Hvad koster en brolægger i timen ?

brolægger

Når man overvejer brolægning, er det vigtigt at tage højde for mange faktorer, herunder hvilken type brolægning man ønsker, om det skal være med sten eller fliser, og hvordan det endelige projekt skal se ud.

Brolæggere tilbyder kompetent rådgivning om alle aspekter af brolægning, hvilket gør dem til den ideelle fagperson at hyre for sådanne projekter. Vi kommer også ind på detaljer om de forskellige materialer og værktøjer, en brolægger bruger, samt hvordan man bedst beskriver en opgave for en brolægger.

Prisen på en brolægger ligger omkring 500 kroner inkl. moms i timen

Det er altid rart at kende prisen for brolægning / Brolægger

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Når et brolægningsarbejde skal opstartes, er der flere ting der skal tages stilling til, først og fremmest hvilken form for brolægning man ønsker at få lagt, skal det f.eks. være med sten eller skal det være med fliser, hvordan skal udformningen være, hvor meget koster brolægning mm.

  Brolæggere er gode til at give kompetent rådgivning om alle de forhold der omhandler brolægning, derfor er en professionel brolægger altid den helt rigtige fagmand at hyre når det omhandler alt indenfor de brolagte områder.

  Hvad koster en brolægger i timen ?

  Hvad koster en brolægger, er et af de spørgsmål der ofte bliver spurgt ind til når samtalen handler om brolægning, men hvad prisen er på brolægning kommer altid an på flere forskellige faktorer, derfor skal man se på hele processen for at kunne beregne den endelige pris for en brolægningsopgave.

  Det er blandt andet opgavens omfang, herunder hvor mange kvadratmeter der skal have belægning, om der er gammel belægning der først skal fjernes, hvilke materialer der skal bruges, hvor lang tid opgaven vil tage, hvilken brolægger du vælger at hyre da prisen varierer mm. 

  Prisen på en brolægger ligger omkring 500 kroner inkl. moms i timen, men alle de forskellige brolæggere og de forskellige brolæggerfirmaer fastsætter selvfølgelig deres egne brolægger priser, derfor kan det være muligt at spare penge på brolægnings opgaver ved at indhente tilbud fra flere professionelle brolæggere, til din brolægnings opgave. 

  Alle materiale omkostninger vil oftest være de samme hos de forskellige brolæggere, derfor er brolæggerens timepris den afgørende faktor i forhold til prisen på din brolægningsopgave, da det er her der er mulighed for at spare mange penge når du indhenter tilbud fra flere brolæggere.

  Ofte kan det også være en fordel at købe materialer hos en brolægger, da brolæggeren muligvis har mulighed for at købe materialerne billigere end du selv vil kunne, derfor kan det ofte være den billigste løsning.

  Hvad laver en professionel brolægger?

  En brolægger laver alle mulige forskelligartede opgaver der blandt andet omhandler alle belægningsopgaver som offentlige stier, torve, parkeringspladser derudover er der selvfølgelig også mange opgaver for private som f.eks. lægning af fliser som de almindelige betonfliser til indkørsler, terrasser, gangarealer og stier.

  Derudover er det selvfølgelig også muligt at få fjernet gamle fliser og lagt fliser på ny, samt kantsten afgrænsninger som en flot finish på en ny sti op til hoveddøren.

  En brolægger kan også løse opgaven med at bygge diverse stentrapper, fx små stentrapper til en terrasse, stentrapper med arealafgrænser eller større stentrapper til huset.

  En brolægger har også erfaring indenfor stensætninger og stendiger, opsætning som mure af natursten, eller som støttemure.

  En brolægger kan sørge for at du får lagt terrasse hvor der lægges fliser i de fineste mønstre, så det ikke alene er planterne der vil skabe en fantastisk stemning omkring en ny terrasse.

  Det er selvfølgelig også muligt at få en ny terrasse med en belægning af chaussesten, eller få en lægning af fliser der har ensartede overflader.

  En ny indkørsel vil en brolægger ligeledes kunne lægge nye fliser som vil ligge helt snorlige så din indkørsel kan klare selv de mest kritiske øjne.

  En brolægger opbygger også niveauforskelle, dvs. du kan med hjælp fra en brolægger få din terrasse i flere niveauer, eller en terrasse i hvert hjørne af haven, du kan få havebede i niveauer så der er bedre plads til alle dine planter, du kan få opbygget mure der omkranser din have.

  Du kan få lagt gulv i dit orangeri eller i dit drivhus, måske i et sildebensmønster eller udformet som et skakbræt.

  Når det kommer til brolæggere og alle former for brolægning, er det næsten kun fantasien der sætter begrænsningerne, for de forskellige opgaver og hvilken belægning du kan få lagt hvis du har fået en god ide’ til et projekt så er det altid muligt at spørge en brolægger til råds.

  En brolægger vil altid få skabt holdbare resultater du kan glæde dig over i mange år.

  Hvorfor vælge en brolægger

  Overvejer du at gøre det selv i stedet for at hyre den bedste brolægger til din opgave, er der ting du bør overveje. Du kan selvfølgelig godt gøre det selv, det er slet ikke det, men når du hyre en brolægger sikrer du dig et langtidsholdbart resultat.

  Du går glip af den ekspertise du får med i købet når du hyre en brolægger og det er slet ikke nogen lille ekspertise, med en uddannelse der vare fra 4 år og 6 måneder til 5 år alt efter startdato, vil den store ekspertise være temmelig værdifuld for arbejdet.

  Med en brolægger er du altid sikret kompetent rådgivning, der sikrer at dit projekt bliver vellykket.

  Den rette brolægger vil kunne give dig en masse kreative forslag, både i forhold til en ny belægning og til den eksisterende belægning, og have alle de typer værktøj der skal til for at udføre opgaven.

  Med en brolægger til at lave din brolægningsopgave for dig, sikrer du dig et varigt smukt, professionelt og holdbart resultat som du vil kunne glæde dig over i mange år frem. Og du sikrer dig at der ingen grænser er for den måde dine sten, fliser, brosten og belægninger kan udfolde sig på.

  Vil du have havegange der Snoer sig med fliser i snirklede mønstre? Eller en terrasse der breder sig i cirkler ud fra midten? Eller et indgangsparti der byder dig og dine gæster velkommen med fliser eller natursten der skaber smukke mønstre ved hjælp af forskellige farver?

  Eller en ny indkørsel med markeringer for holdepladserne? Eller noget helt andet? Så er det en brolægger du burde hyre til opgaven.

  Med en brolægger får du en professionel fagmand der kan sikre dig brolægning, der skaber så positiv opmærksomhed, at dine naboer sikkert vil have det samme.

  En brolægger vil også kunne give dig den bedste form for professionel vejledning når det handler om at bevare det flotte resultat, så du på bedste vis kan vedligeholde din nye belægning.

   

  Brolæggerens materialer

  Der er selvfølgelig alle de materialer en brolægger vil bruge nedenunder brolægningen for at garantere at det bliver et stabilt underlag for dig og dine at bruge i det daglige, oftest vil det være forskellige sandarter der skal lægges i de helt rigtige lag.

  når det gælder selve belægningen, er det langt mere interessant, for her er muligheder som brosten, betonfliser, kantsten, pigsten, ler klinker, granitsten, natursten, og sten og fliser med et hav af forskellige navne som bondesten, forskellige former for herregårdssten og holmegårdssten som faset, slåede, rumlet kant mm.  ibf fliser, hjertingsten, tegl, nybrosten, klostersten, hollændersten.

  Der er et meget stort udvalg af sten, teglsten og fliser at tage stilling til derfor er det ofte en fordel at få professionel hjælp for her kan den rette brolægger, hjælpe dig med at finde de helt rigtige materialer til den ny indkørsel, terrasse, havesti eller det dit projekt skal være.

  Brolæggerens værktøj

  Det vigtigste værktøj en brolægger har, er selvfølgelig hænderne og øjnene, hænderne der placerer stenene præcist så det hele i sidste ende kommer til at passe, og øjnene der hele tiden ser at alt er som det skal være at der ikke er en sten der har rykket sig fra deres bestemte plads og derved kan komme til at forskubbe det hele. 

  Men udover de to, er der også en del andre værktøjer der oftest er med ude på opgaven, af dem kan vi nævne brolæggerhammeren, fliseklipperen, afretningsværktøjet, sættejernet, brolæggerstænger og vinkler, muresnor, pløkker og spyd, stentænger og stenløfter, flisesnoren, betonstampere eller stødere. Alt det er med til at brolæggeren kan udføre sit arbejde meget hurtigere og langt bedre, end man selv ville have mulighed for.

  Opgavebeskrivelse til en brolægger

  Når du skal finde ud af hvilket firma der skal have din brolægger opgave (indkørsel, terrasse, havebed, trappe mm.) er det en fordel at have en god opgavebeskrivelse, så brolæggeren har den bedste mulighed for at give dig den endelige pris på den opgave du ønsker at få udført af en brolægger.

  En opgavebeskrivelse kan blandt andet indeholde:

   

  • Hvilken opgave ønsker du at få lavet? En indkørsel, en terrasse, en sti eller?
  • Hvordan ønsker du at slutresultatet ender?
  • Skal der være nogen form for ekstra finish?
  • Hvor mange m2 skal have ny belægning?
  • Har der tidligere været en belægning?
  • Skal den gamle belægning fjernes?
  • Hvilke materialer skal brolæggeren bruge?
  • Ønsker du at medkøbe materialerne hos brolæggeren?
  • Har du brug for råd og vejledning fra en brolægger?
  • Hvornår ønsker du opgaven udført?
  • Vedlæg gerne et billede af området du ønsker ny brolægning på
  • Husk kontaktoplysninger og din adresse, så du får muligheden for en brolægger fra dit lokalområde, og at det er let at komme i kontakt med dig når du skal have dine tilbud fra flere brolæggere.

  En brolæggers timepris ligger omkring 500 kr. i timen, men prisen kan variere da brolæggere selv fastsætter deres timepriser, ofte vil du dog kunne få en samlet pris på en brolægningsopgave, så du ikke behøves at tænke på timepriser.

  Prisen for at få lagt fliser på et areal på 30 m2 vil koste omkring 30.000 kr. dette inkluderer udgravning, flere lag af sand og selve flisebelægningen. 

  Den letteste og mest effektive metode til at få lagt fliser hvor du er sikret at resultatet holder i mange år fremover, vil være ved at hyre en brolægger, for en brolægger har en stor uddannelse indenfor brolægning og vil derfor hurtigt kunne give dig det flotteste resultat.

  Andre sider til dig

  Nyttig links

  4.8/5 - (19 votes)