Få en pris på et fundament

Mere info om konceptet

Kvadratmeter prisen for fundament

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Der er flere faktorer der kan spille ind på prisen når der skal laves et fundament, hvis det er et hus fundament vil der være brug for at der bliver lagt isolering i fundamentet, er det derimod en garage der skal have en sokkel fundament er det ikke så vigtigt med isoleringen og det vil derfor koste mindre pr m2 end fundamentet til huset.

  Det har også en betydning hvordan grunden er hvor der skal graves ud til fundamentet, er der for eksempel langt ned til stabil grund vil det kræve ekstra at få lagt fundamentet hvor prisen så vil stige lidt. Det kan også være at det er et fundament til den kommende tilbygning, her vil det betyde at der skal tages hensyn til den eksisterende bygning så der ikke kommer til at opstå skader som f.eks. de grimme sætningsskader på sigt.

  Men alt i alt vil du kunne regne med at den gennemsnitlige pris for støbning af fundament vil ligge mellem 1000 – 3000 kr. pr kvadratmeter.

  Men det er heller ikke nogen hemmelighed at prisen kan variere efter hvilken firma du benytter da håndværkerpriserne bliver sat af firmaet selv, ligesom der også kan være forskel på priserne alt efter hvilken landsdel du skal have bygget i.

   

  Prisen for et fundament vil ligge mellem 1000 – 3000 kr. pr kvadratmeter.

  Hvad er et Fundament

  Alt byggeri starter med fundamentet, nye huse skal have et fundament, garager, tilbygninger, udestuer mm alle skal de have et fundament der ligger som basis for det egentlige byggeri.

  Så går du i byggetanker er det helt sikkert også her dit byggeri vil starte når grundplanen er klar, og som med alle andre projekter man kaster sig ud i, er det altid rart at vide lidt mere inden start, vi håber du her kan få den ekstra viden du har brug for om din nye bygningsfundament.

   

  Fundamentets dybde

  Når fundamentet skal støbes, skal der først graves ud til det. faktisk er det nødvendigt på en almindelig grund med almindelige stabile jordforhold at grave ned til minimum 90 cm under jorden, det er så langt man skal ned for at undgå at der kan komme frost i jorden. Frost omkring fundamentet vil kunne betyde at huset kan få sætningsskader da frossen jord vil fylde mere og dermed presse mod fundamentet der så vil blive tvunget til at give sig.

  Nogle af de emner der er gode at tænke over inden arbejdets start

  • Hvor stor skal bygningen være?
  • Hvordan er terrænet på grunden? Vær f.eks. sikker på at vand kan løbe væk fra bygningen i stedet for mod.
  • Hvordan er jorden på grunden? Er det muligt at skabe et solidt fundament eller skal der andre midler i brug?
  • Vil du gerne have en kælder under bygningen?
  • Hvordan ser det ud i forhold til radon i undergrunden? Er der brug for ekstra sikring mod radon?
  • Hvad skal der indbygges i fundamentet af afløb, varme og elinstallationer?

  Når grunden ikke er stabil nok til fundamentet

  Ved en almindelig grund med stabilt underlag der sagtens kan holde til fundamentet, vil man benytte sig af beton og lecablokke, men er grunden ikke stabil nok må der tages andre midler i brug for at skabe det rette fundament til din bygning.

  Er det for eksempel en grund der indeholder en del muldjord, er det svært at få det stabilt nok til at det ville kunne bære et helt hus og der vil ikke gå lang tid før huset får skader, derfor bliver man her nødt til at grave en del længere ned end de påkrævede 90 cm og simpelthen grave til man møder stabil grund.

  Det kan være du skal grave helt ned i 2 til 3 meters dybde for at grunden bliver stabil, her er det en god ide´ at bruge brøndfundament. Det betyder at der vil blive boret ned til den faste grund hvor hullerne der er op til 1 meter i diameter, vil blive fyldt op med beton, så der oven på dette vil kunne blive støbt et fundament til dit hus.

  Er der længere ned end de 3 meter før der er fast grund vil det være bedre at vælge pælefundering, her bankes betonpælene ned i det stabile jordlag hvorefter fundamentet vil blive lavet på toppen af disse pæle.

  få fundamentet støbt til den rigtige pris

  Når du skal i gang med at støbe fundamentet til din nye bygning, er det vigtigt at finde de rette håndværkere der kan hjælpe dig med opgaven, og her kan du selvfølgelig også se om du ikke kan finde dem der tager den bedste pris for opgaven, der er trods alt ikke nogen grund til at finde en der tager alt for meget for at støbe et fundament. Så find frem til flere forskellige firmaer og entreprenører der arbejder med fundamenter, fortæl dem om det du gerne vil have dem til at lave, eventuelt få dem til at se på opgaven så de kan vurdere hvordan forholdene er for at skabe fundamentet til din bygning mm. Og slut af med at få deres bud på opgavens pris så du bagefter kan vælge ud fra de forskellige tilbud.

  Få et godt tilbud på at få støbt fundament til din nye bygning

  Det er selvfølgelig en tidsslugende opgave at hente de forskellige tilbud hjem på dit kommende fundament, vi vil ikke sige at du næsten selv kunne lave det på den tid det tager at hente hjem men tid det vil det tage. Hvis du gerne vil bruge alt den tid på andre ting, har du faktisk muligheden her, for vores samarbejdspartnere er ret gode til at indhente tilbud fra håndværkere i hele Danmark, det har været deres arbejde de sidste 20 år og det endda med en stor succes. Klikker du dig videre herfra vores side vil du komme frem til deres side, her vil du kunne udfylde en lille formular med dine informationer om det fundament du ønsker at få lavet, vælger du det vil du efter to til tre hverdage modtage tre tilbud fra tre forskellige firmaer der gerne vil lave dit fundament for dig. Det er selvfølgelig helt gratis og uforpligtende at bestille og modtage de tre tilbud, men det er ofte en god mulighed for lige at kunne spare lidt ekstra på opgaven da det ikke skal være nogen hemmelighed at håndværkerne kender vores samarbejdspartnere og ved at de for at komme i betragtning til opgaven må lægge sig lidt ekstra i selen for at finde de gode tilbud frem.

  5/5 - (2 votes)