Entreprenør ?- Find en her

Hvad er en entreprenør?

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Har du også ofte gået og tænkt på hvad en entreprenør er, hvad er det lige præcis de får deres arbejdsdag til at gå med? Hvad kan du selv bruge dem til? Og er en entreprenør en alle kan hyre ind til deres opgaver, eller er det kun for de store byggefirmaer? Er det enkelte personer eller et firma? Hvis du har gået og overvejet nogle af de spørgsmål, er du kommet til det helt rette sted, for vi vil gerne hjælpe dig til at vide meget mere om entreprenørerne, det kunne jo være at det er lige sådan en du står og har brug for til dit projekt.

  En entreprenør er en person eller et helt firma der udfører et nøje beskrevet arbejde for den person eller firma der vælger at hyre entreprenøren. Oftest med en aftale om en fast pris for hele opgaven, ofte er deres opgaver inden for bygge og anlægsbranchen, selvom du også kan finde entreprenører indenfor andre områder. Skal du bruge en entreprenør skal du finde en der arbejder indenfor det område du har brug for at få en opgave løst i, f.eks. hvis du har brug for at få kloakken gennemgået skal du finde en entreprenør der arbejder indenfor kloakker. Mange entreprenørfirmaer har mange forskellige ansatte, så de kan varetage en bred vifte af forskellige opgaver for kunder som private, offentlige og firmaer, på den måde kan de varetage store byggeopgaver uden at skulle ud og finde nye håndværkere, for de er alle under samme firma. Ordet entreprenør er fransk og er egentlig betegnelsen for en person der foretager sig eller påtager sig noget, som f.eks. i dette tilfælde, en opgave.

   

  Hvad laver entreprenørerne?

  Da en entreprenør ikke er et erhverv som f.eks. en tømrer eller en smed, kan du møde dem inden for virkelig mange områder af især bygge og anlægsbranchen. Her vil vi nævne nogle af de områder entreprenørerne typisk kan dække, men da det er så bredt, er der selvfølgelig flere områder end disse. En enkelt entreprenør arbejder ikke med alle de forskellige områder, men har sit eget område med sin ekspertise, selvom der som førnævnt er entreprenørfirmaer der dækker mange områder.

  OmrådeEksempler
  FjernvarmeAnlæggelse og vedligeholdelse af fjernvarmeledninger, alt arbejde relateret til anlæggelse af fjernvarme
  KloakarbejdeKloakspuling, kloakseparering, byggemodning af kloakker ved nybyggeri
  MurerarbejdeAlt murerarbejde inden for bygninger og byggeri, herunder ydermure, gulve, vægge
  JordarbejdeUdgravning til nybyggeri og tilbygninger ved eksisterende bygninger, flytning af jord
  AnlægsarbejdeByggemodning med anlægning af veje, kloakledninger, vandledninger, belægning af veje, kantsten, parkeringspladser
  MalerarbejdeAlle former for malerarbejder, maling af vægge, murer, skoler, lofter, offentlige bygninger, private hjem
  TømrerarbejdeNybyggeri, etageadskillelser, opsætning af vægge, lofter, gipsplader
  Opførelse og nedbrydningOpførelse og nedbrydning af hele bygninger eller dele af bygninger
  Elektriker og teknikInstallation af elektricitet i nye huse, opsætning af solcelleanlæg, varmepumper
  StøbearbejdeStøbning af fundament til nybyg eller tilbygninger
  Tv-inspektionTv-inspektion af kloakrør, samlinger og kloaker
  RotteskaderForebyggelse og reparationer af skader som rotter kan forårsage på bygninger, kloakker
  Natur og genopretningArbejde med natur og genopretning af natur, herunder udgravning til søer og etablering af vådområder

  Entreprenørens uddannelse

  Der er faktisk flere uddannelser der ender ud i at man bliver entreprenør, for kort at nævne to af dem så, er der kaospilotuddannelsen der vare 3 år. Her lære du en masse om entreprenørskab, man lærer at udvikle forretningskoncepter og idéer, og at lede et projekt fra starten hvor man har visualiseret det til det er helt færdiggjort og leveret. Kaospilot Uddannelsen er rettet mod alle sektorer, man kan være entreprenør indenfor.

  Men er man færdig uddannet håndværker og ønsker at starte for sig selv som entreprenør, kan man bruge to år til at læse byggeriets lederuddannelsen. Her lære håndværkerne blandt andet om forretningsstrategier, motivation af de ansatte, ledelse, kommunikation, jura, arbejdsmiljø og aftaleforhold. Så de bagefter er godt klædt på til at starte sit eget entreprenørfirma, og kan ansætte håndværkere der kan varetage flere forskellige opgaver for firmaet.

  Hvorfor hyre en entreprenør?

  Hvis du står og skal i gang med at få lavet et stort projekt med mange arbejdsdele som hvis du skal have bygget et nyt hus, i gang med en større renovering eller andet der kræver mange bolde i luften der skal holdes styr på, er en entreprenør guld værd. Entreprenøren vil fritage dig for mange ting, og de vil under hele arbejdet bevare overblikket over hvad der skal gøres, hvad der er gjort og hvilken rækkefølge det skal ske i osv. Så slipper du selv for at skulle holde styr på alle tingene og at bekymre dig om det hele nu bliver gjort i den rette rækkefølge, på den rigtige måde.

  Er det et nyt hus du har planer om at få lavet, vil entreprenøren overtage alle disse opgaver:

  Indhentning af byggetilladelser og godkendelser, Gravearbejde, Byggemodning, Kloakarbejde, Jord og beton, Byggeri og anlægsarbejde, Opførelse af råhus, Alt arbejde der skal laves af elektriker, murere og tømrer, Færdiggørelse og aflevering af byggeprojektet.

  Så er der næsten kun at åbne champagnen og fejre det nye hus som du skal tage dig af, hvilket jo slet ikke er dårligt.

   

  Få et godt tilbud på en entreprenør

  Af gode grunde som du garanteret allerede har gættet er det helt umuligt for os at give dig et overblik over prisen for det arbejde du ønsker at få lavet, da entreprenørerne arbejder indenfor så mange forskellige områder og vi ikke kender dine ønsker til din entreprenør, om det er byggearbejde eller anlægsarbejde eller noget helt andet du har behov for at få nogen til at lave for dig. 

  Men vi kan tilbyde dig muligheden for at få indhentet et godt tilbud på entreprenør arbejdet du har i tankerne, klikker du dig videre her, havner du på vores samarbejdspartners side. De er virkelig gode til at hente tilbud hjem fra entreprenører og håndværkere, og har efterhånden 20 års erfaring i at gøre det, og selvfølgelig har du også muligheden for at få del af de gode tilbud. Udfylder du den lille formular om det arbejde du ønsker at få udført, vil du indenfor to til tre hverdage modtage tre forskellige tilbud fra tre forskellige entreprenører. 

  Så kan du i ro og mag sidde derhjemme og vælge hvem du gerne vil have til at udføre arbejdet for dig. Det er selvfølgelig helt uforpligtende at modtage tilbuddene, og har du besluttet dig, kontakter du bare den entreprenør du har valgt. 

   
  5/5 - (1 vote)