Få en pris på en anlægsgartner

anlægsgartner

Drømmer du om en velplejet have, men mangler tid og viden til at gøre drømmen til virkelighed?

En anlægsgartner kan være svaret på dine bønner.

Fra design og anlæg af drømmehaven til vedligeholdelse og rådgivning, kan en anlægsgartner hjælpe dig med at realisere din vision for haven.

Læs videre for at finde ud af, hvordan en anlægsgartner kan transformere din have, hvad det koster, og hvordan du finder den bedste pris.

Prisen for en anlægsgartner vil ligge mellem 350 – 500 kroner pr time, inklusive moms.

Få godt styr på haven med hjælp fra en anlægsgartner

Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Der er ikke noget bedre end en have der står perfekt, alt er passet og plejet, der er intet ukrudt at se og haven er alt det du har drømt om, eller?? Er det ikke helt sådan det er endnu? Det er mere planen for fremtiden, altså den fremtid hvor du har tid til at lave alt det havearbejde der skal til for at opnå drømmehaven? Der skal trods alt fjernes en del ukrudt først, graves ud til den lille sø nede i hjørnet og der er en del træer og buske der godt kunne bruge en kærlig hånd, for ikke at tale om hækken og tiden er bare ikke lige det der er mest af med arbejdsliv, familie og venner der også skal passes.

  Faktisk er det helt okay, for der er andre muligheder for at opnå dine havedrømme, nemlig at hyre en anlægsgartner til at udføre alle dine drømme i haven, og selv hvis du ikke helt ved hvad det er du ønsker dig vil anlægsgartneren også kunne hjælpe dig frem til at se alle de spændende muligheder. Sammen kan I designe drømmehaven, for det er næsten ligegyldigt hvad det er du skal have lavet i din have, for når det kommer til havearbejde og anlæg af haver, parker mm så er anlægsgartneren det helt perfekte valg. Her vil vi komme lidt ind på alt det du kan bruge en anlægsgartner til, hvad timeprisen er for en anlægsgartner, og hvordan du finder en anlægsgartner til den bedste pris eller får et godt tilbud fra en anlægsgartner.

  Hvad er prisen for en anlægsgartner

  prisen for en anlægsgartner vil ligge mellem 350 – 500 kroner pr time, inklusive moms.

  Anlægsgartnerens specialer

  Som sagt laver en anlægsgartner mange forskellige ting i vores udeområder, som f.eks. havestier, støttemure, trapper, terrasser, så de arbejder også en del med sten og få lagt fliser – Læs mere om brolægger her.

  De planter træer, buske, anlægger græsplæner, blomsterbede og stauder, og de kan opbygge alle former for arealer efter tegninger, så ønsker du dig et havemiljø med vand i form af kilder og søer eller noget andet specielt er anlægsgartneren også her den helt rigtige at få til at udføre arbejdet for dig.

  Er din have ikke i det terræn du ønsker dig, er det også en opgave anlægsgartneren med glæde vil udføre for dig, så har du en drøm om forskellige niveauer i haven, eller omvendt gerne vil have en mere plan have skal du ikke tøve med at kontakte en anlægsgartner.

  Anlægsgartneren vil også gerne stå for pasningen og vedligehold af din have, ligesom de også kan klare fældning og beskæringer af træer og buske.

  Er du i tvivl om hvordan din have skal se ud er anlægsgartneren også klar til at råde og vejlede dig samt i sammen ville kunne designe din drømmehave, eller du vil kunne overlade det helt til anlægsgartneren at designe og udføre alt havearbejdet.

  Anlægsgartnerens faglige viden om jorden, planter, sten, fliser er guld værd for enhver der gerne vil have det bedste ud af deres have, og ønsker du en have der stråler hele året kan de også hjælpe dig med at sørge for der er planter til enhver årstid.

   

  Anlægsgartnerens baggrund

  En anlægsgartners uddannelse tager 4 år og 6 mdr. her lære de om planter, pasning og vedligehold ligesom de også lære om at passe, anlægge og vedligeholde haver, parker, kirkegårde mm. Yderligere indeholder uddannelsen også et sprøjtekursus hvor anlægsgartner eleven tager et sprøjtecertifikat hvor anlægsgartner eleven lærer om at sprøjte for ukrudt og gøde planter. Uddannelsen består af skoleperioder og praktikperioder så lærdommen kan blive til erfaring. Der er to specialer indenfor anlægsgartneruddannelsen

  Den ene er plejeteknik hvor der lægges mere vægt på pasning af grønne områder som haver, parker mm. Med vanding, lugning, beskæring som almindelig beskæring og kunstnerisk beskæring, gødning mm.

  Den anden er anlægsteknik hvor der lægges mest vægt på at anlægge parker, haver, kirkegårde og andre former for grønne områder, her arbejdes der ud fra skitser.  

  Anlægsgartnerens historie

  Hvis man tænker at arbejdet og uddannelsen som anlægsgartner er en nutidig opfindelse, tager man fejl for faktisk opstod faget allerede i slutningen af 1800-tallet, hvor der blev anlagt haver til villaerne i bykvartererne.  I 1902 blev den første arbejdsgiver- og brancheforening for anlægsgartnere oprettet så de på den måde havde deres egen form for fagforening, dengang lavede de ensrettede priser i foreningen som alle anlægsgartnere skulle arbejde ud fra, i dag har vi helt anderledes konkurrenceregler og derfor variere priserne fra anlægsgartner til anlægsgartner.

  Er gartner og anlægsgartner ikke det samme?

  Det er fristende at tænke at en gartner er helt det samme som en anlægsgartner, men det er ikke helt sådan det er. En gartner arbejder udelukkende med det grønne, passer og plejer mm. Hvor anlægsgartnerens arbejdsopgaver er langt mere varierede og til tider også over i det grovere arbejde som stenlægning og niveauændringer mm. Men anlægsgartneren kan selvfølgelig også stadigvæk passe og pleje det grønne.

  Find en anlægsgartner til den bedste pris

  Som du kan se, kan der være en væsentlig forskel på timeprisen for anlægsgartnere, det er fordi vi i Danmark ikke har faste priser på håndværk, derfor kan anlægsgartneren selv sætte sin timepris, og ofte vil prisen pr time også stige lidt efter hvor stor en erfaring anlægsgartneren har. Derfor er den bedste måde at finde en anlægsgartner til en god pris, at finde frem til flere forskellige anlægsgartnere, forklare dem grundigt omkring den opgave du gerne vil have en anlægsgartner til at hjælpe dig med, for herefter at slutte af med at få deres bud på prisen. Efterfølgende kan du så gennemgå de forskellige priser, og træffe dit valg ud fra det, det kan være lidt af en overraskelse at se hvor meget prisen for den samme opgave kan variere.

  Få et godt tilbud på en anlægsgartner

  Det er selvfølgelig en stor og tidskrævende opgave at indhente priser fra flere forskellige anlægsgartnere og ofte er det svært at få tid til i hverdagen, derfor vælger mange også at tage det første tilbud de får fra en anlægsgartner, hvilket er ærgerligt for ofte ender det også med at man kommer til at betale for meget for at få opgaven udført. Derfor har vi her et tilbud du måske ville kunne få god gavn af i stedet for selv at indhente priserne, nemlig at få vores samarbejdspartnere til at indhente tilbuddene for dig, vores samarbejdspartner har i to årtier arbejdet med indhentning af gode tilbud fra håndværkere i hele Danmark, hvilket også gælder for anlægsgartnere. Det betyder at anlægsgartnerne kender vores samarbejdspartner godt, og ved at de for at kunne komme i betragtning til opgaven hos dig vil blive nødt til at finde de bedste tilbud frem, derfor vil det også ofte være muligt at du her vil kunne få et bedre tilbud fra en anlægsgartner end du selv ville kunne finde. Klikker du dig videre her fra vores side, vil du komme frem til vores samarbejdspartners side, her vil du møde en lille formular du kan vælge at udfylde med de oplysninger der er væsentlige i forhold til at få din opgave udført af en anlægsgartner, efterfølgende vil opgaven blive sendt ud til forskellige anlægsgartnere inden for dit nærområde. Det vil sige at du efter to til tre hverdage vil modtage tre forskellige tilbud fra tre forskellige anlægsgartnere, nu kan du så i ro og mag sidde derhjemme, gennemgå de tre tilbud fra anlægsgartnerne og se om der ikke er et af dem der passer til dig og din have. Det er selvfølgelig helt gratis for dig at bestille og modtage de tre tilbud, ligesom du heller ikke forpligter dig til noget, blot en hjælpende hånd til at finde frem til den anlægsgartner du mangler.


  5/5 - (3 votes)