Brug for en Kloakmester?

Prisen for en kloakmester

Når vasken eller toilettet er stoppet, eller du kan høre rotterne skrabe i dine rør er man helt sikkert desperat for at få fat på en kloakmester og priser er måske ikke det man tænker mest på, men derfor er det nu alligevel rart at have en lille ide´ om det beløb man kan ende ud med. Det kan selvfølgelig også sagtens være at din grund til at skulle bruge en kloakmester er noget helt andet og ikke nær så presserende. 

 • Timeprisen for en kloakmester ligger ofte omkring de 500 kroner pr time (Det er en gennemsnitlig pris.)

Derfor vil du kunne opleve kloakmestre der tager mere pr time, og kloakmestre der tager mindre pr time. Oven i timeprisen vil der også ofte være et beløb der skal dække brugen af arbejdsredskaber og materialer som f.eks. prisen på at få en slamsuger ud, brug af tv-inspektionsudstyr eller rottespærrer der skal sættes op, ofte vil du kunne opleve at kloakmestrene har faste priser på disse opgaver da det er opgaver de ofte udfører.

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Kloakkens historie

  I 1857 blev der vedtaget en ny kloaklov i Danmark, alt spildevand skulle på en sundhedsforsvarlig måde ledes væk fra husene og ud af byerne, og herefter ende i havet. Dette var begyndelsen på det kloaksystem vi kender i dag, egentlig havde det været mange år undervejs men koleraepidemien der huserede i Danmark i 1853, lagde pres på projektet så det blev lavet færdigt. 

  Inden kloaksystemet startede, var der andre alternative metoder i brug for at håndtere vores efterladenskaber, i 1700-tallet samlede man f.eks. alle efterladenskaber under trappen i etagebygninger, det var meningen at det skulle sive ned i jorden, men man var dog stadig nødt til at tømme de dele der ikke bare forsvandt. I 1800-tallet kom der så tørklosetter i baggårdene, her var det natmanden der stod for tømningen og først i 1890 begyndte der at komme vandklosetter til byerne, hvilket var starten på hele det system vi kender i dag. 

  Så ved tanken om hvordan det var helt op til slutningen af 1800-tallet og sikkert også længe efter det i nogle områder skal vi helt sikkert være meget taknemlige for det system vi har i dag, et tryk på toiletknappen og vi behøves slet ikke forholde os mere til det.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave - Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Kloakmester

  Men kloakker passer jo ikke helt sig selv, så lidt bliver vi nok nødt til at forholde os til det for der skal selvfølgelig vedligehold til, men her er der folk der er uddannede til at passe på vores kloaksystem og sikre at alt er som det skal være, og hvis ikke så kan de reparere det. Og er det et nybyggeri, er de også gode til at bygge helt nye kloakker, det er selvfølgelig vores kloakmestre vi her tænker på. 

  En kloakmesters uddannelse er lidt anderledes end det vi normalt kender, her er et af adgangskravene at du enten har en anden uddannelse inden du starter, eller har mindst to års erfaring fra arbejdet hos en eksisterende kloakmester. Først derefter vil du kunne gå i gang med at uddanne dig til kloakmester i mange tilfælde vil uddannelsen foregå via et AMU-kursus, men der findes også egentlige uddannelser til kloakmester man kan tage.

  Kloakmesterens arbejde

  Selvom stort set alt kloakmesterens arbejde er centreret omkring kloakker, er en kloakmesters arbejdsopgaver alligevel varierende, kloakmesteren står for at udføre, vedligeholde og reparere alle afløbsinstallationerne der ligger under gulve og fundament og føres videre ud i jorden. Kloakmesteren udfører alle installationer til spildevand, regnvand og drænvand, og kloakmesteren sørger også for at finde fejlene på de gamle ledninger og renser og reparerer de defekte systemer.
  Tjeneste Beskrivelse Priseksempel
  Kloakarbejde Installation, vedligeholdelse og reparation af kloaksystemer. Pris varierer afhængigt af omfanget af arbejdet.
  TV-inspektion Brug af specialiseret udstyr til at inspicere indvendige dele af kloaksystemet for at identificere problemer. Pris varierer, men er typisk i området 1200 kr. – 1700 kr.
  Spuling af kloak Brug af højtryksvand til at rense kloakrør og fjerne blokeringer. Pris varierer, men er typisk i området 1000-3000 DKK.
  Slamsugning Fjernelse af slam og andet affald fra kloaksystemer og septiktanke. Pris varierer, men er typisk i området 1000-3000 DKK.
  Reparation af tilstoppet kloakrør eller stoppet toilet Identificering og fjernelse af blokeringer i kloakrør eller toiletter. Pris varierer, men er typisk i området 500-2000 DKK.
  Det er også kloakmestrene der står for udgravningerne når der skal lægges rør og graves ud til brønde, tit bruger de maskiner til at grave med men ofte er det også ved håndkraft, nemlig med den gode gamle skovl. Rørene skal have den helt rigtige hældning når de bliver lagt i jorden, så spildevand og diverse bliver ført sikkert videre. Rørene der består af materialer som plastik, rustfrit stål, støbejern, beton eller glaseret ler skal ligge i grus. Er der ikke mulighed for at tilslutte rørene til en hovedkloak, hvis det f.eks. er ved et hus der bliver bygget ude på landet langt fra andre naboer, skal der laves en samletank eller et nedsivningsanlæg i stedet.

  Flere opgaver en kloakmester ofte udfører

  Tit vil du også kunne opleve at en kloakmester har udvidet deres kloakservice med andre dele som f.eks. slamsugning samt spul og rens, ofte er det geniale løsninger når afløb er stoppede eller bare ikke fungere helt som de skal. Det kan også være at det vil være bedst med en tv-inspektion i kloakrørene, der kan vise hvor problemet sidder og om der skal noget andet til, for at få udbedret problemet. Er der brug for en rottespærre findes der også kloakmestre der tager sig af den del, ligesom der også er kloakmestre der laver omfangsdræn, så du er sikret at kunne gå tørskoet rundt i dit hus.

  Hvordan ved du når der er behov for en kloakmester?

  Det er selvfølgelig ikke alle fejl i kloakken man lige lægger mærke til, så derfor vil det aldrig skade at få et lille eftersyn i ny og næ, anbefalingerne for kloakeftersyn siger ofte at det er en god ide` at få det gjort hver anden eller hvert tredje år, på den måde kan man også forhindre at små skader når at blive store og dermed kræver en mere omfattende reparation. 

  Men der er selvfølgelig også ting der kan fortælle dig om dit kloaksystems tilstand som du slet ikke kan overse, nogle af disse ting kan blandt andet være at vandet løber langsommere ud fra i vaskens, bruserens eller toilettets afløb end det burde eller endnu værre så løber det slet ikke ud og du må selv tømme det over i en spand eller lignende. Det kan også være at du oplever at der kommer knap så charmerende lugte op fra et eller flere afløb, eller at der er mærkelige lyde som klukkene lyde eller skrabene lyde i dine rør.

   Det kan også ske at du oplever at der kommer vand op af et afløb når du sender vand igennem et andet afløb, som f.eks. hvis du vasker tøj og vandet fra vaskemaskinen pludselig fosser op af bruserens afløb, oplever du nogle af disse ting vil det helt sikkert være her en kloakmester vil være den bedste hjælp til dine kloakrør.

  Vedligehold din kloak

  Oftest tænker vi slet ikke over det med kloakker, de er der bare og hjælper med at alt der har med vand at gøre i vores hus forsvinder igen på den bedste måde, men sådan er det desværre ikke altid som før nævnt sker det at kloakkerne pludseligt ikke vil samarbejde med os længere. 

  Heldigvis er der udover kloak eftersynet i ny og næ også andre gode muligheder for at passe på kloaksystemet, vær f.eks. altid opmærksom på det du sender igennem afløbets vask, undgå her ting der er alt for fedtholdige og er der fedt i så skyl endelig efter med meget varmt vand og måske lidt opvaskemiddel, der er ikke noget der kan stoppe et afløb så meget som fedt fra madvarerne der får lov til at sætte sig fast på vejen ud. 

  Det er også vigtigt at du ikke skyller andet ud i toilettet end toiletpapir, så vat, hygiejnebind, hår og vatpinde mm må i skraldespanden i stedet, og ellers vær altid opmærksom på om der er ændringer i funktionerne af dit kloaksystem og tilkald en kloakmester hvis noget ikke er som det burde være.

  Find en kloakmester til den rigtige pris

  Når du skal finde en kloakmester og ved at priserne er forskellige fra kloakmester til kloakmester, er det en god ide´ at forhøre sig om prisen på den opgave du gerne vil have en kloakmester til at udføre for dig, hos flere forskellige kloakmestre. Det er selvfølgelig en opgave der godt kan tage lidt for meget tid ud af din hverdag, hvor der også er så meget andet du skal nå.

  Få et godt tilbud på en kloakmester

  Derfor har vi et bedre tilbud til dig, der både kan spare dig for tid og give dig muligheden for at finde en kloakmester til en god pris. Klikker du dig videre her fra siden havner du hos vores samarbejdspartner, de arbejder til dagligt med at indhente tilbud fra forskellige håndværkere i hele Danmark heriblandt også kloakmestre i dit område, faktisk har det været deres arbejdsområde de sidste 20 år, hvilket har givet dem en lang hale af glade og tilfredse kunder i deres kølvand. Udfylder du den lille formular du kommer frem til på deres side, der omhandler den opgave du gerne vil have løst af en kloakmester, vil du også få muligheden for at se hvorfor de har så mange tilfredse kunder. Din formular vil blive sendt ud til forskellige kloakmestre i dit område, herefter vil de gennemgå den og begynde at sende deres tilbud tilbage, efter to til tre hverdage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud fra tre forskellige kloakmestre. Nu er det så tid til at gennemgå dine tilbud og se om der ikke skulle være et af dem der passer til dig, det er selvfølgelige helt og aldeles gratis og uforpligtende for dig at bestille og modtage de tre tilbud, men hvem kan dog sige nej tak til et godt tilbud fra en kloakmester man alligevel står og mangler?

  5/5 - (4 votes)