Hvad koster en Havearkitekt og hvad kan de hjælpe med

Havearkitekt
Havearkitektens timepris vil ligger mellem 600 – 1300 kr. pr time.
Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Det er ikke så ligetil at indrette den perfekte have, som man skulle tro, når man står overfor ændringer i haven eller en helt ny have der skal startes op er der et hav af muligheder, hvilket ofte kan virke uoverskueligt da alle elementerne i haven også skal passe sammen.

  Med en professionel havearkitekt har du muligheden for at få dit haveprojekt til at leve op til dine drømme, da havearkitekten er uddannet til at se din haves potentiale, og kan se hvordan dine drømme for haven med den rette plan bedst kan udføres så du får mest muligt ud af haven, og lettest kommer i mål med dit haveprojekt.

   

  Hvad koster en havearkitekt

  Hvad koster en havearkitekt? er et spørgsmål der aldrig er helt ligetil at besvare for prisen for en havearkitekts arbejde, kommer an på flere ting, som f.eks. kan være:

  Hvilke ønsker du har til havearkitekten, hvilken havearkitekt du vælger, hvor stor erfaring havearkitekten har, hvor mange timer projektet vil tage, hvor mange kvadratmeter din have er.

  Nogle opgaver har mange havearkitekter en fast pris for, og ved andre opgaver vil havearkitekten i stedet have en timepris.

  Havearkitektens timepris vil ofte ligge mellem 600 – 1300 kr. pr time.

  Da timeprisen for havearkitekter svinger en del, vil det ofte være muligt at finde en god pris for en havearkitekt ved at indhente tilbud fra flere forskellige havearkitekter, på den måde kan der være mange penge at spare.

  Havearkitektens priser for specifikke opgaver

  Havearkitektens faste opgavepriser er som sagt også svingende alt efter opgavens omfang og hvilken havearkitekt du vælger mm. men typisk vil priserne for haveplaner, havebesøg og haveskitser ligge omkring dette:

  Få et havebesøg

  Et havebesøg af en arkitekt vil ofte koste mellem 2700 – 3500 kr.

  Få tegnet en haveskitse

  Prisen for at få tegnet en haveskitse vil ofte ligge mellem 4500 – 8500 kr.

  Få lavet en haveplan med din havearkitekt

  Prisen for en haveplan lavet af eller sammen med havearkitekten vil typisk koste mellem 5000 – 20.000 kr.

  Hvad arbejder en professionel havearkitekt med

  En havearkitekts primære arbejdsområder er at planlægge, designe og sørge for driften i parker, haver, boligområder mm. 

  Deres spidskompetencer er at se på grundens muligheder, og hvordan den vil udvikle sig i fremtiden på den måde, kan en havearkitekt hjælpe dig med at planlægge din nye have med udgangspunkt i havens muligheder sammen med dine ønsker.

  I arbejdet kan blandt andet indgå havebesøg, haveskitse og en haveplan, ligesom havearkitekten også kan hjælpe med at guide dem der udfører arbejdet og sørge for at de kan arbejde videre når havearkitekten ikke længere er på opgaven.

  Havearkitekter har også en meget stor viden om planter, deres rette placering og de bedste metoder til at pleje planterne efterfølgende.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Havebesøg

  Havearkitekten kommer ud til din have så i sammen kan gennemgå den og se mulighederne i haven, havearkitekten kan komme med forslag til beplantninger, anlæggelse af terrasser, have stier, bede mm.

  Et havebesøg vil hjælpe dig til at du selv kan arbejde målrettet videre mod din drømmehave, eller du kan vælge at hyre en anlægsgartner til dette arbejde.

  Haveskitse

  En haveskitse er en ikke målfast råskitse over din have, på denne tegning kan alle dine drømme, ideer og planer tegnes ind, sammen med alle de løsninger havearkitekten har.

  På haveskitsen vil der også ofte blive tilføjet hvilke planter der skal være de forskellige steder, hvilke materialer der skal bruges til at indrette haven.

   

  Haveplan

  I en haveplan indgår en tegning med præcis opmåling af alle elementerne i din nye have de er tegnet udførligt ind med alle dine drømme og behov til haven, der er i en haveplan forslag til planter, terrasse og bede mm.

  Der er også i en haveplan inkluderet en planteplan, en vejledning til pasning af planter, der kan også være en belægningsplan med fliser mm, ligesom materialer også kan beskrives i en haveplan.

  I en haveplan vil der også oftest være en vejledning til udførelse af haven, hvordan haven skal passes med vandinger og beskæringer mm.

  Kortere sagt en meget udførlig plan over din drømmehave.

   

  Der kan dog fra havearkitekt til havearkitekt være forskelle på indholdet af havebesøg, haveskitse og haveplan derfor er det altid en god ide´ at du forhører dig om hvad deres tilbud indeholder.

   

  Fordele ved at få hjælp af havearkitekten

  • Når du hyrer en havearkitekt, vil havearkitekten hjælpe dig med at få en have der opfylder alle haveejerens ønsker og tanker, dvs. du rammer plet med din have allerede i første forsøg, hvilket for de fleste haveejere er en stor fordel.
  • En havearkitekt får oftest dine ønsker for haven til at gå op med det budget du har planlagt at bruge til haven, så dine haveplaner ikke kommer til at stikke af med hele årsbudgettet.
  • En havearkitekt kan give dig rådgivning i forhold til hvordan du udføre arbejdet, og får de forskellige elementer i din nye have til at passe sammen.
  • De fleste havearkitekter vil også sørge for, at du får en god rådgivning i hvordan du passer og plejer din have efterfølgende.
  • Med professionel hjælp og en god haveplan, kan du få muligheden for at kunne nyde en have, hvor der stort set er blomster hele året.
  • En havearkitekt vil kunne give dig, helt nye tanker og ideer samt masser af inspiration til din have.
  • Med hjælp fra havearkitekten og en haveplan, giver det dit projekt med at ændre de eksisterende forhold i din gamle have til en ny have, den helt rigtige start.
  • Med hjælpen fra en dygtig havearkitekt, vil du være sikker på at placeringen af alle planter i haven og anlægning af terrasse mm, er den helt rigtige for din have.
  • En havearkitekt er også uddannet til at se hvordan haven vil passe bedst muligt til huset, dette er både gældende for huset i en eksisterende have og for et nyt hus, derfor kan det være en fordel at et nyt hus er helt færdigt inden havearkitekten kommer på et havebesøg.

   

  Find de rette havefolk

  Man kan til tider blive lidt forvirret når man leder efter en havearkitekt, eller andre fagfolk indenfor havearbejdet, denne forvirring er der god grund til da der er mange betegnelser og navne for havearbejderne.

  Havearkitekt & Landskabsarkitekt:  disse to navne dækker over den samme faglighed, da uddannelsen til havearkitekt er den samme som uddannelsen til landskabsarkitekt, landskabsarkitekten vil dog typisk arbejde med landskabet og store parker.  https://www.ug.dk/job/job-fordelt-paa-erhvervsomraader/akademiskarbogledelse/archdesignplan/landskabsarkitekt

  Havedesigner: da havearkitekter også arbejder med havedesign, vil du opleve at havearkitekter også kalder sig have designer, dette er dog ikke en beskyttet titel, derfor er det en god idé at spørge ind til uddannelse og erfaring, inden du hyre en havedesigner, hvis du ønsker sikkerheden i en uddannet havearkitekt.

  En havearkitekt vil udover design og finde nye idéer også kunne føre tilsyn med havearbejdet så det udføres helt efter designet.

  Anlægsgartner: En anlægsgartner arbejder også med havedesign og har en uddannelse indenfor området, anlægsgartneren udfører også havearbejdet, https://bygliga.dk/anlaegsgartner/

  Gartner: en gartner i en have vil stå for pasning og pleje og sørge for at alt fremstår fra den smukkeste side, da de ved alt om planter og deres behov.

  De bedste tidspunkter til anlægning af en have er forår og efterår, da det typisk er de mest regnfulde perioder, og nyanlagte haver har brug for masser af vand til at vokse.

  Det er dog vigtigt at være opmærksom på at det ikke må være for koldt på tidspunktet du får anlagt haven da kulden vil standse væksten i haven, så april - maj og september – oktober er de bedste tidspunkter til en ny have.

  Ønsker du forslag til en ny haves design er det en havearkitekt den bedste løsning, ønsker du hjælp til processen med at få haven anlagt skal du bruge en anlægsgartner, ønsker du vedligeholdelse af omgivelserne i din have kan du ofte fortsat bruge en anlægsgartner eller finde en gartner til opgaven. 

  Bedøm artiklen her