Hvad er prisen på en altan ?

Altan priser
Prisen for en altan varierer alt efter hvilken altan og størrelse det skal være. Iflg vores undersøgelser starter prisen ved 90000-100000 dkk

Hvad koster en ny altan?

Altan priser afhænger af en masse forskellige faktorer, det er f.eks.

 • Størrelsen på altanen
 • materialerne altanen bliver lavet af
 • om der vælges særlige tilkøbsmuligheder
 • hvor altanen skal monteres
 • Særlige konstruktive krav til opsætningen
 • hvilken etage skal altanen monteres
 • hvordan er adgangsforholdene for arbejdets udførelse
 • er der en eksisterende altan der skal fjernes
 • skal der laves forarbejde f.eks. i form af en altandør, flytning af ledninger mm.

Som Du kan se er der rigtig mange ting der skal tages højde for, når man skal afgive en pris på en altan. Vi har dog lavet nogle udregninger, som giver en pris. Som vi tænker passer nogenlunde.

 • Prisen på en altan på søjler starter f.eks. ved 100.000 kr.
 • Prisen for en stålaltan starter ofte ved 95.000 kr.
 • Prisen for en fransk altan starter ofte ved 60.000 kr.


Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top
  Altan-med-trægulv-priser

  Altanens mange fordele

  Hvis man bor i lejlighed, er en altan en fantastisk løsning til at bringe muligheden for et udeliv hjem til boligen.

  Med en altan giver man sin bolig og sit liv mange flere muligheder for at bruge tiden udendørs, helt uden at skulle forlade hjemmet.

  Bare tænk på alle de måltider det bliver muligt at nyde ude i din friske luft, uden behovet for at slæbe afsted med picnickurven, med en altan har du muligheden for at nyde morgenmad, frokost, aftensmad og alle mellemmåltiderne ude.  

  Men fordelene stopper ikke der, det bliver nemmere at give tørretumbleren en velfortjent sommerferie, for med altanen kan du tørre dit tøj i den friske luft.

  Har du en drøm om at så og plante dit eget grønt, er det også muligt at gøre på altanen, er der nok sollys vil din altan kunne være din egen køkkenhave.

  Ligesom du også vil have muligheden for at lave dit eget blomsterflor på altanen, faktisk er det nærmest kun fantasien der sætter grænser for altanens muligheder, og størrelsen på altanen selvfølgelig.

   

  Mere info om konceptet

  Kan du få en altan

  De fleste der drømmer om at få deres egne altaner, spørger ofte om det rent faktisk er muligt at få sin egen altan til boligen.

  For at finde svaret på dette spørgsmål skal du henvende dig til din kommune, hver kommune kan nemlig fastsætte sine egne regler og krav til opsætningen af en altan, det er også hos kommunen du skal ansøge om at få en byggetilladelse til at montere din nye altan.

  Samtidig er det også en god ide´ at forhøre sig hos den boligforening/ andelsforening eller ejerforening du er en del af, for de kan også have fastsat deres egne regler for montering af altaner.

  Altanløsninger til forskellige formål og priser

  Der er flere forskellige muligheder når det gælder altaner, vi vil her prøve at gennemgå nogle af dem så du kan få et overblik over nogle af de altanløsninger der findes.

  Altan på søjler

  Altaner på søjler, har en god fordel da altanens vægt bliver fordelt ud over søjlerne i stedet for at altanens vægt, kun bæres af husets mure.

  Med en altan på søjler har du muligheden for at få en større altan, og det er stadig muligt at bygge flere altaner over hinanden hvis der er flere altaner der skal monteres i et lejlighedskompleks.

  En altan på søjler bliver også ofte kaldt balkon eller balkon altan, i dag dækker ordet balkon over et bredere udvalg end før i tiden, hvor vi forbandt balkoner med bygninger som gamle herskabsvillaer, slotte og borge.

  Kvistaltan

  En kvistaltan er en oplagt mulighed hvis du bor øverst, med en kvistaltan bliver din kvist lavet om til en terrassedør og fra den kommer du ud på din nye altan.

  Med en kvistaltan betyder det også at du ikke har nogle altaner ovenover din, derfor får du bedre mulighed for at nyde solskinstimerne derude.

  En kvistaltan kan blive skræddersyet til din bolig så den får den størrelse det er muligt i forhold til bygningens konstruktion, eller hvis ikke du ønsker at bygningens muligheder bliver udnyttet fuldt ud, så kan den også blive skræddersyet efter dine ønsker om størrelsen

  Stålaltan

  Altaner i stål sætter ikke de samme store konstruktive krav til husets facade som mange andre altantyper gør, da stålaltaner er lettere end en betonaltan f.eks. vil være.

  Stålaltaner giver dog stadig mange muligheder for at vælge design og udtryk, ligesom størrelsen på altanen også kan justeres alt efter dine ønsker, selvfølgelig med hensyntagen til bygningens muligheder.

  Fransk altan

  En fransk altan giver dig muligheden for at lukke masser af lys, solskin og luft ind i din bolig, da det primært er en altandør du har mulighed for at åbne helt op, uden en altan du kan gå ud på.

  Der er dog et gelænder foran døren, der giver dig mulighed for at hænge dynerne til luftning i den lette friske brise, eller hænge blomsterkasser op hvor du kan plante blomster eller du kan have en mini køkkenhave med friske krydderurter.

  Mange vælger en fransk altan som en mulighed, hvis de ikke må montere en altan på bygningen eller som en ekstra tilføjelse hvis de allerede har en altan, men ønsker sig flere muligheder for at lukke lyset ind i boligen og lade den gennemstrømme af den friske luft.

  Tagterrasse

  Der er også ofte mange muligheder for at lave en tagterrasse på bygningens tag, så til dig der bor øverst oppe, eller til ejendommen der ønsker et fælles udeareal, er tagterrassen en oplagt mulighed for det perfekte udeareal.


  Tagterrasser kan både fås med og uden overdækning, og størrelsen på tagterrassen afhænger af tagets og bygningens konstruktion, sammen med de ønsker der er til tagterrassen.

  5/5 - (1 vote)