Få en pris på isolering af krybekælder
- Tommy
- Sidst opdateret d. december 12, 2022
- Artiklen kan indeholde reklamelinks
Få isoleret din krybekælder
En af de mest effektive måder du kan isolere din bolig, så du nærmest helt kan undgå at få kolde fødder er ved hjælp af en krybekælderisolering, faktisk kan du have et varmetab på op til 30 % hvis din krybekælder ikke er isoleret tilstrækkeligt, så derfor vil vi her kigge lidt på forskellige muligheder for at efterisolere din krybekælder. 30 procent er trods alt en væsentlig del af varmen, og det ville kunne gøre hele forskellen på at gå rundt og fryse eller kunne holde varmen, og måske i stedet have penge i overskud til sjovere ting end betaling af varmeregningen.
Hvad er prisen for Isolering af krybekælder
Prisen for isolering af en krybekælder, vil oftest starte på de 400 kroner pr kvadratmeter, prisen afhænger blandt andet af metoden der skal bruges til isolering, samt materialevalg mm.
Forarbejdet for isolering af krybekælderen
Er din krybekælder over 60 cm i højden kan du som før nævnt få den isoleret nedefra, først og fremmest skal træværket og kælderen undersøges så det er sikkert at træet er tørt og sundt og at der ikke er fugt eller skimmel i krybekælderen, herefter skal der lægges en dampspærre, dette gøres så krybekælderen fremover bliver beskyttet mod fugt fra den varme luft i stuen der trænger ned i kælderen og her kondensere.
Herefter skal varme og vandrørene også have et ekstra lag isolering da de nu går glip af den varme der før trængte ned fra stueetagen, dette betyder at de ikke længere får den varme at der vil være risiko for frostsprængte rør. At isolere disse rør vil udover at fjerne risikoen for frostskader også give en ekstra varmebesparende effekt, da rør der ikke er isolerede kan nå at tabe meget varme inden det når frem, til husets forskellige rum.
Du skal også være sikker på at der er gode udluftningsmuligheder i krybekælderen så fugten kan forsvinde igen, dette kan gøres ved at isætte flere riste så luften har mulighed for at ventilere rummet. Er det ikke nok med ristene, er det muligt at isætte en mekanisk udsugning eller lave en udluftningskanal, så du er sikret en tør krybekælder.
Mulighederne for isolering af krybekælder
Herefter skal krybekælderen endelig isoleres, og her kan du vælge mellem flere metoder
Først og fremmest er det muligt at isolere din krybekælder med granulat, dette granulat vil blive sprøjtet ned i kælderen ved hjælp af en granuleringsmaskine, oftest bygger man et hulrum under det eksisterende loft hvor granuleringen vil blive sprøjtet ind, dette vil foregå gennem den vindspærre der netop er blevet sat i.
Du kan også vælge at få isoleret din krybekælder med batts, dette er isolering i måtter der bliver sat op i krybekælderen, isoleringsmåtterne bliver lagt lige under dampspærren, mellem de bjælker og lægter der er i krybekælderens loft, herefter vil de blive holdt fast af lister eller tråd der igen bliver sat under så måtterne bliver hvor de skal. Under isoleringsmåtterne sættes der A-Pladebatts 10 som fungerer som vindspærre, så blæsten ikke kan trænge ind.
Er din krybekælder under 60 cm i loftshøjde må der andre muligheder til, nemlig at isolere krybekælderen ovenfra, det betyder at du her bliver nødt til at brække gulvet i stueetagen over krybekælderen op og isolere herfra, hvilket så også betyder at det er nu du skal beslutte dig for hvilket gulv du drømmer mest om at få lagt i din bolig. Oftest er det nemlig ikke muligt at genbruge det gamle gulv, så dette er altså kun en god løsning hvis du i forvejen havde planer om at få lagt et nyt gulv.
der er flere forskellige valgmuligheder når det gælder materialet til isolering af krybekælderen, men det bedste valg til netop din krybekælder i forhold til husets byggemateriale mm. Vil du få ved at henvende dig til en professionel isolatør, der kan give dig den information der er brug for til netop dit hus.
At arbejde sikkert med isolering af krybekælderen
Branchefællesskabet for arbejdsmiljø i bygge og anlæg advarer kraftigt mod at arbejde i krybekælder der har en loftshøjde der er fra 60 cm og ned, dette advarer de imod da der er en stærkt øget risiko for arbejdsulykker som at der kan forekomme kontakt med farlige installationer da pladsen er for trang til at man kan orientere sig ordentligt når der arbejdes, ligesom der på grund af den trange plads også er en risiko for iltmangel og at blive udsat for forurening af luften.
I kan læse meget mere her https://www.bfa-ba.dk/loeft-og-arbejdsstillinger/belastende-arbejdsstillinger/arbejde-i-krybekaeldre om arbejdet i krybekældre så i på den måde er sikret den rette viden inden arbejdet udføres.
Hvornår er det en god ide´ at få isoleret
Det er ofte en god ide´ at få undersøgt om huset mangler isolering hvis du oplever at der er unødvendigt koldt, f.eks. hvis der er træk og kulde ved gulvet, der opstår kuldebroer eller du til tider mærker en kølig brise selvom alle døre og vinduer er lukkede. Ofte siger man som en tommelfingerregel at huse der er bygget før 1980 er dem der oftest trænger til efterisolering, da man før 1980 var langt mindre grundig med at isolere boligerne end vi er i dag. Kortere sagt har dit gulv under 150 mm isolering over din krybekælder, kan det altså godt betale sig at efterisolere så der mindst er 200 mm isolering mellem stueetagen og krybekælderen.
Få isoleret din krybekælder til den bedste pris
Når du skal finde de isolatører og håndværkere der skal hjælpe dig med at få din krybekælder isoleret, er det en god ide´ at henvende dig til flere forskellige, forklare dem om opgavens omfang f.eks. om du har valgt materialer, hvor mange kvadratmeter der skal isoleres om det er en opgave der skal foregå nedefra eller oppefra mm. Og herefter skal du slutte af med at få hver enkeltes bud på deres pris, så du til sidst kan sammenligne de forskellige priser og tage dit endelige valg om hvilken håndværker der skal have opgaven.
Få et godt tilbud på isolering af din krybekælder
Du tænker garanteret på alt den tid det vil tage at indhente priser på den måde, men det er som sagt en god ide´ at gøre det, da håndværkernes timepriser kan ligge langt fra hinanden og der dermed kan være mulighed for en god besparelse. Har du ikke tid eller lyst til den opgave, har vi heldigvis en anden mulighed til dig her, klikker du dig videre her fra vores side vil du komme frem til vores samarbejdspartners side, de er nærmest eksperter i at indhente gode tilbud fra håndværkere i hele Danmark. Det har nemlig været deres arbejdsopgave de sidste 20 år, hvilket betyder at håndværkerne kender dem og ved at de må finde den gode prisliste frem, hvis de gerne vil ende med at få din opgave da de ved der er flere om buddet. Når du er på deres side, vil du se en lille formular du kan vælge at udfylde med de informationer der er vigtige i forhold til isoleringen af din krybekælder, den vil så efterfølgende blive sendt ud til flere forskellige isolatører. Efter to til tre hverdage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud fra tre forskellige isolatører der gerne vil isolere din krybekælder for dig, du kan nu gennemgå tilbuddene i ro og mag og se om der ikke er et af dem der passer helt til dig, vores erfaring er at det er der oftest. At bestille og modtage de tre tilbud er selvfølgelig helt og aldeles gratis for dig, ligesom du heller ikke forpligter dig til noget, det er blot en god mulighed for hurtigt og nemt at komme i gang med isoleringen.
Se andre typer af isolering