Algebehandling af tag - Hvad skal du vide

alger på taget

Er du træt af at se på et tag, der er overgroet med alger og mos? Eller overvejer du måske at sælge huset og ønsker at præsentere et tag, der står skarpt og indbydende? Så er du landet det rette sted. I denne artikel dykker vi ned i verdenen af algebehandling af tage, hvor vi belyser både fordele og ulemper ved behandlingen.

Vi guider dig gennem de forskellige priser på markedet, og giver tips til, hvordan du kan finde den bedste pris. Derudover får du indblik i, hvordan en algebehandling foregår, og hvad du skal være opmærksom på inden, du går i gang.

En algebehandling koster typisk mellem 100 og 140 kr. pr. kvadratmeter. Dog tilbyder mange firmaer pakkeløsninger, hvor du kan få en samlet pris baseret på dit tags samlede areal.
Indholdsfortegnelse
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Vil du gerne have dit tag til at fremstå som næsten nyt, kan en algebehandling af taget hjælpe dig, en algebehandling fjerner nemlig de alger der farvepåvirker dit tag.

  Der kommer oftere alger og mos på tage hvor hældningen ikke er høj nok, derfor er taget mere fugtigt og fugten er god grobund for alger og meget mos.

  Der er meget forskellige meninger om hvor gavnlige algebehandlinger er for taget, så i denne artikel vil vi prøve at kigge lidt på for og imod algebehandlinger af taget.

  Hvad koster algebehandling af tag

  Prisen for en algebehandling vil oftest ligge mellem 100 kr. – 140 kr. pr m2, men mange firmaer kører med pakketilbud så du kan få en fast pris ud fra tagets areal.

  Vi har været lidt nysgerrige og spurgt efter priser fra forskellige algebehandlingsfirmaer og vi fandt frem til priser som:

  • 90 m2 kostede 900 kr.
  • 100 m2 kostede 725 kr.
  • 100 m2 kostede også 725 kr.
  • 1-300 m2 kostede 1250 kr.
  • Op til 200 m2 kostede 700 kr.

  Prisen er altså ret forskellig hos de fleste firmaer, og ved mange bliver det billigere jo flere m2 tag der skal have en algebehandling, ligesom der også findes firmaer der giver rabat hvis naboer går sammen om at bestille en algebehandling.

  Så den bedste pris får du altså hvis du kontakter flere forskellige firmaer der udfører algebehandling, det er selvfølgelig lidt tidskrævende at kontakte flere forskellige firmaer der udfører algebehandling, derfor har vi en anden hurtig og effektiv mulighed nemlig:

  Du kan altid benytte dig af 3byggetilbuds ekspertise inden for indhentning af gode tilbud hos håndværkere, vi ved mange har brugt dem med ret så gode resultater, det vil sige gode besparelser på den opgave de har ønsket at få udført.

  Hvordan foregår en algebehandling af tag

  Når taget skal have en algebehandling, foregår det ved at algebehandlerne står nede på jorden og med en lang lanse sprøjter taget med algefjerner, algebehandlingen dræber algerne og med tiden vil vind og vejr få algerne til at forsvinde.

  Selvom algerne dør med det samme behandlingen er udført, forsvinder de ikke og der kan gå fra 2 døgn og op til et år efter behandlingen før taget er fri for de gamle alger og du kan se den fulde effekt. 

  Den overskydende algefjerner væske løber ned i tagrenden og bliver suget op og tilbage i bilen inden den overskydende del når jorden, derfor er det også meget vigtigt at tagrenderne er rensede inden behandlingen går i gang, mange gange kan man tilkøbe en tagrenderensning af algebehandlerfirmaet.

  Hvad skal du være opmærksom på inden algebehandlingen

  Der er flere forskellige ting der er gode at være opmærksom på hvis man vil have foretaget en algebehandling af tag, blandt andet kan det være godt at være opmærksom på:

  • først og fremmest er det ikke alle tagtyper der har behov for at få fjernet alger f.eks. er naturskifertage selvrensende.
  • Det er muligt at få lavet en alge tagrensning uden du selv er hjemme, der skal bare være adgang til en udendørs vandhane.
  • Husk at lukke alle døre og vinduer inden du får renset taget for alger.
  • Beskyt evt. planter der står under taget, det kan være hårdt for dem hvis de bliver ramt når der bliver udført algebehandling.
  • Nogle tage kan kræve flere behandlinger, før algerne er væk.
  • Vælg et firma der bruger en, algefjerner der er anerkendt af miljøstyrelsen, så du sikrer dig at behandlingen er mest muligt miljøvenlig for selvom firmaet opsuger overskydende, algefjerner væske kan det ikke undgås at det kommer i kontakt med din have.
  • Vælg et firma der kun lover det de kan holde.

  For og imod algebehandling af tag

  Der er altid fordele og ulemper ved alting og dette gælder selvfølgelig også for algebehandling, dog er algebehandling af taget ren kosmetik, det vil sige at fordelen er tagets udseende efter algebehandlingen, hvilket også kan være en stor fordel for mange, især hvis man går i overvejelser om et hussalg.

  Fordele ved algebehandling af taget

  • Dit tag kommer til at fremstå flot og rent, mos og alger bliver fjernet.
  • Det kan som sagt tage lidt tid før de døde alger forsvinder helt, algebehandlingen virker med det samme men effekten kan dog lade vente på sig.  Efter et par dage til et år skulle algerne dog være helt væk fra taget, og kun hvis nye alger har haft mulighed for at vokse frem vil du se alger på taget.
  • Nogle mener at en algebehandling kan forlænge tagets levetid, men vi er ikke helt sikre på at det er sandt.
  • I dag er de seriøse algebehandlings firmaer gode til at opsamle resterne af algebehandlingen, så der ikke slippes meget af det ud i naturen, herunder vores grundvand og andre vandmiljøer.

  Ulemper ved algebehandling

  • Nogle eksperter mener at en algebehandling kan forkorte tagets levetid, især tagtyper som tegltag kan blive negativt påvirket af algebehandlingen, hvor meget levetiden forkortes ved vi dog ikke.
  • Er der asbest i taget kan asbesten spredes ved en algerens af taget, og ende med at komme ind på loftet eller ud i miljøet omkring boligen.

  Du kan læse mere om ulemper ved algebehandling af taget lige her https://www.bolius.dk/ekspert-tagrensning-er-ren-kosmetik-21932

  Hvorfor vokser grønne alger, gule alger og mos på taget

  Hvilke alger er det der vokser på taget og hvorfor vokser de der, og hvad er grunden til at der så ofte er mos på tagene?

  Først og fremmest vokser alger og mos ofte på de tage der har en lille hældning der ligger under 25°, dernæst kan alger og mos godt lide skyggefulde omgivelser der holder længere på fugten, jo mindre sol der er, jo bedre er det for alger og mos.

  Du vil ofte opleve at alger og mos vokser bedst i vinterhalvåret, da de elsker det fugtige vejr.

  Alger og mos er oftest ikke spor skadelige for dit tag, mos holder dog af at vokse derfor er det en god ide´ at holde øje med størrelsen på mosset der vokser på taget.

  Det er dog kun hvis mospuderne vokser sig så store at de snart vokser ind mellem tagbelægningen og dermed kan komme til at løfte tagpladerne at det er nødvendigt at fjerne mospuderne inden de skader taget, dette gøres bedst med håndkraft så du beskytter taget bedst muligt.

  Du kan læse mere om mos og alger på bygningskonstruktioner hos miljøstyrelsen lige her https://mst.dk/kemi/biocider/borger-og-biocider/alger-og-mos-paa-tag-og-murvaerk/

  Hvis du ønsker at fjerne mos og alger fra taget gøres dette bedst ved håndkraft du skal bruge vand og en stiv kost, og skrubbe alger og mos væk.

  Husk ikke at bruge en højtryksrenser, da den kan skade overfladen på tagbelægningen, hvilket skaber meget bedre grobund for mos og alger.

  Det er bedst at fjerne mos og alger i det tidlige forår, da mos og alger vokser mest om vinteren da der er mest fugt.

  Det kan du godt, Vi anbefaler dog altid at passe godt på miljøet og fjerne alger og mos med en stiv kost og vand, alternativt kan du hyre professionelle algebehandlere der anvender miljøgodkendt algerens i et lukket system, så der ikke slipper algerens ud i miljøet. 

  5/5 - (2 votes)