Brug for en Blikkenslager ? Find pris og gode tips til bestilling af tilbud

blikkenslager

Blikkenslagerens arbejde spænder bredt og omfatter alt fra tagarbejde i metaller som zink og naturskifer til facadearbejde og skorstensinddækning.  Selvom blikkenslagere og VVS’ere ofte forveksles, arbejder de inden for forskellige områder, hvor blikkenslageren primært fokuserer på udvendigt arbejde. At hyre en professionel blikkenslager sikrer kvalitet og holdbarhed i arbejdet. Når man skal indhente et tilbud er det vigtigt at specificere opgavens detaljer, som hvilket materiale der skal bruges og opgavens omfang, for at få et præcist tilbud.

Som udgangspunkt kan du regne med at blikkenslagerens timepris ligger mellem 350 kroner og 600 kroner pr time, dette er inklusive moms.
Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Som det er med de fleste håndværksfag i Danmark, er der forskel på blikkenslagerens timepris, ting der kan spille ind på prisen, er blandt andet hvor i landet firmaet ligger og hvor stor en erfaring blikkenslageren har. Men som udgangspunkt kan du regne med at blikkenslagerens timepris ligger mellem 350 kroner og 600 kroner pr time, dette er inklusive moms.


  Men for at du vil kunne regne den endelige pris ud, vil du også have brug for at vide hvad materialerne vil koste, og hvor mange timer der skal bruges på den opgave du gerne vil have en blikkenslager til at lave. Da det kan være svært at regne et timetal ud, vil det være bedst at indhente et tilbud med en fast pris på hele opgaven.

  Blikkenslageren laver mange forskellige arbejder dvs. det arbejde der er i metaller og naturskifter udenfor.

  • Blikkenslageren laver blandt andet tage i Zink, naturskifer og metal, sålbænke og gesimser, facadearbejde generelt, skorstensinddækning, rækværk til trapper, skraldespande stativer mm.
  • Det der er vigtigt for blikkenslageren at vide, er blandt andet hvad det præcist er for en opgave du ønsker udført.
  • Hvilket materiale det skal laves i?
  • Og om du har nogle helt specifikke ønsker til det færdige resultat.
  • Størrelsen på arbejdet.


  Hvem er blikkenslageren?

  For lang tid siden da man begyndte at bygge huse og bygninger i Danmark, fik man brug for en anden slags håndværk end man hidtil havde haft brug for, og derfor udsprang blikkenslagerfaget fra smedefaget. Det blikkenslagerne kunne bedre end smedene, var at udføre blikarbejdet på bygningerne som f.eks. nedløbsrør, tage og facader, selv den dag i dag er det, det som blikkenslagerne ofte arbejde med.

  Deres arbejde i dag ligger i at lave ting som f.eks. tagrender, fodblik, nedløbsrør, zinktag, skorstensinddækning, skotrender, kvistinddækninger, murkroneinddækninger, gesimser og sålbænke. De kan selvfølgelig også oftest arbejde i andet metal materiale end zinken, blandt andet kobber og bly.

   

  Er en blikkenslager og VVS’er ikke det samme?

  Ofte sker det at de to faggrupper bliver blandet sammen, hvilket er lidt ærgerligt for faktisk ligger de to fag et godt stykke fra hinanden, det kan selvfølgelig ikke udelukkes at der er få arbejdsopgaver der vil få dem til at mødes på midten af en opgave men udover det er deres områder forskellige. Som før nævnt arbejder blikkenslageren med alt der indeholder blikarbejde, hvor en VVS’er arbejder inden for vand sanitet og varme. Sagt på en lidt anden måde som altid vil være en god tommelfingerregel når forskellen på de to skal huskes, så er blikkenslageren ham der altid arbejder på det udvendige af dit hus, og VVS´eren er den der arbejder indenfor.

  Det kan dog godt være at Blikkenslageren og VVS´eren kan nogle af de samme ting da deres uddannelser starter det samme sted, nemlig på VVS-uddannelsen. Efter man er færdig med de fælles fag, er det blevet tid til at specialisere sig, og det er så her blikkenslageren har valgt at blive blikkenslager. At blikkenslageren og VVS’eren starter med at tage den samme uddannelse, kan nemt være grunden til at de så ofte bliver blandet sammen.

  Det skal du bruge blikkenslageren til

  Vi har været inde på det før, men det er altid godt lige at nævne det en gang til, med bare noget af det du kan bruge en blikkenslager til.

  Tag af zink og andet metal, de lægger taget på og kan skære pladerne så de passer præcist til det du ønsker at få tag på, ofte vil det være garager, udestuer, halvtage og lignende der kan bruge et tag af zink, blik eller kobber.

  Tagrender, fodblik, skotrender og nedløbsrør skal til tider også skiftes ud, og for at beskytte dit hus mod regn og vådt vejr er det altid en god ide´ at sørge for at de er fuldt funktionelle, og blikkenslageren kan lave dem så de passer perfekt til dit hus, og der er endnu mere der er smukt at se på.

  Det er også ofte blikkenslageren der laver sålbænke og gesimser, sålbænke f.eks. beskytter også vinduerne mod regnen.

  Det kan også være at du ønsker dig et tag af naturskifer? Her vil blikkenslageren også nemt kunne hjælpe dig.

  Murkroneinddækning, skorstensinddækning og kvistinddækninger, vil blikkenslageren også være den helt rigtige til at få til at lave for dig.

  Nogle andre opgaver blikkenslageren også gerne kaster sig over, er fremstilling af forskellige ting i metalmaterialer, dette kan være rækværket til din trappe eller hele trappen, stativer til skraldespande, riste der kan beskytte dyr mod huller ved kældervinduer, eller riste til at ligge foran din dør, og selvfølgelig facadearbejde på dine bygninger.

   

  Hvorfor hyre en blikkenslager

  Du kan selvfølgelig godt lave mange af tingene selv, der er ikke nogen restriktioner der siger at det skal være udført af en faglært, men når det er sagt er der faktisk flere gode grunde til at vælge at få blikkenslageren til at lave blikkenslageropgaverne.

  Nogle af grundene til at hyre blikkenslageren kommer herunder:

  Det holder langt bedre når det er en professionel med stor erfaring der laver det, både det blikkenslageren har lavet men også det blikkenslagerarbejdet skal beskytte. Det vil være så ærgerligt hvis kvistinddækningen, sålbænkene eller skorstensinddækningen ikke sidder lige i skabet så murerne på dit hus kommer til at tage skade af regn, vind og vejr… i sidste ende kan det blive vældig dyrt at rette op på.

  Det ser bedre ud og fungere bedre når det er en professionel med uddannelsen og erfaringen i orden, kan levende forestille mig hvor meget et zinktag kan larme og hvor vådt det kan blive inde i garagen hvis ikke det er lagt rigtigt på, og hvor ufine diverse buler der er slået forkert, vil pynte på facaden.

  Eller hvis tagrender og nedløbsrør ikke helt har den rette hældning, bare tanken om de kaskader af vand der bliver sendt ned, så det i længden skader husets mure med store mængder af vandplask. Jeg har set hvordan det ser ud og hvordan huset langsom bukker under når det ikke bliver lavet i tide, det er slet ikke et kønt syn.

  Men selvfølgelig har du hænderne skruet helt rigtigt på, den rette viden og masser af tålmodighed til at prøve igen, kan du sagtens gå i gang med blikkenslagerarbejdet selv. Men det kan også nemt være at du er alt for glad for dit hus, eller bare tænker på mulighederne for at kunne sælge det igen en gang når du gerne vil prøve noget nyt. Er det tilfældet, så kommer der lidt hjælp til at finde den blikkenslager du garanteret godt kan bruge, til en pris der også er værd at tage med herunder.

   

  At finde den bedste pris på en blikkenslager

  Nu hvor du ved at timeprisen på en blikkenslager varierer en del, er det derfor også vigtigt at du indhenter tilbud på din opgave fra flere forskellige blikkenslagere, på den måde vil du ende med at få din opgave lavet til den bedste pris i dit område. Det er selvfølgelig en tidskrævende opgave, og måske også lidt kedeligt at skulle indhente de forskellige priser, først finde de forskellige blikkenslagere i dit område, dernæst forklare dem om opgavens omfang og efterfølgende ende med en fast pris på en opgave, og krydsede fingre for at blikkenslageren snart har tid til at komme og lave det for dig.

  Få det gode tilbud på en blikkenslager

  Da vi ved at det ofte ender med at folk kun spørger hos et blikkenslagerfirma når de skal have en pris for et stykke arbejde de ønsker at få udført, og derfor til tider kommer til at betale lidt for meget har vi her en mulighed der vil kunne spare dig for tiden der skal bruges på indhentning af flere tilbud, og garanteret også på regningen fra blikkenslageren. Klikker du dig videre herfra kommer du frem til vores samarbejdspartnere, der i de sidste 20 år har arbejdet med at indhente gode tilbud fra forskellige håndværkere i hele Danmark, altså også blikkenslagere i dit nærområde. På deres side vil du møde en lille formular der handler om den opgave du ønsker en blikkenslager til at udføre for dig, og hvor opgaven befinder sig. 

  herefter vil din opgave blive sendt ud til forskellige blikkenslagere i dit nærområde, når de har gennemgået opgaven, vil de så begynde at sende deres tilbud tilbage. Efter to til tre hverdage vil du så have modtaget tre forskellige tilbud fra tre forskellige blikkenslagere, nu kan du så i ro og mag gennemgå tilbuddene og se om der ikke er et af dem der skulle falde i din smag, det er nemt og bekvemt, og oven i det er det helt gratis og aldeles uforpligtende for dig at bestille og modtage de tre forskellige tilbud fra blikkenslagerne.

  5/5 - (1 vote)