Find din næste Låsesmed til en god pris
En låsesmed er den der sikrer dig at kun den rette kommer ind

låsesmed åbner dør
Timeprisen for en låsesmed i almindelig arbejdstid vil ligge omkring 650 – 900 kr.
Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  En professionel låsesmed er guld værd, ikke alene når du træt kommer hjem og opdager du har mistet din nøgle men også når du har brug for at finde de rette tyverisikringer og alarmer til dit hjem, få en udskiftning af låsene eller lavet en omlægning af din nuværende lås, lavet ekstra nøgle, reparation af eksisterende låsesystemer mm.

  En professionel erfaren låsesmed laver altså mange forskellige ting centreret omkring låse og sikkerhed, de arbejder for private og virksomheder, og laver den bedste service på både små og store opgaver indenfor deres erhverv.

  Hvad koster en låsesmed

  Prisen for en låsesmeds arbejde afhænger af flere forskellige faktorer, det kan blandt andet være hvor i landet du skal bruge en låsesmed, hvilken opgave låsesmeden skal udføre for dig, hvilken timeløn den valgte låsesmed har, hvilket tidspunkt på døgnet låsesmeds opgaven skal løses m.fl.

  Derfor kan der altså være stor forskel på låsesmedes priser, men et godt bud på låsesmedens priser vil være:

  Men du vil ofte kunne regne med at timeprisen for en låsesmed i almindelig arbejdstid vil ligge omkring 650 – 900 kr.

  Oveni denne pris kan der komme kørselstillæg, aftentillæg, nattillæg eller weekendtillæg, der vil selvfølgelig også være et tillæg for materialer der skal bruges, det er muligt at få fat på en låsesmed hele døgnet, da der altid er låsesmede der har døgnvagt.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Hvilke opgaver har en låsesmed

  En låsesmeds opgaver er alsidige, men fælles for dem alle er ofte at de sikrer dit hjem mod ubudne gæster, de arbejder dog ikke kun for private men også for firmaer og boligforeninger mm.

  En låsesmed har ofte erfaring med mange forskellige opgaver som f.eks.

  Elektroniske låsesystemer

  Med elektroniske låse laver en låsesmed et system der giver elektronisk adgangskontrol så det kun er de berettigede personer der har mulighed for at komme ind i dit hus eller din lejlighed.

  Med en elektronisk adgangskontrol kan det blandt andet være muligt at låse døre op med nøglebrik, med en fjernbetjening, en app på din telefon eller med en kode, ligesom man også i mange tilfælde kan vælge at dørene automatisk skal låse på et fastsat tidspunkt.

  Ny lås eller

  En låsesmed laver montering af nye låse, og udskiftning af gamle låse her er også flere muligheder som cylinderlåse, kasselåse, flere Ruko lås varianter mm.

  En låsesmed laver også en omkodning af eksisterende låse, så har du mistet en nøgle, er det muligt for låsesmeden at sikre din bolig igen uden montering af nye låse.

  En låsesmed kan også lave tilføjelser til ældre låsesystemer, finde fejl i låsene og foretage reparationer af eksisterende låse, laver låsesystemer hvor du kan bruge samme nøgle til alle låsene mm.

  Akut låsesmed

  Mange har som sagt oplevet at låse sig ude af sin bolig, ofte sker det udenfor almindelig arbejdstid derfor er der ofte en døgnvagt låsesmed, der har stor erfaring med oplåsning af låse og dermed kan låse akut op for dig, denne døgnservice betyder at man indenfor en overkommelig tid igen kan komme ind i sin bolig.

  At benytte sig af en låsesmed der har døgnvagt, vil ofte betyde at man her betaler tillæg til den normale pris, både for akut udrykning og for tidspunktet der er brug for låsesmeden.

  Nye nøgler

  En låsesmed kan altid hjælpe dig med at fremstille nye nøgler til din lås, ligesom det også er muligt at få ekstra nøgler så du kan sikre dig mod at blive låst ude igen, har du valgt at få omkodet din lås vil det også altid kræve nye nøgler, da de gamle nøgler ikke længere passer i din lås.

  Det anbefales også ofte at få lavet en udskiftning af nøgler der er mere end 10 år gamle, da de ofte vil være for slidte og dermed vil sikkerheden falde.

  Oplukning af pengeskabe

  Mange låsesmede arbejder også med oplukning af pengeskabe, så har du mistet nøglen eller glemt koden til dit pengeskab er det muligt at finde låsesmede der også arbejder med denne type låse.

  Oplukning af bil

  Låsesmede arbejder også med oplukning af din bil når du har låst dig ude, her er der også en låsesmed der har døgnvagt, så det er muligt at få en låsesmed til at rykke ud alle dage og hele døgnets fireogtyve timer, så du hurtigt kan få adgang til din bil igen.

  Sikring mod indbrud

  Mange låsesmede arbejder også med sikring mod indbrud i boligen, blandt andet opsætning af videoovervågning, alarmsystem, sikring af døre og vinduer, montering af sikre låse mm.  man kunne faktisk sige at størstedelen af låsesmedens arbejde er at sikre mod indbrud og gøre livet besværligt for indbrudstyvene.

  Dør- og porttelefon

  Låsesmede arbejder også med opsætning af dørtelefoner og porttelefoner, disse telefoner kan også kombineres med adgangskontrol.

  Dørautomatik

  Låsesmede kan også montere og servicere dørautomatik, så dørene kan åbnes og lukkes automatisk.

  Efter indbrud

  er uheldet ude og du har haft indbrud, kan låsesmeden også være behjælpelig med at sikre boligen akut efter de ubudne gæster, reparation af låse, omkodning af låse mm.

  Rådgivning

  Mange låsesmede er også dygtige til at rådgive om de bedste løsninger indenfor låse, alarmsystemer, ligesom de kan lave sikkerhedseftersyn, så du har muligheden for at sikre dig mod at indbrudstyvene kan lave indbrud i dit hus eller din lejlighed.

  Har låsesmeden en særlig uddannelse

  En låsesmed er uddannet på teknisk erhvervsskole center (TEC), det er en fireårig uddannelse, hvor man undervejs kan vælge mellem at specialisere sig som finmekaniker, våbensmed eller låsesmed.

  I et erhverv som låsesmed er der mange der specialisere sig indenfor specifikke låsesystemer f.eks. i Ruko, dermed bliver de autoriseret og certificeret i de valgte låsesystemer.

  Det er ikke nok at have et godt hoved når du skal læse til låsesmed, det kræver nemlig også at man er dygtig til at bruge sine hænder, samtidig med at man er virkelig dygtig til teknik og mekanik.

  Mange låsesmede vælger at være medlem af Dansk Låsesmede Forening, et medlemskab i denne forening er altid et ekstra tegn på kvalitet og troværdighed.

  En uddannelse til et erhverv som låsesmed slutter sjældent med eksamensbeviset, for en låsesmed holder sig altid løbende opdateret på de nye avancerede låsesystemer.

  Dansk Låsesmed Forening

  Mange låsesmede vælger at være med i Dansk låsesmed forening, da det er en garanti for deres professionelle standard, når man som låsesmed er medlem af låsesmed foreningen er der også en række etiske regler der skal følges blandt andet:

  • Er et låsesmeds firma medlem af dansk låsesmed forening, forpligter det til at alle ansatte også overholder foreningens regler.
  • Alle ansatte skal have en ren straffeattest i forhold til det arbejde der udføres.
  • De skal levere et godt og ansvarligt arbejde
  • Give den bedste vejledning til kunden, alene ud fra kundens behov.
  • At informere kunden om brug og vedligehold af installationen.
  • Sikre at ingen andre end kunden får kendskab til det arbejde de udføre.

  Det er muligt at læse mere om Dansk Låsesmed Forenings etiske regler og love her

  https://låsesmedeforeningen.dk/info/etiske-regler og https://låsesmedeforeningen.dk/info/laasesmede-foreningens-love

  Dette er godt at holde øje med når du skal finde en låsesmed

  Låsesmede har ofte specialiseret sig inden for bestemte låsesystemer, derfor er det en god ide´ at finde en låsesmed der er specialiseret til den opgave du ønsker at få løst af en låsesmed, på den måde sikre du dig den bedste viden og kvalitet i arbejdet.

  Det er en god ide´ at være meget grundig med beskrivelsen af den opgave du ønsker en låsesmed skal udføre for dig, så du sikrer dig at din valgte låsesmed ved præcist hvad det handler om og dermed kan have de rette ting med til opgaven.

  Det er også en fordel at du har aftalt prisen for arbejdet med din låsesmed, inklusiv alle ekstra gebyrer og udgifter for opgaven, det er en fordel for begge parter at aftalen er skriftlig.

  Vil du være sikker på at få en låsesmed hvor du er helt sikker på arbejdets kvalitet og troværdighed, er det også en fordel at vælge en låsesmed der er medlem af Dansk Låsesmede Forening.

  Vær også opmærksom på at det er langt dyrere at tilkalde en låsesmed udenfor normal arbejdstid, også selvom det er en døgnvagt låsesmed, så ønsker du en billig låsesmed er dagtimerne klart det oplagte valg.

  Hvordan du finder en billig låsesmed

  Ønsker du at finde det bedste tilbud på en professionel låsesmed, er det altid en god ide´ at forhøre dig om de forskellige priser hos lokale låsesmede, en af fordelene ved en lokal låsesmed er at du altid kommer til at spare på kørselsudgifterne.

  Vær omhyggelig med at beskrive opgaven du ønsker udført af en låsesmed, så hver låsesmed har muligheden for at give deres tilbud på opgaven, det er en fordel af vælge et tidspunkt i løbet af dagtimerne hvor opgaven skal løses, for du finder aldrig en billig låsesmed udenfor almindelig arbejdstid.

  Spørg så mange låsesmede som muligt i dit lokalområde, sammenlign herefter priser, hvor lang erfaring de har og læs gerne om der er gode kundeanbefalinger, og vælg hvem der skal have opgaven.

  Husk at medtage dit navn, adressen hvor arbejdet skal udføres, e mailadresse og dit telefon nummer i indhentningen af tilbuddene så låsesmedene kan vende tilbage med tilbud hvor kørselstillægget også er regnet med.

  Du kan også gøre det nemmere for dig selv og benytte dig af 3byggetilbuds gode erfaring indenfor tilbudshentning. 

  En omkodning af din eksisterende lås er en effektiv metode til at opgradere sikkerheden i dit hjem, det er også en økonomisk god metode da prisen for at stille en lås om oftest ligger mellem 500 – 800 kr.

  At omkode en lås er en temmelig svær opgave, det kræver nemlig meget stor præcision og stor erfaring i arbejdet med låse, derfor anbefales det at man får en låsesmed til at omkode låsen, med en låsesmeds store erfaring er man sikker på at man også kan låse døren op igen.

  Hvis ikke du har gemt en ekstra nøgle hos en ven, eller har muligheden for at klatre ind ad et vindue (helst i stueetagen) er der kun en oplagt ting at gøre og det er at ringe efter din lokale låsesmed, de kan hurtigt og effektivt få dig låst ind i din bolig igen.

  Bedøm artiklen her