Hvad koster facaderenovering pr m2 og hvordan skal det gribes an

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Facaden på dit hus skal kunne tåle meget, da den ikke alene giver huset sit udseende, men også beskytter din boligs ydervæg mod sol, regn, kulde, varme og vind.

  Derfor er det vigtigt at vedligeholde husets facade, så der ikke opstår store skader i facaden der kan medføre råd og fugt i konstruktionen og konstruktionsskader, og efterlader huset i dårlig stand.

  En facaderenovering vil altså ikke alene få dit hus til at fremstå smukt, det vil også være med til at forlænge din boligs levetid.

   

  Hvad koster en facaderenovering

   

  Prisen for en facaderenovering afhænger af flere forskellige ting blandt andet

  • Hvilken slags facade det er der skal laves.
  • Hvor omfattende en renovering af facaden kræves der.
  • Hvor stort et areal facaden er.
  • Hvilken murerfirma du vælger til at udføre din facaderenovering mm.
  • Er der behov for efterisolering af facaden i forbindelse med renoveringen?
  • Er huset i et plan eller flere plan.

  Da så mange forskellige faktorer spiller ind på hvad en facaderenovering koster, kan vi uden at kende detaljerne ikke give en konkret pris, men kun give dig et bud på prisen, som i mange tilfælde vil være:

  • Filtsning koster mellem 350 – 500 kr. pr m2.
  • Vandskuring koster mellem 350 – 500 kr. pr m2.
  • Netpuds koster mellem 500 – 800 kr. pr m2.
  • Pudsning af mur koster mellem 350 – 625 kr. pr m2.
  • Omfugning koster mellem 500 – 875 kr. pr m2.
  • Facadeisolering koster mellem 1100 – 1650 kr. pr m2.

  Beregning af facadeareal

  Når du skal beregne hvor mange m2 din facade er skal du bruge højden og længden i meter på en facade og gange dem med hinanden, gør dette med alle husets facader og læg til sidst tallet sammen.

  Dvs. et hus hvor facaden er længde: 23 m og højde 2,4 m er facade målet 55,2 m2 den anden side har en tilsvarende længde hvilket giver 110,4 m2 for begge langsider

  De to husender måler bredde 8 m og højde 2,4 m giver 19,2 m2 pr ende i alt 38,4

  Derfor er hele facaden 148,8 m2

  Slut af med at måle vinduer og døres m2 og træk deres areal fra facade kvadratmeterne og du ender med det rette mål.

  I dette tilfælde siger vi at der i alt er 40 m2 vinduer og døre, derfor vil facaden nu være på 108,8 m2

  Derfor vil prisen for en vandskuring af facaden når døre og vinduer er trukket fra ligge mellem 38.080 – 54.400 kr. inkl. moms.

   

  Få et godt tilbud på facaderenovering

   

  Som du kan se variere priserne på facaderenovering en del, en del af grunden er selvfølgelig hvilken stand facaden er i, men murernes pris på arbejdet kan også have en stor betydning for hvor meget du skal betale for renoveringen af facaden.

  Derfor er det en god ide´ at spørge flere forskellige dygtige håndværkere hvad deres pris er for en renovering af facaden, en let og effektiv måde at finde frem til de bedste tilbud på facaderenovering er dog altid at benytte sig af 3byggetilbuds store erfaring i indhentning af priser og tilbud.

  Udfylder du deres lille formular, gør de resten i forhold til at finde tilbuddene og alt du selv skal gøre er at lave en aftale med den murer du ønsker, skal udføre arbejdet.

   

  Forskellige muligheder for facaderenovering

  Der er mange muligheder når det handler om at renovere facaden, vi vil kigge lidt på nogle af de mest brugte metoder indenfor facaderenovering, måske en af dem er den type facaderenovering du leder efter.

   

  Omfugning

  En omfugning foregår ved at alt den gamle mørtel der sidder mellem murstenene, bliver kradset ud og i stedet bliver der lagt ny mørtel ind som nye fuger, en omfugning er den form for facaderenovering der kræver mindst vedligeholdelse.

  Det er ofte ikke nødvendigt at lave en omfugning af hele facaden på en gang, da de gamle fuger ikke bliver påvirket på samme måde på alle sider af huset, her er det en god ide´ at sørge for at den nye mørtel har samme farve som den gamle.

  Du kan læse lidt mere om omfugning af murværk her

   

  Facadeisolering med puds

  Facadeisolering er den udvendige isolering med flere fordele som at eventuelle fugt problemer bliver reduceret kraftigt samt det især er en effektiv løsning til ældre huse der er svære at isolere indefra, med en isolering af facaden kan du få en betydeligt lavere varmeregning, sammen med et bedre indeklima.

  At varmeregningen bliver så meget laver skyldes at facaden bliver beklædt med en isolering på mellem 100 mm– 250 mm tykkelse, hvorefter der bliver pudset henover, så facaden bliver jævn og glat.

  En facadeisolering vil dog ændre facadens udseende så dit hus får et helt nyt udtryk, så det er værd at sætte sig lidt ind i hvilke forskelle der vil blive.

   

  Pudsning af facade

  En pudset facade er en god løsning hvis du ikke ønsker at give dig i kast med en omfugning af facaden, der findes flere forskellige metoder til pudsning af facaden, nemlig filtsning, vandskuring og netpuds.

   

  Filtsning

  En filtset facade går i dag ind inder betegnelsen en moderne facade da udtrykket i sig selv er moderne og der er flere muligheder for at give facaden et mere personligt præg med forskellige farver og udtryk.

  Man filtser facaden ved at trække et tyndt lag filts på facaden, lade det sidde et stykke tid for det bedste resultat for herefter at køre det sammen med et filtsebræt, en filtset facade skal vedligeholdes med maling, og når facaden får skrammer, skal de repareres og igen have lidt maling.

   

  Vandskuring

  En facade der får en vandskuring, er i dag også et meget populært valg til facaderenovering, først påføre man et tyndt lag mørtel som får lov til at sidde og tørre, herefter får det tynde lag mørtel en vandskuring, og facaden kommer til at fremstå flot.

  Som ved filtsning skal en vandskuring også vedligeholdes med maling og lapning af skrammer, både til filtsning og vandskuring er det muligt at få farvet mørtel, så det er muligt at få facaden på dit hus i næsten den farve man ønsker sig.

   

  Netpuds

  Netpuds er en effektiv løsning til facader der har behov for en ekstra omfattende facaderenovering, her bliver puds og mørtel armeret med et lamineringsnet, blandingen hærdes hvorefter det får et lag filts ovenpå.

  Det er muligt at vælge mellem forskellige farver og strukturer til netpuds facaden, og dette er en af de facadeløsninger der ikke kræver ret meget vedligehold, dog kan farven med tiden falme.

  Fordelen ved at få renoveret facaden

   

  • Du styrker dit hus modstandskraft overfor vejrforholdene, så det kan klare sige gennem vintrenes blæst, regn og kulde og somrenes sol, hedebølger og skybrud.
  • Du slipper for at der kommer fugt ind i boligens murværk og dermed slipper du også for råd og andre ubehageligheder.
  • En facaderenovering forlænger din boligs levetid.
  • En fuld facaderenovering kan reducere dit hus behov for vedligehold de næste år.
  • Vælger du facaderenovering med udvendig isolering giver det gode besparelser på din varmeregning sammen med et forbedret indeklima.
  • Du kan få ændret husets facader og bestemme hvilket udtryk det skal have.
  • Husets udseende vil fremstå sundt og smukt, hvilket altid vil være en god investering der øger din boligs værdi og salgbarhed.
  • Vi ved at tiden altid vil sætte sine spor, men hvis du jævnligt får lavet lidt vedligeholdelses facaderenovering på din bolig, kan du udskyde den helt store omgang af facaderenoveringen og slippe for at det bliver en alt for dyr fornøjelse.

  Hvordan foregår en facaderenovering?

   

  Når man renoverer facaden, kan det foregå på lidt forskellige måder alt efter hvilke type facaderenovering der vælges, men processen vil oftest starte som her.

  Facaden renses så gammelt puds og afskalninger fjernes, dette gøres ofte ved hjælp af en sandblæsning.

  Ved en sandblæsning blæses det finkornede sand med en høj kraft, hvilket betyder at en sandblæsning fjerner alt det gamle puds, afskallede maling og det øverste lag mørtel.

  Eventuelle huller i murværket bliver lappet, har murværket også revner vil disse revner blive repareret, er dit hus med mursten vil fugerne blive gået efter, og trænger fugerne til genopfriskning vil fugerne blive skrabet ud og derefter fyldt op med ny mørtel.

  Herefter vil den valgte renovering af facaden blive udført

   

  Opgavebeskrivelse til facaderenoveringen.

   

  Det er altid en god ide´ at have en opgavebeskrivelse klar når du skal finde de fagfolk der skal stå for en renovering af din facade, så de lettere kan bestemme prisen for opgaven.

  Den kan eventuelt se ud som denne:

   

  • Hvor stort er facadearealet (husk at fratrække døre og vinduer)?
  • Hvordan fremstår din facades murværk i dag?
  • Er der nogle af facaderne der er hårdere ramt end andre? (hvilke)
  • Er der specifikke problemer i facadens murværk der skal arbejdes grundigt med?
  • Hvornår ønsker du arbejdet udføres og færdiggøres?
  • Hvilken type skal facaderenoveringen være?
  • Skal facadetypen ændres eller er det en renovering af den nuværende slags facade?
  • Skal der laves en isolering af husfacaden?
  • Hvornår er boligen bygget? Er der ombygning hvor murværket har været involveret?
  • Er huset i et eller flere plan?
  • Din adresse
  • Dit tlf.nr.
  • Din mailadresse.
  • Det er ofte en god ide at sende billeder af facaden sammen med beskrivelsen

  Beskrivelse til udfyldning af formular

   

  Brevet til 3byggetilbud kunne f.eks. se ud som dette

   

  Kære 3byggetilbud

  Vi leder efter et murerfirma der kan lave en facaderenovering på vores et plans hus der er bygget i 1982, vores facade uden døre og vinduer er 148,8 m2, det er ved at være nogle år siden vi sidst har fået udført noget i forhold til facaderenoveringen, derfor er der også kommet lidt skader på vores facade, heriblandt huller og nogle mindre revner, samtidig er der muligvis enkelte fuger der også har brug for lidt hjælp.

  Vores facade mod vest er nok lidt hårdere ramt, da den ofte har været udsat for ekstra meget blæst.

  Vi påtænker at få samme slags facade igen, da den kræver samme vedligeholdelse som vi er vant til og dog har glemt et par år, vores nuværende facade er filtset og vi vedlægger et billede af farven på facaden, da vi gerne vil have den samme farve igen.

  Vi vedlægger også billeder af facadens generelle stand, og lidt ekstra af de skader der er kommet i løbet af årene.

  Vi håber at finde et murerfirma der kan lave facaderenoveringen inden den 15. april i år.

  Mvh
  Hans Stenene
  Hundrede år gaden 2
  1234 Andeløse
  Tlf. nr. 12345678

   

  Prisen for en udvendig isolering af et hus vil oftest ligge mellem 1100 kr. – 1650 kr. pr m2.

  Prisen afhænger af flere forskellige ting som f.eks. den nuværende facades stand, om huset er etplans eller flere plans hus.

  Ny facadebeklædning vil også kunne trække prisen lidt op.

  Hvis du passer på din facade, vedligeholder den og sørger for at få repareret skrammer som huller og små revner i facaden vil en godt pudset facade kunne holde hundrede år, hvis ikke flere hundrede år.

   

  Det er bedst at male husets facade når luftfugtigheden er under 80 % og temperaturen er mellem 10° og 25°, en overskyet dag uden risiko for regn er det perfekte tidspunkt da direkte sollys vil få malingen til at tørre for hurtigt og det vil blive svært at få malingen til at blive jævn.   

  Man kan godt fjerne en pudset facade, men det er et større projekt der giver meget støv og snavs, så beskyttelse er nødvendigt så man ikke indånder støvet.

  Inden du får sat gang i projektet, er det dog altid en god ide´ at undersøge om dit hus kan tåle at få fjerne den pudsede facade.

  Vil du selv stå for projektet kan du bruge en mejselhammer eller en borehammer

  5/5 - (1 vote)