Algebehandling af fliser og fliserens

Algerens fliser

I det danske klima er det nærmest uundgåeligt at støde på problemet med alger, mos og flisepest, der overtager vores smukke havefliser og stier. Disse uønskede gæster gør ikke kun vores udendørs arealer mindre attraktive, men også potentielt farlige at færdes på på grund af den øgede risiko for at glide.

Der findes effektive løsninger til at genoprette flisernes oprindelige skønhed og sikkerhed. I denne artikel vil vi guide dig gennem de forskellige metoder til fliserens og algebehandling, samt give dig et overblik over priserne på disse ydelser. Vi vil også dele tips til, hvordan du selv kan vedligeholde dine fliser efter en professionel behandling, så du kan nyde et smukt og sikkert udendørs område i mange år frem.

Ofte vil opstartsprisen for fliserens og algebehandling ligge omkring 1000 kr. hvor der efterfølgende er en kvadratmeterpris der starter ved 49 kr. inkl. moms, oveni denne pris skal der selvfølgelig også tillægges prisen for kørsel.
Indhold på siden
  Add a header to begin generating the table of contents
  Scroll to Top

  Næsten alle danske haveejere oplever at sten og fliser i haven og omkring huset bliver overtaget af mos, alger og flisepest hvilket i bedste fald gør dem triste at se på, og i værste fald bliver fliser og sten glatte at gå på.

  At sten og fliser bliver overtaget af mos, alger og flisepest er nærmest umulig at undgå i det danske klima, steder med manglende sol og masser af fugt skaber nemlig en fantastisk grobund for at algerne og mosset kan vokse frem på havegange, terrassen, indkørsler mm.

  Heldigvis er der også udviklet gode metoder til at bekæmpe algerne og mosset fra fliserne, hvilket de fleste husejere ofte benytter sig af.

   

  Hvad koster fliserens og algebehandling

  Prisen for fliserens og algebehandling til at fjerne alger, vil ofte blive sat efter en opstartspris og derefter en kvadratmeterpris.

  Hvor meget fliserens og algebehandlingen vil koste afhænger derfor af hvor mange kvadratmeters rensning af fliser du har brug for, hvad fliserensen skal indeholde, ligesom det også kommer an på prisen hos dem du hyrer til opgaven med at rense fliser.

  Ofte vil opstartsprisen for fliserens og algebehandling ligge omkring 1000 kr. hvor der efterfølgende er en kvadratmeterpris der starter ved 49 kr. inkl. moms, oveni denne pris skal der selvfølgelig også tillægges prisen for kørsel.

  Den bedste metode til at spare penge på fliserens og fjernelse af mos, alger og flisepestens pletter er ved at indhente flere tilbud hos flere forskellige algefjerner-firmaer, på den måde kan du sammenligne deres tilbud og finde det bedste tilbud på fliserens og algefjernelse.

  Priseksempler:

  • 1. Rensning af fliser: 49 kr. + opstartspris på 1000 kr.
  • 2. Rensning og skumbehandling af fliser: 59 kr. + opstartspris på 1000 kr.
  • 3. Rensning, skumbehandling og imprægnering af fliser: 75 kr. + opstartspris på 1000 kr.
  • 4. Rensning, skumbehandling, imprægnering og opfyldning af fugesand: 95 kr. + opstartspris på 1000 kr.

  Prisen for rensning af fliser på 35 m2 havegang eller terrassen:

  • Prisen for pakke 1 vil med udgangspunkt i førnævnte priser være 2715 kr.
  • Prisen for pakke 2 vil med udgangspunkt i førnævnte priser være 3065 kr.
  • Prisen for pakke 3 vil med udgangspunkt i førnævnte priser være 3625 kr.
  • Prisen for pakke 4 vil med udgangspunkt i førnævnte priser være 4325 kr.

  Hvordan foregår rensning af fliser og algebehandling

  Det kan være lidt forskelligt fra firma til firma hvordan de udfører behandlingen med fliserens og/ eller algebehandling, men ofte vil det alt efter jeres aftale foregå som følgende:

  • Først og fremmest vil arealet hvor de skal rense fliserne bliver undersøgt, så de kan finde den løsning der passer bedst til at rense fliser på din terrasse mm.
  • Efterfølgende vil de påbegynde en effektiv rensning, her bruges der ofte varmt vand der ved den kraftige direkte vandstråle (ikke højtryksrenser) vil skylle fliserne, gøre fliserne rene og fjerne mos, alger og flisepest pletter.
  • Fliserne vil nu (hvis I har valgt det) få en skumbehandling, denne skumbehandling er en algebehandling der desinficerer fliserne og sikrer at der ikke er rester af sporer, lav eller alger, her er det altid en fordel at vælge et firma der anvender algemidler der er godkendt af miljøstyrelsen.
  • Når fliserne igen er tørre, vil det være tid til imprægnering af fliserne, imprægneringen sørger for at fliserne kan forblive fri for mos, lav, alger og flisepest i lang tid, imprægneringen ligger en gennemsigtig hinde over fliserne, så vækstbetingelserne for de uønskede alger, mos og flisepest ikke længere er til stede.
  • Rensning af fliser er generelt ofte hård mod fint fugesand i fugerne, derfor er det vigtigt at man får fyldt fugerne efter en professionel fliserens, de fyldte fuger gør fliserne mere stabile ligesom frisk sand i fugerne også er med til at forhindre at mos og alger igen kan vokse frem.
  • De bedste fliserensnings og algefjerner firmaer sørger også for at der efter deres arbejde er udført igen er pænt og ryddeligt.
  • Tilbage er der kun at nyde det færdige resultat med havegangen og terrasse der er renset for algerne, mosset og flisepesten, samt diverse ukrudt, tilbage er der kun det pæne resultat af de rensede fliser.

  Indhent tilbud helt uforpligtende

  håndværker med tilbud
  Få en pris på din opgave – Det eneste du skal gøre er at udfylde formularen hos vores samarbejdspartner

  Hvordan forbereder du fliserens og algebehandling af fliser

  Inden firmaet der skal rense fliserne med en professionel fliserens, ankommer er det kun nødvendigt med en lille smule forarbejde, nemlig at fjerne alle borde, stole, blomsterkrukker mm. der står på terrassen eller i det område hvor du ønsker de renser fliserne og/ eller lave en algebehandling.

  Trænger du til lidt ekstra arbejde kan en fejning af fliserne også være en hjælp så fliserenserfirmaet nemt kan se flisernes tilstand og straks kan gå i gang med fliserensnings arbejdet og give dig flotte fliser i din have igen.

   

  Hvorfor kommer der mos, alger og flisepest på fliserne

  Det danske klima er skabt til at lade vækster som alger, mos og flisepest vokse frem på fliser udendørs, især de udendørs fliser der ligger i havens skyggefulde områder vil være hårdt angrebet da både alger, mos og flisepest trives i de skyggefulde fugtige områder.

  Ofte vil nye havefliser have en smudsafvisende overflade, der sørger for at flisepest, alger og mos ikke kan vokse sig fast på fliserne, men med tiden vil den smudsafvisende overflade blive slidt ned af vind, vejr og vores skridt på havens fliser, og dermed vil der skabes god grobund for flisepest, mos, alger, og andre ubudne planter.

  Flisepest:

  Flisepest er en form for lav der også holder af at vokse på fliser (gerne de steder hvor der også er alger), deraf navnet flisepest, da der findes mange former for lav der vokser på havefliser, kan man se flisepest i mange forskellige farver fx som gule, orange, grå eller hvide pletter.

  Alger:

  Alger er oftest grønne eller sorte og ligger som en belægning på flisernes overflade, alger findes som spore nede i jorden disse sporer sendes gennem luften og fastsætter sig fx gerne på fliser i haven, hvis man ikke fjerner alger, resulterer det ofte i glatte fliser og dermed også en fare for glidulykker på dine fliser.

  Mos:

  Mos kender vi alle som de bløde grønne puder der vokser på overfladen af fliser udendørs, samt i fugesand mellem fliserne, sten, i græsset, på træer og ja nærmest alle vegne i naturen, selvom mos egentlig ikke er skadende for fliserne, kan mos på fliserne betyde at havens fliser ikke ser nær så indbydende ud.

   

  Fordele og ulemper ved algebehandling og fliserens

  Det er vigtigt at være opmærksom på både fordele og ulemper når man kaster sig ud i at hyre folk til opgaver i og omkring hjemmet her med at få renset hele terrassen, havegange, indkørsel mm. af professionelle fliserensere, vi må dog konstatere at ulemperne her er få.

  Fordele ved fliserens og algebehandling af fliser

  • Du får igen dine flotte fliser tilbage, helt fri for algerne, mosset og pletter fra flisepesten.
  • Professionelle algebehandlere og fliserensere kan langt hurtige få dine fliser pæne igen, pænere end du oftest selv vil kunne da de professionelle remedier typisk vil give et bedre resultat.
  • De rene fliser vil lyse op i din have.
  • Du vil få mere lyst til at opholde dig på din terrasse igen.
  • Med fliserensning og algebehandling af fliser udført af fagfolk, vil det også kunne forlænge dine flisers levetid.
  • Fliserensning og algebehandling udført af fagfolk vil også mindske den tid du selv skal bruge på vedligehold af dine fliser.

  Ulemper ved fliserens og algebehandling af fliser

  • En effektiv fliserensning og algebehandling kan fjerne fugesandet mellem flisernes fuger, det kræver derfor en genopfyldning, hvor du muligvis også selv må bruge lidt tid på at feje sandet rundt, så mest muligt sand havner i fugerne.

  Hvordan vedligeholder du fliserne

  Når fliserne har fået en effektiv fliserensning og algebehandling, vil det selvfølgelig holde et godt stykke tid efterfølgende, især hvis du også har valgt at få en imprægnering af fliserne, men du kan også selv gøre en del med en jævnlig rengøring af fliserne for at overfladen på fliserne bliver ved med at bevare det flotte udseende.

  • Det er godt for fliserne hvis du jævnligt fejer dem med en stiv kost, så snavs mm. ikke får lov til at sætte sig på din terrasse
  • Sørg også for at strø sand udover fliserne så fugerne bliver ved med at være fyldte
  • Skyl fliserne grundigt, gerne med den kraftige vandstråle, men undgå endelig at bruge en højtryksrenser, en højtryksrenser har en meget kraftig vandstråle der kan skade flisernes overflade, så de lettere bliver modtagelig for snavs og uønskede vækster.
  • fald aldrig for at give dine fliser udendørs rensning med en højtryksspuler, da det altid vil resultere i at den vil skade overfladen på fliserne.
  • Oplever du at der kommer lidt begyndende genstridige alger kan du ved hjælp af godt gammeldags knofedt fjerne alger ved at slibe algerne væk, du kan fjerne algerne på selve flisen ved at slibe med sand og bruge en kost med stive børster til at køre sandet rundt.

   

  Opgavebeskrivelse

  Når du skal indhente tilbud på fliserens og/ eller algebehandling af fliser, vil det være en stor fordel med en opgavebeskrivelse, den kan fx indeholde følgende:

  • Beskriv tilstanden på dine fliser, er de meget påvirkede af mos, alger og flisepest eller andet snavs?
  • Hvor mange m2 fliser skal behandles?
  • Hvilken slags fliser er det? Er det massive sten, eller er det betonfliser?
  • har dine fliser tidligere fået en fliserensning eller algebehandling?
  • Hvis ja, hvor længe er det siden?
  • Hvad ønsker du at din fliserensning/ algebehandling skal indeholde?
  • Hvornår ønsker du at fliserensningen/ algebehandlingen skal være færdig?
  • Vedlæg meget gerne et foto af de arealer du ønsker behandlet.
  • Husk at medtage oplysninger som navn, adresse, telefonnummer og mailadresse så du kan få de rette tilbud på algebehandling af fliser og/ eller fliserens der også inkluderer kørselsudgifter.

  De bedste tidspunkter til at få algebehandlet fliser og få en effektiv fliserensning er i de lune forårsmåneder, ofte har algerne, mosset og flisepesten haft de bedste vækstbetingelser i vinterhalvåret, hvilket giver en del at fjerne, efteråret er et godt tidspunkt til at sørge for beskyttelse mod de uønskede vækster.

  Man kan godt fjerne alger med en højtryksrenser, men det er absolut ikke noget der er anbefalelsesværdigt da en højtryksrensers stråle er så kraftig at den skader overfladen på fliserne, hvilket giver algerne bedre vilkår for at gro.

  Bedøm artiklen her