Hvad koster papirisolering med papiruld og hvad skal du være opmærksom på

isolering med papiruld

isolering med papiruld
Indhold på siden
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll to Top

    Hvis du skal have isoleret eller efterisoleret huset, så finder du en glimrende, billig løsning med papiruld.

    Papirisolering er blandt de billigste isoleringsløsninger på markedet. Hvis du både gerne vil holde bedre på varmen i huset, og samtidig holde lidt ekstra godt på pengene, så kan isolering med papiruld være et glimrende alternativ at overveje.

    Her på siden går vi i dybden med prisen på papirild og papirisolering. Vi klæder dig på til at sætte det rette beløb af i budgettet til isoleringen, så du undgår ubehagelige overraskelser undervejs.

    Hvad koster papirisolering pr. kvm.?

    Papirisolering er blandt de billigste materialer at isolere med. De konkrete priser på isolering med papiruld svinger med flere faktorer, men vi kan godt give et lille fingerpeg allerede.

    Den samlede pris for isolering med papiruld ligger typisk et sted i intervallet mellem 100 kr. og 200 kr. pr. kvm.

    Prisen herover inkluderer både prisen for selve papirulden samt montering af det. Hvis du selv vil stå for at lægge papirulden på fx loftet kan du bestille selve ulden for et sted mellem 50% og 70% af prisen nævnt herover.

    Eksempler: Priser på isolering med papiruld

    Nogle gange kan det være dejligt at have nogle håndgribelige eksempler, der viser hvad udvalgte projekter omtrent vil koste. Vi giver dig nogle eksempler på priser på isolering med papiruld herunder.

    • Loftsisolering med 300 mm. papiruld på et 180 kvm. loft vil koste mellem 18.000 kr. og 28.000 kr. Det svarer til en pris pr. kvm. papiruld på mellem 100 kr. og 155,5 kr.
    • Hulmursisolering af et 180 kvm. hus (estimeret 126 kvm. hulmur) i ét plan vil koste mellem 20.000 kr. og 25.000 kr. Det svarer til en pris pr. kvm. papiruld på mellem 159 kr. og 198 kr.

    Som du kan se af de ovenstående eksempler svinger prisen altså bl.a. med området, der skal isoleres. Loftsisolering med papiruld kræver blot, at der skal pumpes et lag af papiruld op på loftet. Isolering med papiruld i hulmur kræver en smule mere – bl.a. prøver, boringer, målinger og efterfugninger i hulmurens yderside.

    Indhent tilbud helt uforpligtende

    håndværker med tilbud
    Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

    Hvad påvirker prisen på isolering med papiruld?

    Der er flere faktorer, der påvirker hvad du kommer til at betale for isolering eller efterisolering med papiruld. Herunder lister vi nogle af de mest relevante faktorer.

    Området, der skal isoleres.
    Prisen på isolering med papiruld afhænger først og fremmest af hvilket område, der skal isoleres. Skal det på loftet, i skråvægge, mellem etagerne, i hulmur, osv.? De forskellige priser afspejler typisk omfanget af det øvrige arbejde, der kræves for at komme til de forskellige steder, der skal isoleres.

    Størrelsen på isoleringsområdet.
    En anden af de primære faktorer, der er afgørende for prisen på papiruld, er selvfølgelig hvor stort et areal du skal have isoleret. Hvis du kigger på isoleringsfirmaernes hjemmesider, så finder du typisk deres priser på papiruldsisolering per kvadratmeter.

    Tykkelsen på isoleringen.
    Hvor tykt et lag papiruld, du har brug for, har også en afgørende betydning for den endelige pris. Afhængigt af området, der skal isoleres, anbefales en tykkelse på mellem 100 og 400 mm.

    Nuværende isolering.
    Hvis isoleringen med papiruld tjener som efterisolering, så vil prisen også afhænge af den nuværende isolerings tilstand. Hvis den nuværende isolering kan lidt endnu, så kræver det ikke et lige så tykt lag papirisolering som hvis den gamle isolering helt skulle fjernes.

    Gangbroer og vindstop.
    Hvis du skal have lagt papiruldisolering på loftet, så kan gangbroer og vindstop give yderligere udgifter, som du skal budgettere med.

    Udbyderen.
    Som med alle andre virksomheder i konkurrence med hinanden afhænger prisen på isolering med papiruld selvfølgelig også af det konkrete firma, du bestiller et isolerings-tilbud fra.

    Tilskud til isoleringen.
    Hvis du får offentligt tilskud til isolering med papiruld, så giver det selvfølgelig sig selv, at du mærker det som besparelser.

    Kan jeg få tilskud til isolering med papiruld?

    Før april 2021 var det sådan, at du kunne søge om håndværkerfradrag til bygge- og renoveringsprojekter i hjemmet.

    Med håndværkerfradraget kunne du få fradrag for byggeprojekter for op til 12.900 kr. pr. år for hver person i husstanden. Håndværkerfradragets værdi udgjorde dengang ca. 26% af den samlede håndværkerregning. Konkret ville det betyde, at hvis du havde betalt 10.000 kr. for byggeprojekter i et givent år, så kunne du spare 2.600 kr. i skat for det indeværende år.

    Håndværkerfradraget er desværre blevet afskaffet pr. 1. april 2021. Konkret betyder det, at du ikke længere kan få håndværkerfradrag for renoveringer og byggeprojekter i hjemmet.

    For nogle er det dog stadig muligt at få tilskud til byggeprojekter ved at trække på energitilskudspuljen. Du kan søge om at få energtilskud til dine byggeprojekter, hvis du bl.a. opfylder følgende krav:

    • Projektet har til formål at gøre din helårsbolig mere energivenlig
    • Boligen lige nu har en energimærkning på E, F eller G

    Du kan desuden kun få energitilskud til renoveringsprojekter, hvis puljen endnu ikke er tømt for indeværende år. Der afsættes årligt et sted mellem 200 mio. kr. og 340 mio. kr. til udbetalinger af energitilskud.

    Du kan søge om energitilskud til bl.a. loftsisolering og skråvæggede direkte mod tag – også hvis du isolerer med papiruld. Dog kan du ikke få energitilskud til hulmursisolering med papiruld.

    Hvorfor er isolering med papiruld så billigt?

    Papiruld hører sig til blandt de billigere alternativer, når du skal finde materiale til at isolere boligen med. Men hvorfor er isolering med papiruld så billigt?

    Årsagen skal findes i de midler, man laver papiruld af.

    Papiruld skabes, som navnet på materialet antyder, af papir. Det kan fx være gamle aviser, papir fra papircontainere, mv. Når papiret rives op og laves til granulat tilføres det blot nogle kemiske salte, der gør det mere brandsikkert. Herfra er papirulden egnet til at tjene direkte som isoleringsmateriale.

    Det kræver altså ikke en stor, omfattende proces at producere papiruld. Det laves primært ud af papirskrald – og derfor er papiruld så billigt.

    Der er mange fordele ved at isolere med papiruld

    Du får mange fordele ud af at isolere din bolig med papiruld. Herunder nævner vi nogle af de primære.

    Du sparer penge.
    Vi har allerede nævnt det: Papiruld er et billigt isoleringsmateriale. Du sparer altså penge her og nu på papirulden, når du isolerer din bolig – og på sigt sparer du selvfølgelig også penge på varmeregningen.

    Du gavner klimaet.
    Papiruld laves af organiske materialer. Endnu bedre, så produceres det primært af gamle aviser og papir, der er smidt ud. Konkret betyder det, at papiruld er et genanvendelsesprodukt – og genbrug er generelt til gavn for klimaet. Du får altså samvittigheden i orden, når du isolerer din bolig med papiruld.

    Papiruld mindsker risikoen for svampe og skadedyr.
    De tilsatte kemiske salte i papirulden mindsker ikke blot risikoen for brand – det holder også svampe og skadedyr væk. Svampe og skadedyr, der kravler rundt på loftet eller i skråvæggene, får ofte skylden for at kompromittere isoleringsmaterialet, og skabe tidlige kuldebroer. Men den bekymring er du ude over, hvis du isolerer med papiruld.

    Du får et bedre lydmiljø.
    Papiruld holder ikke blot bedre på varmen i din bolig – det tjener nemlig også som et glimrende lydisoleringsmateriale. Med papiruld i væggene og på loftet bliver du fri for byens larm, når du opholder dig derhjemme.

    5/5 - (1 vote)
    håndværker med tilbud
    Indhent tilbud idag

    Det er nemt, gratis og helt uforpligtende og ved at få flere tilbud har du nemmere ved at få en idé om hvad det skal koste at få udført din opgave.