Har du brug for et eltjek og vil du gerne kende prisen ?

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Dette skal du vide om Eltjek af dine installationer

  Et el tjek er en grundig el teknisk gennemgang af alle dine el installationer, og den giver dig en god sikkerhed for at alle el installationer fungere optimalt og sikkert i hele din bolig.

  Oftest bliver der udført et el eftersyn med udarbejdelse af en elinstallationsrapport i forbindelse med et boligsalg, som en del af arbejdet til tilstandsrapporten og ejerskifteforsikringen, men er din bolig af ældre dato kan det også være en stor fordel at få lavet et el eftersyn.

  Er der mistanke om ulovlige elinstallationer er det også bedst at få foretaget et el tjek, så sikkerheden er i orden i din bolig.

  Hvad koster et el tjek

  Prisen på et el tjek afhænger af flere forskellige faktorer som f.eks.

  • Boligens størrelse, jo større din bolig er jo mere vil det kræve at undersøge alle elektriske installationer.
  • Hvornår din bolig er bygget, er den bygget før eller efter 2001, er huset før 2001 vil det koste lidt mere at få foretaget et el tjek.
  • Om der er elektriske installationer der har fejl.
  • Hvilken autoriseret elektriker du vælger og hvor meget kørsel der er.

  Prisen på et el eftersyn er slet ikke så høj som man kunne tro, du vil kunne regne med at prisen ligger mellem 1500 kr. – 4000 kr. inkl. Moms – minus eventuelle udgifter til udbedring af eventuelle fejl senere.

  Hvorfor få lavet et el tjek

  Først og fremmest er det en god ide´ at få lavet et el tjek i din bolig hvis du er det mindste usikker på om der er ulovlige forhold i dine el installationer, ulovligt lavet el installationer kan få alvorlige følger, og bør altid undersøges nærmere, så de kan blive udført rigtigt.

  Det kan også være en god ide´ at få et el tjek hvis du er usikker på om dine el installationer er så gamle at ledningerne i væggene er pakket ind i stof, stofledningerne er i sig selv ikke farlige, men de er skrøbelige og der skal ikke så meget roden rundt med ledninger før stoffet smuldrer eller flækker hvilket kan resultere i at metallet i ledningen som fører strømmen bliver blottet, hvilket i sig selv er en brandfare.

  Med andre ord så er de gamle stofledninger skrøbelige, men det er nu heller ikke så mærkeligt da mange af dem stammer fra dengang de første elinstallationer blev lavet i boligerne.

  Skal du sælge din bolig, så er det en god ide´ at få foretaget et el tjek ved en autoriseret elektriker som klargøring til dit boligsalg og din boligs tilstandsrapport, ønsker du en ejerskifteforsikring skal el tjek rapporten bruges for at kunne tegne ejerskifteforsikringen.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Hvad indebærer et el tjek

  Et el tjek er en grundig gennemgang af alle husets synlige installationer, et el tjek indeholder

  • Gennemgang af eltavler
  • Kontrolmålinger af fejlstrømsafbrydere
  • Gennemgang af materiel bag afbrydere, stikkontakter og lampeudtag
  • Gennemgang af lavvoltsinstallationer og 230V spot installationer
  • Gennemgang af elinstallationernes antal og dimensionering
  • Gennemgang af beskyttelse mod berøring med spændingsførende dele
  • Udarbejdelse af elinstallationsrapport

  Et el tjek er ifølge lovgivningen gyldigt i et år efter det er blevet lavet, når det er i forbindelse med et eventuelt salg af din bolig.

  Hvad et el tjek blandt andet ikke indeholder

  Bagatelagtige forhold, herunder almindeligt slid og ælde som er normalt for en el installation ud fra installationens alder, og ikke påvirker elinstallationernes funktionsdygtighed nævneværdigt.

  • Dele af el installationen der var utilgængelige.
  • Elinstallationer uden for selve bygningen.
  • Hårde hvidevarer.
  • Andre brugsgenstande.
  • Om elinstallationen er tidssvarende.

  Er det lovpligtigt at få lavet et el eftersyn

  Det er ikke lovpligtigt at få lavet et el tjek, men det er en god ide´ at få lavet et el tjek efter alle de el tjek regler der er og få lavet en elinstallationsrapport hvis du vil vide om din boligs el installationer er sikre.

  I forbindelse med at du vil sælge dit hus er et el tjek en god fordel for både køber og sælger, det kan især på længere sigt være en stor fordel for sælger

  Sælger:

  • Du har muligheden for at tegne ejerskifteforsikringen og lave tilstandsrapport efter dit el tjek hvor der bliver lavet en elinstallationsrapport, så er du sikret mod at skulle betale for usynlige fejl i de næste 10 år som er den tid det tager før man ikke længere ville være ansvarlig for usynlige fejl og mangler i boligen.
  • Det kan være at du med få udbedringer af fejl, vil kunne få salgsprisen til at stige.

  Køber:

  • Du får et godt indblik i alle synlige installationer
  • Du får svar på om der er fejl i de elektriske installationer.
  • Ofte vil der også stå hvad det vil koste at udbedre de fejl der må være, og ellers er det let med en elinstallationsrapport at forhøre sig hos en autoriseret elinstallatør

  Kan el tjek laves på alle former for bolig

  Ja alle boliger og ejendomme der har indlagt el kan få foretaget et el tjek, men det er forskelligt alt efter hvilken boligform man bor i om man laver el tjek til tilstandsrapporten.

  Ved salg af huse, sommerhuse, landbrugsejendomme og lign. Er det muligt at få lavet en tilstandsrapport, og selvom den ikke er lovpligtig, er det stadig en god ide´ og nødvendig i forhold til at tegne en ejerskifteforsikring.

  Ved salg af ejerlejlighed og andelsbolig er det lidt anderledes, her laves der oftest ikke en tilstandsrapport da det ville betyde at hele ejendommen skulle gennemgås, men rent faktisk hænger man stadig på ansvaret i 10 år en handel.

  Mange vælger derfor at få lavet et el tjek og en vvs gennemgang, og i dag er der mange forsikringsselskaber der tilbyder en sælgeransvarsforsikring, for at dække andelsbolig og ejerlejligheds sælgeres behov for forsikring.

  En del andelsbolig foreninger kræver i dag at man får lavet et el tjek og et VVS eftersyn inden man sætter sin andelsbolig til salg.

  Ønsker man at sælge sin andelsbolig eller lejlighed er det helt sikkert værd at undersøge nærmere hvordan man laver den bedste forsikring for sig selv i forbindelse med salget, så man ikke ender med at skulle betale et erstatningskrav for eventuelle skader 9 år efter handelen er afsluttet.

  Elinstallationsrapportens karakterer

  Når du får lavet dit el tjek, er der klare regler for hvordan rapporten udarbejdes, efter et el tjek får du derfor rapporten hvor selve karakterskalaen står således:

  IB

  – ingen bemærkninger – alle installationerne er her helt i orden

  K0

  – små praktiske eller kosmetiske mangler

  K1

  – ulovlige fejl i forhold til installationen, men ikke noget som er farligt eller påvirker funktionaliteten

  K2

  – ulovlige forhold i installationerne, som på sigt kan føre til fare for personerne i boligen, eller som på længere sigt kan føre til nedsættelse af funktionaliteten af installationen

  K3

  – ulovlige forhold, som inden for kort tid kan risikere at føre til brand eller anden personskadelig fare for beboerne, eller som nu eller på kort sigt kan føre til nedsættelse af funktionaliteten af installationen.

  UN

  – installationen bør undersøges nærmere.

  K3 og Installationen UN – får du en af disse mærkninger ved dit el tjek er det en god ide hurtigst muligt at kontakte en autoriseret elinstallatør, så du med det samme kan få rettet op på denne elle disse fejl.

  Det er muligt at indhente tilbud på el tjek

  Spar penge på el tjekket ved at indhente tilbud fra flere forskellige autoriserede elektrikere, der er nemlig ikke ensartede priser for elektrikere i Danmark, derfor kan det være en god mulighed for at spare penge på el tjekket.

  Det er selvfølgelig tidskrævende at indhente flere tilbud på en grundig kontrol af din boligs elinstallationer, men heldigvis er der også mulighed for at gøre det på en nem og enkel måde, ved at benytte 3byggetilbud.dk de har stor erfaring i indhentning af tilbud og er ofte så dygtige at du ender med at spare endnu flere penge.

  Når du udfylder deres formular, vil du modtage 3 tilbud fra autoriserede elektrikere og her kan du frit vælge mellem de tilbud du får, ligesom det også er en mulighed ikke at vælge en af dem.

  Det er selvfølgelig også helt gratis at benytte sig af deres tilbud om at indhente tilbud til dig.

  Opgavebeskrivelse

  Når du skal finde frem til elektrikeren der skal foretage et grundigt el tjek i din bolig, er det en god ide´ at beskrive opgaven så grundigt som muligt, dette gælder både ved egen kontakt og hvis du vælger at benytte dig af 3byggetilbuds store erfaring i tilbudshentning.

  En opgavebeskrivelse til et el tjek kan være som følgende

  • Hus på (150 m2)
  • Bygget i år (1970)
  • Er der mistanke om ulovlige el installationer?
  • Er der foretaget nogle ændringer eller udbygninger af husets oprindelige elinstallationer?
  • Hvornår ønsker du at elektrikeren foretager gennemgangen af elinstallationerne?
  • Din adresse
  • nr.

  Brev til 3byggetilbud

  Kære 3byggetilbud

  Jeg leder efter en autoriseret elinstallatør der kan lave et grundig el tjek i min bolig og under gennemgangen også vurdere om der skal forbedringer til for at gøre min bolig mere sikker, og måske øge værdien på boligen da jeg overvejer at sælge, og derfor nok får brug rapporten til en ejerskifteforsikring.

  Jeg vil også hvis det er muligt hyre den autoriserede elinstallatør til at udføre eventuelle forbedringer, her aftales prisen separat alt efter hvilke forbedringer der skal laves.

  Boligen er på (150) m2, den er bygget i (1970).

  Jeg har ikke mistanke om at der er nogle ulovlige elinstallationer, har dog kun boet her i nogle år og i den tid fået udvidet el installationerne med nogle stikkontakter, det var dog en elektriker der udførte arbejdet, så der er garanti for at det er lovlige installationer.

  Jeg håber at finde en autoriseret elinstallatør der kan foretage el tjekket inden (december), glæder mig til at modtage

  Mvh

  Hr såfremt
  Erhverv vej 20
  1010 Bygliga
  Tlf.nr. 12345678
  Din mail

  4.6/5 - (8 votes)