er varme og sol – husk dog at rullegræsset skal have rigeligt med vand, så det ikke tørre ud.

  Rullegræsset har brug for en hvileperiode på 2-3 uger inden du går i gang med at bruge græsplænen fuldt ud, en lille let gåtur på rullegræsset burde dog ikke skade det, men vent med at bruge græsplænen rigtigt de første par uger så rullegræsset får muligheden for at gro fast i jorden.

  Rullegræsset har brug for at rødderne kan vokse ned i god muldjord, en gammel græsplæne vil forhindrer rullegræssets rødder i at vokse rigtigt, da rullegræsset har brug for en forarbejdet løs jord til rødderne, så nej det kan man ikke.

  Bedøm artiklen her