Når loftet skal isoleres

Indhold på siden
    Add a header to begin generating the table of contents
    Scroll to Top

    Mange huse der har et tag med middelhøj eller høj rejsning og herunder et uudnyttet loftsrum, har mulighed for at få isoleret loftet, så oplever du at der kommer kulde fra loftet, eller at varmen du bruger forsvinder uhensigtsmæssigt hurtig op og ud er det en god mulighed for dig at få dit loft isoleret, du vil hurtigt kunne mærke det på indeklimaet, ligesom du også vil kunne mærke det på de faldende varmeudgifter.

    Hvad er prisen for Isolering af loft

    Prisen på en loftisolering afhænger af metoden, tykkelsen på isoleringen og materialet du ønsker at bruge til isoleringen, vil du isolere ved hjælp af isoleringsmåtter vil prisen oftest ligge mellem 225 – 750 kroner pr kvadratmeter. Vælger du at isolere med granulat, vil prisen oftest ligge mellem 175 – 500 kroner pr kvadratmeter.

    At skulle give en endelig pris på din loftisolering ville kræve at vi havde en hel bunke af informationer om dine isolerings planer, informationer som f.eks. antallet af kvadratmeter der skal isoleres, er der en eksisterende isolering? Skal denne fjernes først? Hvilken tykkelse ønsker du isoleringen skal være, hvad er timeprisen for dine håndværkere? Hvilken isolering vælger du og skal det være måtter eller granulat isolering? Mm. Derfor vil vi i stedet nøjes med at give dig nogle kvadratmeter pris ideer for loftisoleringen.

    Vælger du at bruge isoleringsmåtter på 300 mm. Vil prisen ofte ligge mellem 225 kr. – 750 kr. pr kvadratmeter, denne pris er inklusive moms og håndværkernes arbejde.

    Vælger du at få blæst 300 mm granulat ind i stedet for måtterne vil kvadratmeter prisen for dette oftest ligge mellem 175 kr. og 500 kr. pr kvadratmeter, dette er selvfølgelig også inklusive moms og isolatørernes løn.

    Få din loftisolering til den rigtige pris.

    Hvis du gerne vil have isoleret dit loft til den bedste pris, ligger der et stykke arbejde foran dig, for at få den bedste pris på loftisoleringen skal du finde frem til flere forskellige isoleringsfirmaer, kontakte dem og give dem de informationer der skal til for at du kan få deres pris for arbejdet. 

    Informationerne er ofte hvilken isolering du ønsker, om det skal lægges i måtter eller om det skal blæses ind som granulat, hvor mange kvadratmeter og hvor mange mm det skal lægges i, om der er isolering i forvejen der skal fjernes mm. Når du er færdig med indhentningen af priserne, kan du gennemgå alle de priser du har fået og derefter vælge hvem der skal have opgaven, med at isolere dit loft.

    Få et godt tilbud på loftisoleringen

    Hvis du gerne vil slippe for alt arbejdet med at indhente priser fra isolatører og hellere vil bruge alt den tid på andre ting, men samtidig gerne vil have dit loft isoleret uden at det bliver til røverpriser har vi her en mulighed der godt kunne falde i din smag. 

    Klikker du dig videre her fra vores side vil du komme frem til vores samarbejdspartners side, de har arbejdet med indhentning af gode tilbud fra håndværkere i hele landet gennem de sidste 20 år, hvilket giver dem en ret stor fordel da håndværkerne kender dem og ved at de for at få en opgave også må komme med et tilbud der er værd at se nærmere på. 

    Vælger du at udfylde den lille formular som du finder på deres side med de informationer du ellers skulle gentage et hav af gange, vil din opgave blive sendt i udbud blandt forskellige isolatører, det vil sige at du efter to til tre hverdage vil modtage tre forskellige tilbud fra tre forskellige isolatører der gerne vil isolere dit loft for dig ud fra de ønsker du har til isoleringen. 

    Nu kan du så i ro og mag gennemgå de tre tilbud fra isolatørerne og se om ikke der er et tilbud der falder helt i din smag. At bestille og modtage de tre tilbud på din loftisolering er selvfølgelig helt gratis for dig, ligesom du heller ikke forpligter dig til noget, det er kun en vej til hurtigere og nok også billigere at få dit loft isoleret. 

    Muligheder for isolering

    Der er forskellige metoder til at isolere et loft og der er flere forskellige isoleringsmaterialer du kan vælge imellem, du kan vælge imellem at få isoleringen lagt op i måtter så de på den måde dækker og dermed isolere hele ”gulvet” på loftet eller du kan vælge at få sprøjtet isoleringen ind i form af granulater, her vil isoleringen også ligge i et tykt lag over loftets ”gulv”. Hvis du nu bekymret tænker at du jo plejer at bruge loftet til opbevaring af de ting af f.eks. julepynten eller den gamle cd-samling, kan vi berolige dig med at det nok stadig er en mulighed for ofte vælger man at lave en gangbro, så der stadig vil være adgang på loftet efter isoleringen er lagt eller sprøjtet ind, og om ikke andet kan julepynten og cd’erne garanteret få en plads i enden af gangbroen.

    Som før nævnt er der også flere forskellige materialer du kan vælge imellem når loftet skal isoleres, hvis vi starter med de granulater der bliver sprøjtet ind, er der blandt andet materialer som

    Mineraluld, her er det et materiale der er lavet af sten og glasfibre, det er brandhæmmende med en høj isoleringsevne men ikke nær så miljøvenligt som man kunne ønske sig, faktisk er materialet klassificeret som farligt affald, så her er det vigtigt at du ikke rører direkte ved isoleringen at bruge handsker når du bliver nødt til at røre ved det er helt sikkert et godt og klogt valg.

    Papiruld, en isolering der både kan suge og afgive fugt så der dermed ikke kommer fugtskader fra eller på loftet, papirulden er lavet af genbrugspapir som f.eks. gamle aviser, i papirulden har man valgt at sprøjte en salt ind, dette er for at undgå at der er dyr som kan lide at bo på lofter som f.eks. mus og mår ville blive for fristet til at flytte ind i papirulden.

    Træfiberisolering er også en virkelig god valgmulighed her får du en isolering der både er åndbar og optager og afgiver fugt ligesom papirulden gør, det har en virkelig god isoleringsevne samtidig med at det er et godt brandhæmmende materiale. Udover disse ting er det også miljøvenligt både i produktion, anvendelse og når det bliver udskiftet efter mange år da det er 100 % nedbrydeligt.

    De fleste af disse ovennævnte materialer fås også som isoleringsmåtter, med de samme evner som granulatet, den eneste der endnu ikke fås i måtteform, er papirulden men hvem ved måske det kommer en dag.

    En af de ting der er vigtige at have med i overvejelserne, er at det ikke er alle huse der er egnede til en bestemt isolering, derfor vil vores bedste råd være at du rådfører dig med en professionel isolatør inden du endeligt beslutter dig for isoleringstypen, det er nemlig vigtigt at dit hus byggemetode harmonere med den pågældende isolering.

    Forskellen på granulat og måtte isolering.

    Forskellen på loftisolering med granulat og isoleringsmåtter ligger en del i arbejdet, det er nemmere og hurtigere at få en granuleringsmaskine til at sprøjte isoleringen ud på loftet, her kan det hurtigt komme ind i alle hulrum, hvor isoleringen med måtter skal lægges manuelt ud og skæres til så det kommer til at dække i et jævnt lag helt ud til loftets kanter. Men vælger man granulat får man heller ikke så nemt kuldebroer som man ville kunne få fra de steder hvor isoleringsmåtterne ikke helt kan nå ud. Det er dog ikke tilladt for privatpersoner selv at sprøjte granulat ind på loftet så her er det nødvendigt at få professionelle til at udføre arbejdet, vil du meget gerne selv udføre isoleringsarbejdet er det altså kun en mulighed hvis du anvender isoleringsmåtterne.

    Hvor tyk skal isoleringen være?

    Bygger du nyt hus er der regler for hvor tyk isoleringen skal være, disse regler er selvfølgelig for at gøre huset mest mulig energivenligt og dermed også mest økonomisk at bo i, reglerne for isoleringstykkelsen på loftet ligger mellem 340 og 360 mm, hvilket helt sikkert også er det vi anbefaler hvis du har muligheden for det, så du på den måde får mest muligt ud af din isolering, faktisk ville vi gerne gå helt op i en 400 mm tykkelse hvis det var os der skulle isolere, og pladsen var stor nok til denne mængde.

    5/5 - (2 votes)
    håndværker med tilbud
    Indhent tilbud idag

    Det er nemt, gratis og helt uforpligtende og ved at få flere tilbud har du nemmere ved at få en idé om hvad det skal koste at få udført din opgave.