Montage af køkken - Hvad koster og hvem kan gøre det ?

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Et nyt køkken skal altid være placeret korrekt, så har du fundet dit nye køkken er det på tide at beslutte sig for hvem der skal stå for at montere dit nye køkken.

  Der er selvfølgelig opgaver du kan klare selv, men vil du gerne have at dit nye køkken lever op til dine forventninger fra start er det altid en god ide´ at finde professionelle håndværkere til at montere dit nye køkken for dig, der er nemlig oftest behov for tilpasninger når køkkenet skal passe helt perfekt ind i dit hus.

   

  Hvad koster montering af køkken?

  Prisen for monteringen af et nyt køkken afhænger af flere faktorer, f.eks. om det er et speciallavet køkken der kræver ekstra opmærksomhed under monteringen, om det er et lille køkken eller et større køkken, hvor mange elementer som skabe og skuffer der er –alle elementer tager tid at montere, hvor lange bordplader der er, hvilke køkkenmontører du vælger til køkkenmonteringen m.fl.

  Timeprisen for køkkenmontering starter ofte ved 500 kr. pr time og du vil nok skulle regne med at prisen for montering af et nyt køkken vil koste omkring 10.000 – 30.000 kr.

  Skal det gamle køkken også rives ned og fjernes, kan det komme til at koste mellem 4000 – 11000 kr. ekstra.

   

  Få et godt tilbud på montering af køkkenet

  Da det ikke kun er køkkenets størrelse der påvirker prisen for at få monteret et køkken men også håndværkernes pris, er en god mod at spare på omkostningerne at forhøre dig hos forskellige tømrer og køkkenmonterings firmaer om deres priser.

  Vil du ikke bruge så meget tid på det, eller vil du bare gerne have muligheden for at finde de bedste tilbud på at få monteret dit nye køkken kan du benytte dig af 3byggetilbuds tilbud

  3byggetilbud har en meget stor erfaring i at indhente tilbud på køkkenmontering fra dygtige fagfolk, derfor finder de oftest de bedste priser til deres kunder – det er både gratis og uforpligtende at benytte dig af deres tilbud.

   

  Hvad indebærer monteringen af et køkken

  Det er selvfølgelig forskelligt hvad en professionel køkkenmontering vil indebære, alt efter hvilket køkken du har valgt, om du har valgt flere ydelser hvis dette er muligt mm. men det kan blandt andet indebære ting som:

  • Nedrivning af det nuværende køkken (hvis du har bestilt det)
  • Opsætning af køkkenelementerne.
  • Tilskæring af nye bordplader, så den kommer til at passe helt perfekt også selvom huset har skæve vægge hvilket mange huse har især de ældre huse, derfor er bordpladen også ofte det sværeste at få placeret i et nyt køkken.
  • tilslutning af nye hvidevarer (faste VVS installationer og EL installationer skal dog altid være udført korrekt og lovligt så der er brug for autoriserede fagfolk)

  Ting du selv skal gøre inden køkkenet kan monteres

  Medmindre I har aftalt andet, er der en række ting der er vigtige at have styr på inden der kommer professionel hjælp

  • Du har fået revet det gamle køkken ned og fjernet alle køkkenelementer, dette er vigtigt for at undgå forsinkelser, der er intet som kan forsinke en køkkenmontering som et gammelt køkken kan.
  • Du har fået lavet alt maler- og murerarbejdet af vægge og lofter inden montering af det nye køkken går i gang.
  • Sørget for at der er god afdækning af dit gulv så det nye køkken monteres uden risiko for at dit gulv får skader – her er det godt at bruge masonitplader eller kraftigt gulvpap.
  • Sørget for at el arbejdet er lavet – dette el-arbejde skal udføres af en autoriseret elektriker og indebærer arbejde som monteringen af synlige og usynlige strømudtag så det er muligt at tilslutte alle hvidevarer, ligesom alle stikkontakter og evt. spots også skal være lavet – det er en god ide´ at skrive med køkkenmontørerne om placeringen så der ikke er tvivl om hvor de forskellige ting skal være.
  • Sørg også for at der har været en VVS installatør så arbejdet med VVS installationerne er på plads – husk at skrive med køkkenmontørerne om placeringerne inden VVS arbejdet udføres.
  • Skriv til køkkenmonteringsfirmaet om der er et gulvvarmesystem eller andre former for installationer som en professionel montør skal vide inden arbejdet startes

  Det er godt at have ting på skrift inden hele processen starter, så der aldrig kan blive tvivl om hvilke informationer der er blevet givet.

  Efter køkkenet er monteret vil der også være lidt ekstra arbejdsopgaver som tilslutning af vand – dette kan du selv gøre men det er selvfølgelig også muligt at lave en aftale med en VVS installatør

  Der er også elektronik der skal tilsluttes – alt der skal tilsluttes med et stik, kan du selv gøre men kræver det mere end det er det nødvendigt med en autoriseret elektriker.

  Når køkkenet er monteret, VVS- og el arbejdet er klaret, køkkenelementer og hvidevarer er rengjorte ud og indvendigt er der kun tilbage at nyde dit nye køkken – det er trods alt hjemmets hjerte.

  Det afhænger af køkkenet – men for erfarne fagfolk vil det tage mellem 8 – 35 timer store køkkener vil typisk være mest tidskrævende hvor et mindre køkken ikke tager ret lang tid, medmindre det kræver mange tilpasninger for at det kan monteres korrekt.

   

  Med gode håndværksevner, tålmodighed og skarpe øjemål kan du godt selv sætte et køkken op, det kræver at du er god til at koordinere projektet så alle køkkenelementer og hvidevarer kommer op i den rette rækkefølge, det er ikke altid at den rette rækkefølge føles som en naturlig rækkefølge.

  Ofte vil en ny bordplade være det mest krævende at montere.

  Der er dog ting du ikke selv må gøre, hvilket er opgaver der hører ind under autoriserede elektriker og VVS’er, oftest skal de ind inden du begynder monteringen.

  Skal du have monteret et køkken skal du bruge en køkkenmontør eller en tømrer eller en snedker med erfaring indenfor køkkener.

  Du skal oftest også bruge en autoriseret elektriker og en autoriseret VVS installatør.

  Det vil typisk koste mellem 4000 – og 11000 at få et køkken revet ned, alt afhængig af hvor stort køkkenet er.

  Der er en del el og VVS der skal afmonteres, ligesom køkkenelementer og hvidevarer skal fjernes uden at huset kommer til at lide alt for stor skade, så det kræver lidt at få revet et køkken ned. 

  Andre typer opgaver

  Bedøm artiklen her