Formindsk dine naboers støj i din egen bolig

nabo støj
nabo støj
Indholdsfortegnelse
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll to Top

    Flere og flere personer oplever at de i dagligdagen bliver generet af deres naboers lyde, og for en del af dem der oplever at naboernes lyde forstyrrer dem i deres dagligdag, ender det med at forringe deres livskvalitet betydeligt med risiko for at udvikle et forhøjet stress niveau med vågne nætter og trælse trætte dage til følge, altså en uholdbar situation som til tider kan føre til nabokonflikter.

     
    Måske har du gentagne gange prøvet at tale med dine naboer om støjproblemet, og de har gentagne gange lovet at de vil gøre hvad de kan for at dæmpe lydene, men desværre ændrer det alligevel ikke det store i dagligdagen.


    For mange er det nemlig sådan at naboerne ikke bare kan skrue ned for deres lyde, for det er i virkeligheden bare almindelige hverdags lyde som skridt på gulvet, tv’et der er tændt flere steder og børnene der snakker og leger i stuen, en middag med gæster hvor de snakker og griner osv. og mange gange høre naboerne selv de samme lyde fra deres naboer.


    Grunden til dette er at mange boliger har en frygtelig dårlig lydisolering, en lydisolering der måske virkede fint til datidens krav da boligerne blev bygget, men i dag med flere hverdagslyde i form af maskiner der gør vores arbejde, underholdningsmuligheder som musik, spillekonsoller og tv på hvert værelse mm. er den lydisolering eller mangel på samme blevet svær at leve med.
    Men hvad så? Er det tid til at flytte eller?

    Woman in the bedroom with a pillow on her head because she don't wanna hear noise

    Den gode nyhed

    Der er heldigvis muligheder der betyder at dine naboer kan blive ved med at leve deres hverdagsliv, samtidig med at du ikke skal opleve de søvnløse nætter og det forhøjede stressniveau kan få lov til at falde ned igen.

    I dag er der nemlig mange muligheder for at lydisolere din bolig, også selvom du bor i et etagebyggeri, er det nærmest muligt at isolere hele vejen rundt, og ofte vil du oven i den dejlige fred og ro også komme til at opleve at din varmeregning vil falde betydeligt da en lydisolering også kan give et boost til boligens energi niveau.

    Start med at finde ud af hvor den værste støj kommer fra, og start din lydisolering der, du kan altid bygge videre på den.

    Lydisolering af Væggene

    Er den værste nabostøj fra de naboer du deler væg med, er der heldigvis gode muligheder for at lydisolere dine vægge.


    Ofte vælger man at bygge en ekstra væg, dvs. en forsatsvæg du bygger uden på den eksisterende væg, det vil tage lidt af dine kvadratmeter da der skal være et luftrum mellem de to vægge for at isoleringen virker, men det er oftest kvadratmeterne værd.


    Forsatsvæggen skal bygges på et skelet, der enten består af træ eller metal, det er vigtigt at ingen af delene rører den væg du ønsker at lydisolere, så skelet og væg skal sættes fast i gulv, loft og endevæggene i din lejlighed.


    Sørg for at der er 10 cm luftrum indtil den væg støjen kommer igennem.
    Dit vægskelet skal beklædes med to lag gipsplader, pladernes samlinger skal ligge forskudt af hinanden så lyden ikke får let ved at trænge derigennem.


    Hele vejen rundt om den nye væg dvs. hvor den møder loft, gulv og vægge skal du tætne med en god og blød fugemasse oftest bruges der en akrylfugemasse til tætningen.


    Selve hulrummet skal fyldes med et lyddæmpende isoleringsmateriale, sørg for at isoleringen ikke bliver presset sammen, for det vil mindske den lyddæmpende effekt.


    Det kan dog være nødvendigt at bruge andre løsninger hvis det er en væg der er lavet af beton eller mursten, men er du i tvivl kan du altid rådføre dig med en professionel for at høre hvordan du bedst lydisolerer netop din væg.

    Hvis du oplever at den værste støj kommer fra din overbo, er det en god ide´ at starte med at isolere dit loft, det foregår omtrent på samme måde som lydisoleringen af væggene, ved at du sænker dit loft en smule.

    Her skal der også bygges et skelet der fastspændes på væggene, så det nye loft ikke på nogen måde kommer i berøring med det oprindelige loft.

    Beklæd med 2 lag gipsplader og husk at gipspladernes samlinger, skal ligge forskudt af hinanden så lyden ikke slipper nemt gennem samlingerne.

    Fyld hulrummet ud med et lydisolerende isoleringsmateriale, husk det ikke må lægge trykket sammen.

    Og giv evt. en fin finish med en fuge hele vejen rundt om det nye loft, så der ikke er en synlig skilning mellem vægge og loft.

    Husk der er et krav om at din loftshøjde skal være mindst 2 meter og 30 cm højt, og vær opmærksom på at loftet ikke skal gå under vinduer, dørkarme og stuk.

    Er rummet meget stort, kan det være svært at få rammen til at holde sig oppe og du bliver nødt til at give det nye loft en ekstra hjælpende hånd, det kan du bedst gøre ved at ophænge det bærende skelet i elastikophæng fastsat i det oprindelige loft.

    Inden du går i gang med loftet, er det vigtigt at du sikrer dig at rør som faldstammer, varme og vandrør mm. der går fra overetagen og ned bliver isoleret omkring rørene i etageadskillelsen, ofte er de ikke godt isolerede og en hel del nabostøj kan komme ind fra den vinkel.

     

    Lydisolering af gulvet

    Kommer meget af din naboers lyde fra din underbo, er det gulvet der skal isoleres, det ville være lettere hvis du kunne isolere underboens loft, men det er langt fra sikkert at din underbo synes det er en fantastisk ide´.

    Isoleringen af gulvet, som også ofte kaldes en etageisolering er egentlig at lave et nyt gulv der ligger ovenpå det gamle gulv.

    Dvs. du kan selvfølgelig også bryde det gamle gulv op og isolere mellem etagerne med lyddæmpende isolering inden du lægger et nyt gulv igen, men det kræver selvfølgelig at du alligevel gerne vil have et nyt gulv i din bolig.

    Isolerer du mod lydene ved at lægge et nyt gulv ovenpå det eksisterende gulv, skal du først sørge for at tætne det oprindelige gulv de steder hvor der er ekstra gode muligheder for at lyden kan komme op, som f.eks. ved faldstammer og andre rør.

    Du lægger herefter et 2 cm lag af trykfaste mineraluldsplader på det gamle gulv, ovenpå dette lag lægger du igen gulvgipsplader eller spånplader der er beregnet til gulve så du igen kan få et fast og stabilt gulv.

    Læg derefter det ønskede gulv på.

    Som du kan se, er dit gulv nu vokset flere cm i højden, det betyder at dine fodlister, dørkarme og døre ikke længere passer så godt, derfor skal de også sættes op og det kan også ske at din dør skal forkortes lidt nedefra.                                                                                                                      

    Det er et ret omfattende arbejde, hvilket er grunden til at det ville være meget nemmere at lydisolere din underbos loft

    Støj fra opgangen og gaden

    Mange oplever også at den støj der generer dem, kommer udefra enten ude fra gaden eller fra ejendommens opgang, der er sjældent noget bygget ind i en opgang der fjerner støjen fra trin eller snak mm.

    Her kan en mulighed for at dæmpe støjen, være at købe gode lydisolerende gummilister til dine vinduer og døre, som du sætter fast rundt i rammen.

    Er det ikke nok er det muligt at købe lydisolerende vinduer og hoveddøre, ligesom det selvfølgelig også kan være en god ide´ at isolere den væg der vender ud mod vejen og opgangen.

    Find håndværkere til gode priser

    Vi håber du her har fundet nogle gode muligheder for at få nabostøjen ud af din egen bolig og har du brug for professionel hjælp til at udføre de lydisolerende opgaver helt eller delvist, anbefaler vi at du finder tre tilbud fra forskellige håndværkere så du kan få arbejdet udført til den bedste pris.

    Du kan klikke dig videre her fra vores side, hvorefter du vil komme frem til vores samarbejdspartner der er mestrer i at indhente gode tilbud fra forskellige håndværkere i hele Danmark.

    Udfylder du den lille formular på deres side, vil du indenfor tre hverdage have modtaget tre forskellige tilbud fra håndværkere der er klar til at lave din lydisolering. 

    Tilbuddene er selvfølgelig helt gratis og uforpligtende at bestille, og meget nemmere end selv at skulle ringe rundt.

    5/5 - (1 vote)