Ny carport - Læs vores guide med pris, tips og råd

Indhold på siden
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Har du besluttet dig for at få bygget en ny carport, kan du forvente at få flere fordele end et godt sted at parkere bilen, carporte kan nemlig så meget mere end det, så den kan faktisk ende med at gøre dit liv lettere på flere måder end en god beskyttelse til bilen.

  Der er mange muligheder og forskellige former for carporte, ligesom de kommer i mange forskellige prislejer, en af de vigtige ting at have med i overvejelserne er dog at carporten skal passe til din bolig, så den bliver en del af et harmonisk udtryk.

  Typisk vil en carport være en simpel konstruktion bygget op af fire stolper med et tag, men mange vælger i dag at bygge en carport med en eller to sider, dette kan være for at bygge et skur sammen med carporten, eller blot for at få mere læ til sin bil.

  Med de mange typer af carporte er der gode chancer for at finde en der passer til de øvrige bygninger på din grund, og ellers er der altid muligheden for at få en arkitekttegnet carport.

  Hvad koster en ny carport

  Hvad en ny carport koster er svært at prissætte da der er mange forskellige faktorer der spiller ind på den endelige pris, først og fremmest hvilken type carport du vælger og hvem du vælger til at bygge carporten, prisen bestemmes blandt andet også af:

  • Materialevalget, skal det f.eks. være en carport i træ eller stål
  • Er det en færdigbygget carport eller ønsker du en arkitekttegnet carport
  • Skal carporten være fritstående eller en tilbygget carport så den er sammenhængende med dit hus, eller en anden bygning.
  • Skal carporten have et indbygget skur?
  • Hvilken størrelse ønsker du din carport skal have, skal der evt. være plads til én bil eller to biler, familiens cykler, eller er en mindre carport et bedre valg.
  • Hvor i landet skal din carport bygges? Der er ofte forskel på håndværkernes arbejdsløn alt efter hvilken landsdel du bor i.
  • Er der allerede anlagt en indkørsel hvor carporten skal placeres eller skal der etableres en ny indkørsel.

  Priseksempler på carporte

  Da en carport pris er så svær at fastsætte, har vi stedet valgt at finde frem til flere specifikke priseksempler, priserne er ikke faste, blot et godt sted at sætte udgangspunktet for mulighederne for hvad en carport koster.

  Priserne er med udgangspunkt i en fritstående carport, da mange carporte i dag bygges som fritstående, foretrækker du at din nye carport er en tilbygning vil prisen på carportene være højere.

  Ofte falder valget på en ny carport mellem træ eller stål eller en blanding af de to materialer, selvom de fleste carporte er i stål og/ eller træ er der dog også eksempler på carporte hvor mursten er en del af materiale valget, da mursten garagerne ikke er så udbredte er vores fokus på træ og stål:

  En fritstående færdigbygget carport i træ

  En ny carport i træ er ofte et populært valg, da træet passer til de fleste bygninger, og oftest falder godt i med haven, samtidig med at en carport i træ også kan fås i en prisvenlig model.

  Prisen for en ny carport i træ vil ofte ligge mellem 12.000 – 21.000 kr.

  En fritstående færdigbygget carport i stål

  En ny carport i stål er også et af de populære valg, en af fordelene er at stål carportene ikke kræver samme vedligeholdelse som en træcarport, stål carporte koster dog lidt mere end en carport i træ

  Prisen for en ny stål carport vil ofte ligge mellem 21.000 – 43.000 kr. 

  Prisen for arbejdet

  • Prisen for grund og fundamentarbejde vil ofte ligge omkring 37.000 – 50.000 kr.
  • Prisen for selve monteringen af de færdigbyggede carporte vil ofte ligge omkring 15.700 – 19.000 kr.
  • Det vil sige prisen for fundamentarbejde samt montering typisk vil ligge omkring 60.000 kr.

  Valg udover materialer der også vil påvirke prisen på din carport kan være

  Dobbelt carport

  Hvis du har behov for en dobbelt carport hvor det er muligt at parkere to biler, vil der være brug for flere kvadratmeter og hermed skal der bruges flere materialer og ekstra fundament til din carport, dette vil typisk få prisen til at stige med 30-45 %

  Men er man en familie med flere biler er det som regel godt givet ud, da man med en dobbelt carport slipper for at kæmpe om pladsen i carporten.

  Skur / redskabsrum samt carport i et

  Har du også behov for et sted hvor du kan stille dine haveredskaber er et redskabsrum bygget sammen med din carport et perfekt valg, det er også muligt at få bygget et isoleret skur sammen med din carport, hvilket altid vil give dit skur langt flere anvendelsesmuligheder end blot til opbevaring af haveredskaber.

  Typisk vil man placere et skur eller redskabsrum i forenden eller i siden på carporten, så der er bedst mulighed for at komme ind i det tilhørende skur / redskabsrum selvom bilen holder i carporten.

  Ønsker du et redskabsrum eller skur sammen med din carport vil det få prisen til at stige med omtrentlig 25000 – 35000 kr.

   

  Arkitekttegnet carport

  Vil du gerne have at din nye carport passer perfekt sammen med huset, kan det være svært at finde en færdigbygget carport der lever helt op til dit behov, her er det en fordel at få din carport tegnet af en arkitekt, så du præcist kan få den carport du ønsker dig.

  En arkitekttegnet version af en carport vil selvfølgelig ligge i den dyre ende, men ofte er det ekstra beløb givet godt ud, da resultatet bliver præcist som du ønsker det, da du selv kan vælge design, materialer, tilbehør mm.

  Prisen for den arkitekttegnede carport med udgangspunkt i en 40 kvadratmeter carport der bygges i træ, vil ca. ligge omkring:

  • Arkitekttegning og ledelse af projektet: 29.000 – 35.000 kr.
  • Fundering og jordarbejdet: 43.000 – 48.000 kr.
  • Tømrerarbejdet og tagdækkerarbejdet: 223.000 – 230.000 kr.
  • strøm – montering og tilslutning: 29.000 – 32.000 kr.

  Denne pris er blot et eksempel, prisen kan variere alt efter landsdel, arkitekt, håndværker m.fl.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Har du også overvejet om du skal have en garage er det muligt at læse mere om garagen her.

  Fordele ved carporte

  Der er flere fordele ved en carport hvis vi tager udgangspunkt i en carport uden sider og skur vil fordelene blandt andet være:

  • Din bil bliver godt beskyttet mod vind og vejr, både solens UV-stråler, regn, hagl og sne – især UV stråler og hagl kan til tider skade bilens lak
  • Du slipper for at nattefrosten bider sig fast i bilen så du ikke skal starte med at skrabe is af vinduerne de kolde vintermorgener.
  • Er carporten bygget sammen med huset vil det også være en fordel i forhold til vind og vejr så du på regnfulde dage kan smutte ud i bilen uden at blive ramt af en eneste dråbe, og på varme solskinsdage har bilen holdt i skyggen.
  • En carport kan bringe skygge i indkørslen, hvilket får ukrudtet til at vokse langsommere op mellem fliserne.
  • En carport sender også signalet om at der er orden på tingene, for alt har sin plads.
  • Du har muligheden for at hænge dit vasketøj ud til tørre uden at skulle være bekymret for regnvejr eller dug.
  • En carport giver i modsætning til en garage stadig masser af rum for lys og luft.

  Love og regler for en ny carport

  Når man bygger nyt, er det altid en fordel at vide så meget om alle regler og love som muligt, der er intet så irriterende som når man netop har færdiggjort et projekt så finder man ud af at det ikke overholder de regler der er fastsat og derfor skal det igen fjernes.

  De love og regler der skal undersøges her er:

  Byggetilladelse:

  Som udgangspunkt er reglen som følgende hvis du bygger carporten sammen med din bolig eller overstiger carportens grundareal 50 kvadratmeter skal du søge om byggetilladelse inden du går i gang med at få bygget carporten.

  Dette er dog kun et udgangspunkt da kommunen du bor i, kan have fastsat sine egne regler på området.

  Byggeprocent på grunden

  Der er også fastsat regler for hvor meget du må bebygge af din grund f.eks., må du ved en fritliggende villa bebygge 30% af grundens samlede areal, dog må dine samlede små bygninger som skure, carporte, havestuer mm ikke overstige et samlet areal på 50 kvadratmeter.

  Får carporten f.eks. et areal på 60 m2 vil det skulle indregnes i grundens bebyggelsesprocent.

  Lokalplaner og servitutter

  Disse regler kan variere fra kommune til kommune derfor skal du også undersøge lokalplanen for området du bor i, og yderligere undersøge om der er særlige servitutter for din grund i forhold til bebyggelse.

  Der er i reglerne blandt andet også altid fastsat hvor stor højden må være på den bygning du ønsker opført, ligesom der er regler for hvor tæt på skel der må blive bygget.

  Få et godt tilbud på din nye carport

  Når du skal finde håndværkerne der skal montere eller stå for byggeriet af din carport, er det altid en god ide´ at kontakte flere forskellige håndværkere for at høre deres pris for byggeriet af carporten, her er det altid en god ide´ at have en grundig opgavebeskrivelse med i din forespørgsel.

  Opgavebeskrivelsen kunne blandt andet indeholde følgende:

  • Hvor mange kvadratmeter carporten skal være.
  • Hvor mange køretøjer skal holde i carporten, er det en enkelt eller en dobbeltcarport.
  • Skal carporten være enkel eller ønsker du en carport inkl. Skur med plads til opbevaring, eller skal carporten være med sider hvor der er vinduer eller døre?
  • Skal det være den færdigbyggede carport eller skal den designes sammen med en arkitekt.
  • Har du også brug for tilbud fra en arkitekt. (nogle firmaer kan tilbyde dette, ellers er 3byggetilbud altid en oplagt mulighed for at finde alt du har brug for til at få bygget carporten)
  • Er der allerede en eksisterende indkørsel hvor carporten skal bygges.
  • Hvilket materiale skal carporten bygges i?
  • Ønsker du evt. professionel rådgivning inden arbejdet påbegyndes?
  • Vedlæg gerne billeder af stedet du ønsker at carporten bygges.
  • Hvornår ønsker du at arbejdet er afsluttet
  • Husk navn, adresse, mailadresse og telefonnr. så det er let at komme i kontakt med dig og du samtidig sikrer dig at håndværkerne også har muligheden for at indberegne kørsel så du får det mest retvisende billede af omkostningerne.

  Når du modtager håndværkernes tilbud på din carport, vil du se deres forskellige prissætninger og få et klart svar på spørgsmålet ”Hvad koster en carport” samtidig med at du har en god chance for at finde en billig carport.

  Du må bygge din carport tæt på skel, dog er reglen at den max må være 12 meter lang og 2.5 meter høj over terræn, har du andre bygninger i skel er deres længde mål med i de max 12 meter, så et skur på 2 meter i længden vil efterlade 10 meter til carporten. Men tjek altid med Kommunen.

  En carport til to biler vil typisk have en bredde på 6,5 – 7 meter, den ideelle bredde på carporten afhænger dog af bredden på de biler der skal holde under den, derfor er det en god ide´ at overveje bil bredden inkl. plads til udstigning.

  En carport kan tælles med i bebyggelsesprocenten, hvis grundens samlede areal af småbygninger som skure, udhuse, carporte mm. overstiger et areal på 50 m2, indtil de 50 m2 regnes de ikke med i bebyggelsesprocenten. 

  Bedøm artiklen her