Brug for en Glarmester ?

Prisen for en glarmester

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Når man gerne vil hyre en glarmester ind på en opgave, er det rart at kende lidt til priserne for deres arbejde. Timeprisen for en glarmester vil gennemsnitligt ligge på de 300 – 400 kroner pr time, det vil sige at der er glarmestre der tager mere pr time. For at kunne beregne den endelige pris ud vil du derfor have brug for at kende til det antal timer der vil blive brugt på opgaven, samtidig med at det også er vigtigt at kende til prisen på materialerne, det er svært som privatperson at kunne regne den ud selv, derfor vil du først kunne kende den endelige pris når du har kontakt til glarmesteren.

  Når man skal indhente tilbud på en opgave og man ved at timeprisen kan svinge fra glarmester til glarmester, er det en god ide´ at få indhentet flere forskellige tilbud fra forskellige glarmestre, på den måde vil man kunne få sin glarmesteropgave lavet til en fornuftig pris.

  Glarmesterens historie

  Glarmesterens oprindelige arbejdsopgaver bestod i at sørge for glasset i de danske kirker, men i løbet af 1500-tallet begyndte folk at få glasvinduer i de private huse og glarmesterens arbejdsopgaver blev derfor udvidet til også at omfatte private personer.

   I 1549 er der omtalt et glarmesterlav i København, men da der ikke var mange glarmestre, var det kun i få byer der fandtes lav for glarmestre. I perioden fra 1582 til 1598, var der en stor glasfremstilling sat i gang i skovene omkring Silkeborg, det var kong Frederik d. 2 der satte gang i produktionen da han havde brug for glas til sine nybyggerier og glas til festerne.

   

  Glarmestrenes opgaver i dag

  Når man tænker på glarmestrene i dag, ser man stadig for sig hvordan de kommer ud og skifter ituslåede vinduer ud i private hjem, men glarmesterfaget rummer meget mere end det. Der er selvfølgelig mange rudeopgaver som f.eks. autoruder, vinduer med forskellige former for glas, vinduesglas til drivhuse og orangerier og glas i hoveddøre, terrassedøre, drivhusdøre og orangeridøre med mere. Udover disse er der opgaver som f.eks. brusekabiner, glashylder, spejle, ruder til brændeovne, glasmosaik og glasmalerier, glasbordplader, indramning af billeder samt passepartout. Som om det ikke er nok laver de også ting som glasskillevægge, glaskarnapper, glasudhæng, udestuer og glasmontrer. Vi kan selvfølgelig også sige det på en meget kortere måde, de laver stort set, hvis ikke alt der har med glas at gøre.

  Uddannelsen til glarmester

  Uddannelsen som glarmester tager ikke mindre end 4 år og 8 måneder, i løbet af denne tid lærer de blandt andet at arbejde i mange forskellige former for glasmaterialer, her kan vi kort nævne glas som f.eks. sikkerhedsglas, plexiglas, sikringsglas, solskærmene glas, klart glas, farvet glas, sandblæst glas, blyglas, matteret glas og mange flere end dem.
  Udover kendskabet til glas lærer de kommende glarmestre også om at planlægge, tegne og fremstille komplicerede glasløsninger, og der læres også om at reparere og renovere vinduer samt at kunne vurdere de bedste fremgangsmåder til en opgave.
  Uddannelsen veksler mellem skoleperioder og praktikforløb, så de på den måde lærer det hele fra bunden og at bruge den viden de har opbygget.

  Opgaver du med glæde kan bruge glarmesteren til

  Overvejer du at få lavet et orangeri der kan forlænge din sommer eller et drivhus du kan dyrke grøntsagerne i, er en glarmester den helt rigtige til opgaven. Måske vil du gerne have nye vinduer der er præcist tilpasset til dit hus og dine ideer, her er glarmesteren også guld værd da de gerne planlægger, tegner og bygger op ud fra de ønsker du selv beskriver og her får du selvfølgelig også muligheden for gode råd og vejledning med i pakken så du ikke ender ud i noget der slet ikke kan lade sig gøre. 

  OpgaveBeskrivelse
  Installation af nyt glasGlarmesteren kan installere nye glas i vinduer, døre, skillevægge osv.
  Udskiftning af ruderHvis en rude er knækket eller har andre skader, kan en glarmester skifte den ud.
  Energirigtigt glasInstallation af energieffektive vinduer og døre, der kan hjælpe med at reducere energiomkostningerne.
  TermoruderGlarmesteren kan installere og udskifte termoruder, der er designet til at isolere bedre end almindelige ruder.
  Laminerede glasHvis sikkerhed eller støjreduktion er et ønske, kan en glarmester tilbyde laminerede glas.
  Indramning af billederEn glarmester kan også hjælpe med at ramme billeder og kunstværker ind, både med og uden glas.
  Montering af spejleUanset om det er et badeværelsesspejl eller et stort vægspejl, kan en glarmester montere det.
  Glasvægge og -døreI kommercielle bygninger eller moderne boliger kan en glarmester installere glasvægge og glasdøre.
  ButiksvinduerButiksvinduer, også kendt som facadeglas, kan installeres og repareres af en glarmester.
  GlaskonstruktionerNogle glarmestre har speciale i at lave større glaskonstruktioner, som f.eks. drivhuse, glasoverdækkede verandaer, eller glaspartier i større bygningsprojekter.
  BilglasMange glarmestre har også mulighed for at reparere eller udskifte bilglas, såsom forruder, bagruder og sideruder.
  Indbrudsikring med glasGlarmestre kan levere forskellige løsninger til indbrudsikring med glas, såsom hærdet glas eller sikkerhedsglas.

  Måske vil du gerne have et billede indrammet så det sidder lige i skabet eller lavet hylder af glas der passer ind, så er det også en god ide´ at det er glarmesteren der står for det, de har det helt rette værktøj til alle de opgaver der involvere glas og den helt rigtige ekspertise, så et stykke glas vil være nok. 

  Måske har du en samling du sætter stor pris på og gerne vil nyde synet af i hverdagen, men alligevel har pakket væk fordi du er bange for at den vil blive skadet? Det kan også være at du bare gerne vil have overblik over porcelænet i køkken eller spisestuen? Her vil en glarmester kunne lave lige den glasmontre der passer til dit formål. Og på denne måde kunne vi faktisk fortsætte længe for det er kun glassets muligheder (og der er mange), og vores fantasi og forestillingsevner der begrænser muligheden for det en glarmester ville kunne bruges til, er du nysgerrig skulle du næsten selv prøve at forhøre dig hos en glarmester.

  Spørg glarmesteren til råds

  Oftest er det jo vinduer og ruder i døre der skal skiftes ud og her er der alligevel også meget at tage stilling til, hvilken slags vinduer vil bedst passe til boligen, hvilke forventninger er der til vinduerne, skal de kun være lavenergi eller skal de også beskytte mod sollyset så der kan være forholdsvis køligt i sommerhalvåret og dejlig varmt i vinterhalvåret, eller bor man i bymiljø eller en befærdet vej så det er vigtigt at vinduerne også isolere mod larmen udefra? Der er virkelig mange ting at tage højde for og det bedste råd du kan få med på vejen herfra, er at snakke med din glarmester, for glarmesteren er den der bedst kan fortælle dig hvordan alle dine vinduesbehov bliver stillet. Som du måske kan høre, har vinduerne gennem de seneste år gennemgået noget af en udvikling, og der er langt flere muligheder i dag for at få bedre indeklima og støjniveau. Faktisk vil vi gerne gå så langt som til at sige at ligegyldigt hvad det er du overvejer at få en glarmester til at lave for dig, og du har selv de mindste spørgsmål til projektet, er glarmesteren glad for at kunne råde og vejlede.

  Få hjælp døgnet rundt af en glarmester

  Vidste du at der er flere forskellige glarmesterfirmaer rundt omkring i landet der har døgnvagt? Så skulle uheldet være ude, det kan være at du kommer hjem og har haft indbrud, eller dine børn har leget lidt for vildt og dermed er kommet til at ødelægge en rude, eller måske er glasset i dine vinduer blevet ramt for hårdt af et uvejr? Der er mange måder det kan gå galt på når det har med glas at gøre og ofte sker den slags ting udenfor de normale åbningstider, derfor er det en helt fantastisk mulighed at man så kan få fat på en glarmester der har døgnvagt. Så kan skaden hurtigt blive rettet op inden den får andre følger, som f.eks. våde gulve af regnen der nu kan komme ind, eller at det er blevet umuligt at holde varmen med det store hul i vinduet. Glarmestre der har døgnvagt, ligger spredt rundt om i landet, så lige meget hvor du bor er det muligt at få glarmesterhjælp selv helt ud på de små timer.

  Få et godt tilbud på en glarmester

  Det kan være en ret omfattende opgave, der stjæler en stor bid af den i dag alt for dyrebare tid vi i dag har til rådighed at forhøre sig om priserne, hos flere forskellige glarmestre. 

  Det er ofte sådan at folk der ønsker hjælp fra en glarmester, kun henvender sig det ene sted for at forhøre sig om prisen og ofte står valget mellem at få lavet opgaven eller udskyde den til senere, ud fra oplysningerne om prisen fra den ene glarmester. det syntes vi er virkelig ærgerligt og derfor har vi valgt at give dig en bedre mulighed, nemlig at få nogle andre til at indhente priserne for dig. Klikker du dig videre herfra vil du havne på vores samarbejdspartners side, de har i de sidste 20 år beskæftiget sig med at indhente gode tilbud fra forskellige håndværkere, hvilket altså også gælder for glarmestre i dit nærområde.

   På deres side vil du finde en lille formular, vælger du at udfylde den vil den blive sendt videre til forskellige glarmestre nær dig og efter to til tre hverdage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud fra tre forskellige glarmestre, der gerne vil hjælpe dig med din opgave. Nu kan du så i ro og mag gennemgå de forskellige tilbud og se om ikke et af dem skulle falde i din smag, hvis du tænker på prisen for denne ydelse kan vi fortælle dig at det er helt gratis for dig, ligesom du heller ikke forpligter dig til noget når du bestiller og modtager de tre tilbud fra glarmestrene.

  Andre sider til dig

  Nyttig links

  5/5 - (3 votes)