Værd at vide om Genvex anlæg

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Med et Genvex anlæg sikrer du dig at der altid er et behageligt indeklima i dit hjem, der opnås et sundt indeklima ved at luften i dit hjem konstant fornyes også de dage hvor du glemmer at lufte ud eller blæsten umuliggør åbne vinduer.

  Ikke alene sikrer Genvex et bedre indeklima, den sikrer også at luftfugtigheden ikke stiger og benytter sig af varmegenvinding til den varme luft der vil opvarme din bolig.

  Et varmegenvindingsanlæg fra Genvex kommer oftest også med en anden yderst anvendelig funktion at bruge kold luft i sommerhalvåret til at holde din bolig kølig, så med Genvex får du et komplet ventilationsanlæg.

  Prisen for et Genvex anlæg

  Et Genvex anlæg koster mellem 55.000 og 100.000 kr.

  Der er flere faktorer der spiller ind og dermed har betydning for prisen på dit Genvex anlæg, det kan blandt andet være:

  • Først og fremmest afhænger prisen af antallet af m2 bolig der ønskes opvarmet, der anbefales oftest at dit anlæg skal kunne skifte lidt mere luft ud i boligen end det egentlig er nødvendigt, på den måde sikrer du dig dit Genvex anlæg opnår den bedste effekt.
  • Dernæst afhænger prisen også af installationen, arbejdet er mere omfattende og materialekrævende jo større din bolig er, ligesom prisen også afhænger af den autoriserede installatørs timepris.
  • Ved mange anlæg kræver det at der bliver foretaget en indregulering, en indregulering sikrer dig at dit anlæg fungerer optimalt og er bedst muligt tilpasset din boligs behov, samtidig med at det også sikrer besparelser på strømforbruget og giver et bedre indeklima.
  • Med et Genvex anlæg er det også en fordel at have et serviceabonnement, på den måde sikrer du dig servicebesøg efter dit anlægs behov, så alt ved dit genvex anlæg altid fungerer optimalt, her skiftes blandt andet filtrer så du undgår et dårligt indeklima i anlæggets levetid, det sikres at ventilatorerne fungerer optimalt og ikke bruger unødvendige ressourcer mm.

  Hvordan virker et Genvex anlæg

  Genvex ventilationsanlæg fungerer ved at genvinde varmen der er i huset, anlægget er et specialdesignet ventilationsanlæg der overfører den varme der er i udsugningsluften (den luft der suges ud af din bolig) og giver den videre til den friske luft der suges ind i huset, på den måde sker der ikke et varmetab når der laves et luftskifte.

  I selve anlægget sidder der også en fugtmåler, den sikrer sig at indeklimaet har den rette luftfugtighed, et godt indeklima afhænger af at luften hverken er for tør eller fugtig, begge dele kan være skadelige både for boligen og dem der lever i boligen.

  Fugtføleren fortæller anlægget hvor meget ventilation eller hvor meget af den varme luft der er behov for, på den måde sikres et optimalt indeklima, uden fugt.

  Langt de fleste Genvex anlæg har også en kølefunktion til sommerhalvåret, her bruger den, den kolde luft udefra til nedkøling af din bolig, her bliver den køligere luft ført udenom varmeveksleren i anlægget, det betyder også at den ikke bruger strøm under denne del.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Kan alle boliger anvende et Genvex anlæg

  Det kræver en del plads i huset når der skal installeres et ventilationsanlæg, meget af pladsen skal bruges til rør der skal føres rundt i huset, rørene er ikke helt små da de mindst skal have en diameter på 12,5 cm.

  Den bedste metode er at installere rørene på en uudnyttet tagetage, eller installere ventilationsanlægget når et nyt hus skal bygges, her kan det blandt andet blive bygget ind i husets vægge.

  Er ingen af disse metoder mulige for dig i dit hus, er der heldigvis også andre gode muligheder til installering, blandt andet kan synlige rør være en løsning, men her er det en god ide´ at få en installatør ud og kigge på hvilke muligheder der er.

  Genvex præsentationsvideo


  Credit:Genvex

  Fordele og ulemper ved et Genvex anlæg

  Som ved alle opvarmningsmetoder er der fordele og ulemper, og de er altid værd at se nærmere på, er du i tvivl om varmegenvinding er det rette for dig, er det altid en mulighed at få professionel rådgivning, de fleste tilbyder også ofte gratis rådgivning om Genvex anlæggene.

  Fordele ved et varmegenvindingsanlæg

  • Et nyt hus er ofte virkelig godt isoleret, ofte så godt isoleret at der ikke kommer en naturlig ventilation i boligen, og det sker derfor nemt at indeklimaet bliver dårligt, hvor fugtigheden kan blive et problem. Dette kan et ventilationsanlæg nemt afhjælpe.
  • Et Genvex anlæg giver en betydeligt mindre risiko for fugt, skimmelsvamp og hussvamp i huset.
  • Det er muligt at spare mange penge på varmeregningen.
  • Luften i dit hus bliver mere ren, med Genvex får du frisk luft i boligen der er fri for pollen, støv udefra og sod og partikler fra skorstene bilos mm.
  • Anlægget genanvender varmeenergien der er i huset, så alt frisk luft der kommer ind gennem ventilationsanlægget, får varmen fra den luft der forlader dit hus gennem ventilationsanlægget, det sker uden at de to luftstrømme blandes.
  • Anlægget kan opvarme mange kvadratmeter.
  • Du får masser af frisk luft uden at åbne døre eller vinduer, så der vil være et langt mindre varmespild.
  • I sommerhalvåret kan varmegenvindingsanlægget blive til et ”køleanlæg” så det kan køle huset lidt ned.
  • I nye huse, kan du lettere overholde kravene fra bygningsreglementet til nye huse om lavt energiforbrug og god ventilation.
  • Et Genvex anlæg er billigt i brug, i et gennemsnitligt hus på 150 m2 vil et velpasset anlæg på et år bruge omkring 394 kWh. https://www.genvex.com/nyheder/vidste-du-at-dit-ventilationsanlaeg-ikke-bruger-saerlig-meget-strom
  • Du kan glæde dig over at dit hus opvarmes nemt i mange år fremover.
  • Et ventilationsanlæg kan ved hjælp af en varmepumpe ofte en indbygget varmepumpe opvarme dit brugsvand, typisk vil det blive opvarmet til 55 °, hvilket altid er yderst anvendeligt både i køkken og bad.
  • Et ventilationsanlæg har en varmegenvinding på 95%.
  • Et ventilationsanlæg giver dig energi – og miljørigtig opvarmning.

  ulemper ved varmegenvindingsanlæg

  • Det er en stor investering – dog er det en investering der vil spare dig for mange penge i anlæggets levetid.
  • Det kræver en autoriseret installatør at montere anlægget.
  • Det skal have et servicetjek hvert år, så du sikrer dig at det altid vil fungere optimalt.
  • Hvis anlægget ikke er reguleret rigtigt, kan det støje.
  • Nye anlæg kan have brug for en indregulering, så det køre perfekt i forhold til husets behov, alle huse er forskellige så det kræver tit en lille justering i starten.
  • Anlæggene fungerer bedst i huse der har en god isolering.
  • Ventilationsanlæg kræver meget plads.

  Levetiden for et Genvex anlæg

  Et ventilationsanlæg har en levetid på omkring 20 år, dog skal du huske den faste aftale med service af dit ventilationsanlæg, så det hele tiden køre optimalt.

  Man kunne måske godt ønske sig at levetiden er længere når det er så stor en investering, men sætter du investeringsbeløbet op mod besparelsen på varme, når du benytter varmegenvinding som din varmeenergi vil det nok stadig være en god forretning.

  Hvem installerer varmegenvindingsanlægget

  Når du skal finde en der skal installere anlægget, skal du lede efter en der har erhverv som autoriseret installatør, så sikrer du dig at din varmegenvinding kommer til at virke optimalt, da det er et ret kompliceret arbejde at installere et varmegenvindingsanlæg.

  Men få priser fra flere forskellige installatører, så er du sikker på at få installeret dit varmegenvindingsanlæg til den rette pris.

  Få et godt tilbud montering af Genvex anlæg

  Hos 3byggetilbud.dk har du muligheden for at benytte dig af deres erfaring og fordele når der skal indhentes priser på montering af dit varmegenvindingsanlæg, det er både hurtigt og nemt at finde den der skal udføre arbejdet og så kan det give gode besparelser på installation af dit ventilationsanlæg.

  Opgavebeskrivelse til installationen af ventilationsanlæg.

  Når du skal indhente tilbud på installationer som installation af et ventilationsanlæg, er der flere ting der kan være gode at have med i opgavebeskrivelsen for eksempel:

  • Hvad er adressen på huset hvor du ønsker en montering af varmegenvindingsanlægget?
  • Hvor mange m2 er huset?
  • Hvordan er isoleringen i dit hus?
  • Er der en uudnyttet tagetage, skal rørene være synlige eller skal der bygges rørskjulere?
  • Hvornår ønsker du arbejdet skal påbegyndes?
  • Om du ønsker anlægget, skal være med en indbygget varmepumpe, så din varmegenvinding inkluderer opvarmning af brugsvand.
  • Om du har bestemt dig for et sted hvor selve anlægget skal placeres.

  Brev til 3byggetilbud

  I 3byggetilbuds formular kan i skrive noget som dette

  Kære 3byggetilbud

  Vi ønsker at få et tilbud på installation af et Genvex varmegenvindingsanlæg inkl. Varmepumpe.

  Vores hus er 150 m2, og godt isoleret.

  Vores tagetage er ikke i brug, så der burde være gode muligheder for at installere rørene deroppe, anlægget vil vi også gerne have placeret på loftet.

  Vi håber at arbejdet kan opstartes den 1. september.

  Mvh

  Familien varmegenvinding
  Varmegenvinding alle´ 23
  7070 Varmegenvinding
  Tlf. 70600000

  Mail: fam_varmegenvinding@mail.dk

  Bedøm artiklen her